Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

Γιατί «τσιμπάμε» με τα κουνούπια;


Μπήκε στην επικαιρότητα από το... παράθυρο, σε μια περίοδο που κατά τα άλλα δεν υπάρχουν ειδήσεις. Το κουνούπι-τίγρης, δυνάμει φορέας του ιού του Δυτικού Νείλου, είναι πλέον συνώνυμο της ανησυχίας τα καλοκαιρινά βράδια. Μύθος ή αλήθεια;

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΥΗ ΣΑΛΤΟΥ
Είναι για τους περισσότερους ο εφιάλτης των καλοκαιρινών βραδιών, ο απρόσκλητος και ενοχλητικός «επισκέπτης», ο οποίος καταφέρνει να χαλά τη διάθεση ή τον ύπνο του «θύματος», αφού πάντα αφήνει πίσω το στίγμα του. Μπορεί να είναι μικροσκοπικό, αλλά το κουνούπι έχει τον τρόπο του να κάνει τη... ζημιά. 

Εντατικοποίηση των ελέγχων στα σημεία εισόδου παράνομων μεταναστών

Τη θωράκιση των σημείων εισόδου παράνομών μεταναστών μέσω της εντατικοποίησης των ελέγχων προανήγγειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κατά την επιθεώρηση των εργασιών κατασκευής του φράχτη στον Έβρο.Ο κ. Δένδιας διαβεβαίωσε ότι ο φράχτης θα ολοκληρωθεί «στην ώρα του», δηλαδή μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου, σημειώνοντας πάντως ότι η κατασκευή του έργου είναι ένα μόνο μέρος της λύσης του προβλήματος. Ο υπουργός τόνισε συγκεκριμένα ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα υπάρξει εντατικοποίηση των ελέγχων στα σημεία εισόδου προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης.