Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Μαθητές στην Αλεξανδρούπολη έφτιαξαν υποβρύχιο ρομπότ

Μαθητές στην Αλεξανδρούπολη έφτιαξαν υποβρύχιο ρομπότ  

Φιλόδοξος στόχος τους η τελειοποίηση της υποβρύχιας κατασκευής

Σε εργαστήριο δοκιμών του υποβρυχίου ρομπότ που κατασκεύασε ομάδα μαθητών από λύκεια της Αλεξανδρούπολης συμμετέχοντας στο πρόγραμμα του εργαστηριακού κέντρου φυσικών επιστημών «Εκπαιδεύοντας τους Μηχανικούς του Μέλλοντος» του Ευγενίδειου Ιδρύματος», μετατράπηκε η πισίνα γνωστού ξενοδοχείου της Αλεξανδρούπολης.

Στην πρώτη φάση, οι μαθητές κατασκεύασαν το σκελετό του έργου και τον παρουσίασαν σήμερα, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα μπουν αισθητήρες για να μπορεί το ρομπότ να κάνει μετρήσεις στο νερό, χωρίς να αποκλείεται και η τοποθέτηση κάμερας αλλά και βραχίονα για περεταίρω χρήσεις. Όπως τονίσθηκε το ρομπότ μπορεί να λειτουργήσει και ως τηλεκατευθυνόμενο.

Θερμή υποδοχή της Εθνικής Κορασίδων στο Σουφλί

Στο Σουφλί βρίσκονται από το βράδυ της Δευτέρας οι 24 αθλήτριες της Εθνικής Κορασίδων, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Τάκης Φλώρος, ο βοηθός του Απόστολος Οικονόμου και οι Περιφερειακοί Προπονητές, Μανώλης Πρασανάκης και Δημήτρης Μπαλασάς. Την Τρίτη θα ξεκινήσει η προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος που εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό εν όψει των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τον Ιανουάριο του 2013. 

Την αποστολή υποδέχτηκαν και καλωσόρισαν τοπικοί φορείς και παράγοντες θέλοντας να κάνουν αθλήτριες και προπονητές να νιώσουν σαν στο σπίτι τους.