Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012

«Δεν είναι λύση τα όπλα»


Ο 24χρονος φοιτητής που τραυμάτισε θανάσιμα με καραμπίνα έναν 42χρονο Αλβανό ληστή με μήνυμα του στο facebook ευχαρίστησε όσους του συμπαραστάθηκαν και παράλληλα τους καλεί να αφήσουν τα όπλα κλειδωμένα, γιατί δεν είναι αυτά η λύση στην εγκληματικότητα.
Ο νεαρός φοιτητής έγραψε χαρακτηριστικά «το μόνο που θέλω να τονίσω είναι ότι τα όπλα δεν είναι η λύση. Το γεγονός το δικό μου ελπίζω να είναι το τελευταίο κακό, δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση... Σας το λέω ειλικρινά, αφήστε κλειδωμένα τα όπλα. Το βάρος είναι τεράστιο και οι τύψεις πολλές!!! Επίσης θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του...

Σφαγή Διστόμου: Το ανθρώπινο κτήνος


Σήμερα 10 Ιούνη. 
Το Δίστομο έχει μνημόσυνο, πενθεί τους νεκρούς του. 
Ήταν ένα ζεστό απομεσήμερο του ‘44, όπου έμελε να γίνει το μακελειό. 
Οι ναζί κατακτητές επιτέθηκαν στους ήμερους ξωμάχους και απέδειξαν την απώτατη φρικωδία που κρύβει μέσα του ο φασισμός και εν τέλει το ανθρώπινο κτήνος.  Δεν ήταν μια «καθαρή» πολεμική επιχείρηση εναντίον, έστω, ενός άμαχου πληθυσμού που σκοτώνεις και τελειώνεις. Ηταν μια προμελετημένη τελετή απόλυτου τρόμου, για να γίνει το απόλυτο παράδειγμα εξουσιαστικής επιβολής.

Από την αρχή αγαπητέ αναγνώστη ζητώ συγνώμη για τις εικόνες που θα  προσλάβεις, αλλά είναι εικόνες που δημιούργησαν άνθρωποι, δεδομένης ιδεολογίας σε δεδομένο τόπο και χρόνο, και ως εκ τούτου πρέπει να γίνουν γνωστές.

ΣΥΡΙΖΑ-Καμμένος VS Ψωμιάδη για την... αδελφή παράταξη «Χρυσή Αυγή»


Τη θέση ότι η Νέα Δημοκρατία και η «Χρυσή Αυγή» είναι αδελφές παρατάξεις εξέφρασε ο «αρχιστράτηγος» του προεκλογικού αγώνα της Ν.Δ. για τη βόρεια ΕλλάδαΠαναγιώτης Ψωμιάδης, προκαλώντας σφοδρή αντίδραση από το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και τον πρόεδρο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».
Σε δηλώσεις του το Σάββατο, σχετικά με την επίθεση του υποψήφιου βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» Ηλία Κασιδιάρη κατά της υποψήφιας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ρένας Δούρου και της υποψήφιας με το ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, ο Π. Ψωμιάδης είπε ότι «εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί η "Χρυσή Αυγή", πλην ακραίων συμπεριφορών τις οποίες και καταδικάζω». Υποστήριξε ακόμη ότι τις ανατρεπτικές πράξεις δεν τις έκανε η «Χρυσή Αυγή» αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο οποίος κατέστρεψε το κέντρο της Αθήνας και ξεπούλησε το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια. Απέδωσε ακόμη το ποσοστό τής Ν.Δ. στην Ξάνθη «σε πολλές μετακινήσεις φίλων μας από τις αδελφικές κεντροδεξιές παρατάξεις» προς τη Ν.Δ., δηλαδή από Ντόρα Μπακογιάννη, Πάνο Καμμένο, Στέφανο Μάνο, «Χρυσή Αυγή».