Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012

'Παράνομα η Ένωση Έβρου παίρνει χρήματα για τις δηλώσεις καλλιέργειας'.


 
Άλλο ένα «πλήγμα» αποτελεί για τους αγρότες το «χαράτσι», όπως το αποκαλούν, που πλήρωσαν για τις δηλώσεις καλλιέργειας και για το 2012.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» Γ. Μαργαριτίδη, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το 2010 έλαβε απόφαση ώστε οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες να υποβάλλουν χωρίς καμία επιβάρυνση τις δηλώσεις καλλιέργειας στα κατά τόπους υποκαταστήματα των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Η DEUTSCHE BANK ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΔΡΑΧΜΗ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ «ΣΧΕΔΙΟ Β»

Εξαιρετικά μικρή θεωρεί η Deutsche Bank τη πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Δηλώνει ότι δεν έχει εκπονήσει «σχέδιο Β» γι’ αυτό το ενδεχόμενο.


Ο οικονομικός διευθυντής της γερμανικής τράπεζας, Στέφαν Κράους, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνεδρίου στη Φρανκφούρτη, ότι η «πολύ χαμηλή» πιθανότητα ελληνικής εξόδου από το ευρώ έχει συζητηθεί, αλλά δεν έχει αποφασιστεί πως θα αντιδράσει η τράπεζα αν αυτό συμβεί. Επιτέθηκε στους οίκους αξιολόγησης, που το τελευταίο διάστημα έχουν επιδοθεί σε νέο μπαράζ υποβαθμίσεων ευρωπαϊκών κρατών και τραπεζών, καλώντας τους να είναι περισσότερο προσεκτικοί.


.matrix24.gr/

Προχωρούν οι διαδικασίες για την έκδοση των ταυτοτήτων νέου τύπου

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχωρά τις διαδικασίες για την έκδοση νέου τύπου δελτίου αστυνομικής ταυτότητας των Ελλήνων πολιτών σε εσωτερικό και εξωτερικό, που θα αναγνωρίζεται και ως ταξιδιωτικό έγγραφο.Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο υιοθέτησης και εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΚ) 2252/2004 του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τον οποίο τα δελτία αστυνομικής ταυτότητας αναγνωρίζονται ως ταξιδιωτικά έγγραφα, προχωρά στην καθιέρωση νέου τύπου δελτίου αστυνομικής ταυτότητας των Ελλήνων πολιτών, είτε διαμένουν στο εσωτερικό της χώρας, είτε στο εξωτερικό μέσω των εκεί Προξενικών αρχών.