Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013

Οδύνη για τον ξαφνικό χαμό του Νίκου Σαμαρά


Σοκ προκάλεσε στην οικογένεια του ελληνικού αθλητισμού η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Νίκου Σαμαρά σε ηλικία 42 ετών, από ανεύρυσμα.


Ελλάς, Ελλάς! Νίκος Σαμαράς!

Και τι να γράψεις τώρα...

Ψώρα και φυματίωση έκαναν την εμφάνισή τους στο Κέντρο μεταναστών Ξάνθης


Ψώρα και φυματίωση έκαναν την εμφάνισή τους στο κέντρο μεταναστών Ξάνθης, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε υπόμνημα διαμαρτυρίας που κατέθεσαν οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι Ξάνθης στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Νίκο Παπαγιαννόπουλο. Σ’ αυτό καταγράφουν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης μετά και τη δημιουργία του Κέντρου Κράτησης Λαθρομεταναστών στις εγκαταστάσεις της πρώην Αστυνομικής Σχολής και ιδιαίτερα το θέμα της φύλαξης, καθώς ο αριθμός των αστυνομικών είναι μειωμένος κατά 80 άτομα. 

Από την Ντόιτσε Μπανκ στη Θράκη

Στα τέλη του 2009, όταν αποφάσιζε να ιδρύσει το Οικονομικό Φόρουμ Θράκης, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μέσα σε δύο χρόνια θα γινόταν ένα από τα πιο συζητημένα και αμφιλεγόμενα πρόσωπα του ακριτικού Εβρου, τόπο καταγωγής της τον οποίο άφησε με τους γονείς της σε ηλικία μόλις 5 ετών για το Μόναχο. Σήμερα μεταφέρει εκεί ευρωπαϊκή τεχνογνωσία για την ανάπτυξη 

Το Μόναχο αποδείχθηκε ο μεγάλος σταθμός της ζωής της. Εκεί σπούδασε στο πανεπιστήμιο Ludwig-Maximilian, με ειδίκευση στο μετοχικό και τραπεζικό δίκαιο για μεγάλες εταιρείες. Εργάστηκε στα κεντρικά της  Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη και αργότερα για τεσσεράμισι χρόνια στην ίδια τράπεζα στο Ντύσελντορφ, στο Μόναχο και στη Νέα Υόρκη.
Η γνωριμία της με προσωπικότητες όπως ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μετέπειτα Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Eurogroup, διαμόρφωσαν τη σκέψη της και καθόρισαν τις προτεραιότητές της, κάνοντάς τη να πιστέψει ότι θα μπορούσε να μεταφέρει στον Εβρο την τεχνογνωσία για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της καθημαγμένης ελληνικής υπαίθρου.