Κυριακή, 15 Ιουλίου 2012

Κουνούπια:Η μάστιγα του Έβρου.Υπάρχουν λύσεις;


Ο Έβρος μαστίζεται εδώ και χρόνια από το πρόβλημα των κουνουπιών. Κάθε χρόνο που περνάει το πρόβλημα οξύνεται όλο και περισσότερο με αποτέλεσμα η δυσφορία των κατοίκων να μεγαλώνει.
Μέσα από αυτό το άρθρο δεν θα προσπαθήσω να γίνω ούτε γεωπόνος ούτε εντομολόγος αλλά ούτε και υπεύθυνος επί του θέματος. Μια προσπάθεια θα κάνω για να δω πως φτάσαμε σε αυτήν την κατάσταση.
Αν πάρουμε το θέμα από την αρχή θα δούμε ότι το κουνούπι ζει από 18 ημέρες έως 4-5 εβδομάδες και το θηλυκό είναι αυτό που χρειάζεται το αίμα για να επωάσει τα αυγά του σε στάσιμα νερά, τα οποία επιπλέουν στην επιφάνεια. Τα αυγά μετατρέπονται σε προνύμφες και στην συνέχεια βγαίνει μέσα από την προνύμφη το κουνούπι και ξανά ξεκινά ο ίδιος κύκλος ζωής του.

Κόβουν όλες τις διπλές συντάξεις


Πάνω από 200.000 συνταξιούχους αφορά το μέτρο

Εισηγήσεις να καλέσει 150.000-200.000 συνταξιούχους να επιλέξουν ποια από τις δύο συντάξεις που λαμβάνουν θα περικοπεί, δέχεται η κυβέρνηση στο πλαίσιο της εξεύρεσης μέτρων ύψους 11,7 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία. 

Σήμερα διπλές συντάξεις λαμβάνουν κυρίως οι γιατροί του ΕΣΥ, οι δικηγόροι, οι πανεπιστημιακοί αλλά και οι πολιτικοί που συνήθως έχουν κρατήσεις από δύο συνταξιοδοτικούς κύριους φορείς. Ακόμα και οι χήρες λαμβάνουν διπλή σύνταξη σε περίπτωση που εργάζονταν (τη δικιά τους και μέρους του συζύγου τους).