Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012

Κουνούπια: όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε – Η αντιμετώπιση

Για περιοχές όπως ο Έβρος, αν δεν γίνουν διασυνοριακές συνεργασίες τότε η καταπολέμηση είναι αδύνατη 


 Κουνούπια, ένα αιώνιο πρόβλημα που δυστυχώς ταλαιπωρεί αιώνες τώρα την ανθρωπότητα. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Το κουνούπι είναι ένα δίπτερο της οικογένειας Culicidae με 2.500 είδη. Είναι έντομο, το οποίο βέβαια τρέφεται με διάφορους χυμούς από φυτά και φρούτα και ζει εκεί που υπάρχουν λιμνάζοντα νερά όπως έλη, βάλτοι, ορυζώνες, σιντριβάνια, διακοσμητικές λιμνούλες άλλα ακόμα και στα πιάτα από τις γλάστρες αν σε αυτά υπάρχουν στάσιμα νερά.

Ο κ. Ράπανος με 423.750 ευρώ ακαθάριστες αποδοχές


Ποιος είναι ο Β. Ράπανος που θα διαπραγματεύεται το μέλλον του ελληνικού λαού;

Θα αναλάβει ένας τραπεζίτης, από το σύστημα ΠΑΣΟΚ, να "διαπραγματευτεί" τα συμφέροντα του ελληνικού λαού ή και πάλι τα συμφέροντα των τραπεζιτών κ. Σαμαρά, κ. Βενιζέλο και κ. Κουβέλη;

Το μοναδικό πρόσωπο κοινής αποδοχής για τη θέση του επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου, μέχρι στιγμής, πριν ακόμη από την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργικού Συμβουλίου, είναι ο Βασίλης Ράπανος, πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας. Αυτή η επιλογή από πολλές πλευρές μπορεί να γεννήσει ερωτηματικά.

Υπουργείο Εσωτερικών Υπουργός: Ευριπίδης Στυλιανίδης


Υπουργείο Επικρατείας
Υπουργός: Δημήτρης Σταμάτης


Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση


Ανακοινώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η σύνθεση της νέας κυβέρνησης υπό τον Αντώνη Σαμαρά. Στις 7 το απόγευμα θα γίνει η ορκωμοσία των υπουργών και των υφυπουργών. Θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του πρώτου Υπουργικού Συμβουλίου. Υπουργός Οικονομικών είναι ο Βασίλης Ράπανος, Εσωτερικών ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και Εξωτερικών ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει ο Νίκος Δένδιας. Τα ονόματα των νέων υπουργών αποφασίστηκαν στη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Πρωθυπουργού στο Μαξίμου, με τη συμμετοχή των προέδρων του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου και της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα ανακοίνωσε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Πρωθυπουργός: Αντώνης Σαμαράς