Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012

"Δεν μπορεί να είσαι και χριστιανός και Χρυσή Αυγή"


"Δεν μπορεί να είσαι και χριστιανός και Χρυσή Αυγή"
Όποιος τάσσεται στο πλευρό της Χρυσής Αυγής "δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα και χριστιανός", δηλώνει ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίτσης Παύλος, ο οποίος μετά από αναφορές του κατά της Χρυσής Αυγής δέχθηκε τηλεφωνικές απειλές.

Χάρτης Συχνοτήτων Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης για την ΑΜΘ


13 Κέντρα Εκπομπής στην Περιφέρεια ΑΜΘ και 4 περιοχές απονομής.Καθορίστηκε, αν και με μεγάλη καθυστέρηση, ο νέος Χάρτης Συχνοτήτων Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης με  Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ: 2704/Β΄/5-10-2012) των Υπουργείων Επικρατείας και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Ο Χάρτης Συχνοτήτων περιγράφει τα κέντρα εκπομπής και τα λεπτομερή τεχνικά χαρακτηριστικά του δικτύου, ώστε να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία και ανάπτυξή του, με στόχο την πλήρη πληθυσμιακή κάλυψη της χώρας.

Κινητοποιήσεις για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης


Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν στις 30 και 31 Οκτωβρίου οι κάτοικοι και οι φορείς της Φλώρινας, ζητώντας τη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης σε μία περιοχή που κάθε χρόνο αντιμετωπίζει βαρύ και μεγάλο σε διάρκεια χειμώνα. 

Βγήκαν τα όπλα' στο Γονικό Σουφλίου.

Βγήκαν τα όπλα στο Γονικό του Δήμου Σουφλίου σε διένεξη που υπήρξε μεταξύ κατοίκων του χωριού με 'μήλον της έριδος' το νερό. Σύμφωνα με τα όσα είπε κάτοικος του χωριού, κάποιοι άνθρωποι από το χωριό παίρνουν το νερό από τις ποτίστρες του χωριού που είναι προς κοινή χρήση και το χρησιμοποιούν μόνο για τις δικές τους ανάγκες. 

Αποτέλεσμα αυτού είναι να μένουν χωρίς νερό οι υπόλοιποι κάτοικοι. Μάλιστα να σημειωθεί ότι στο χωριό κατοικούν μόλις 50 οικογένειες. Η ιστορία αυτή μετρά χρόνια, ωστόσο αυτή τη φορά ένας εκ των κατοίκων αγανακτισμένος έβγαλε την κυνηγετική του καραμπίνα.  Μάλιστα παλαιότερα λέγεται ότι είχαν βγει και μαχαίρια.