Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Σε ισχύ τα πρόστιμα για τα προ του 2001 δίκυκλα χωρίς έλεγχο ΚΤΕΟ


Διευκρινίσεις για το θέμα του τεχνικού ελέγχου των δικύκλων από τα ΚΤΕΟ δίνει το υπουργείο Ανάπτυξης και Μεταφορών, επισημαίνοντας πως αρμόδιες για το χρονοδιάγραμμα ελέγχου των δικύκλων είναι οι Περιφέρειες και ο προγραμματισμός ανήκει σε αυτές. Από σήμερα, Δευτέρα, όσοι ιδιοκτήτες δικύκλων άνω των 50 κ.εκ. δεν έχουν περάσει έλεγχο, των οποίων η άδεια είναι πριν από το 2001, καλούνται να πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η υποχρέωση τεχνικού ελέγχου των δικύκλων, καθορίστηκε το 2009 με απόφαση του υφυπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, σύμφωνα με την οποία «με απόφαση του οικείου Νομάρχη καταρτίζεται πρόγραμμα πρόσκλησης για τεχνικό έλεγχο των κυκλοφορούντων στο νομό μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων».

Συναγερμός στον Έβρο - Προετοιμάζονται για νέες πλημμύρες


Από σήμερα, ο ... συνήθης ύποπτος για τυχόν πλημμύρεςποταμός της Βουλγαρίας θα βρίσκεται υπό 24ωρη παρακολούθηση. Ο λόγος για τον ποταμό Έβρο, η στάθμη του οποίου θα καταμετρείται τακτικά online (σε πραγματικό χρόνο) από τους αρμόδιους βουλγαρικούς φορείς.