Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

Η κομποστοποίηση κάνει καλό… και στην τσέπη σαςΘέλετε να κομποστοποιησετε οργανικά απορρίμματα στο σπίτι σας και δεν γνωρίζετε πώς; Αν είστε κάτοικος Βόλου, τότε δεν χρειάζεται ν’ ανησυχείτε, αφού ο Δήμος έχει φροντίσει για τη δημιουργία ενός Γραφείου Στήριξης οικιακής κομποστοποίησης, παρέχοντας πολύτιμες συμβουλές τόσο σ’ όσους επιδίδονται μόνοι τους σ’ αυτή τη διαδικασία όσο και σ’ όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμά του.

Το ΣΔΟΕ «ξετινάζει» 500 υπουργούς, βουλευτές και δημάρχους!

Τη σημαία της κάθαρσης σηκώνει το ΣΔΟΕ που έχει βάλει στο στόχαστρο το «πόθεν έσχες» περίπου 500 προσώπων από τον χώρο του δημόσιου βίου με μεγάλη περιουσία, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται πρώην υπουργοί, βουλευτές, αιρετοί άρχοντες αλλά και διατελέσαντες ως επικεφαλής κρατικών οργανισμών και επιχειρήσεων.


Η έρευνα περιλαμβάνει και έρευνα στους τραπεζικούς λογαριασμούς, στα συμβόλαια αγοραπωλησιών, στα σκάφη αναψυχής και στις δραστηριότητες εταιριών όπου μετέχουν σαν μέλη οι ελεγχόμενοι ή και συγγενικά τους πρόσωπα.

Γιαννακίδης: Θα αποζημιωθούν οι πλημμυροπαθείς του Έβρου


Τη διαβεβαίωση ότι οι αγρότες του Έβρου που υπέστησαν ζημίες από πλημμύρες θα αποζημιωθούν, επανέλαβε σήμερα ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 'Αρης Γιαννακίδης.
Ειδικότερα, σε σύσκεψη που έγινε στην περιφερειακή ενότητα Έβρου, με την συμμετοχή του ΕΛΓΑ, τονίσθηκε πως σε όλο το μήκος του βορείου Έβρου υπάρχουν εκτάσεις που έχουν κατακλυστεί από νερά, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και των πρόσφατων πλημμυρών του Μαΐου, ενώ παράλληλα εντοπίζονται και αγροτεμάχια που δεν μπορούν να σπαρούν. Ο περιφερειάρχης 'Αρης  Γιαννακίδης, που συντόνισε τη σύσκεψη θέλησε να καθησυχάσει τους αγρότες, σημειώνοντας ότι θα αποζημιωθούν ως οφείλει το κράτος, εφόσον δεν έχουν τη δυνατότητα να σπείρουν τις παραγωγές που θέλουν.

Ανάγκη η ενδοοικιστική συγκοινωνία στο Τυχερό!

Ανάγκη και όχι πολυτέλεια είναι η ενδοοικιστική συγκοινωνία στο Τυχερό η οποία καταργήθηκε  μετά από είκοσι χρόνια  από τον Δήμαρχο Σουφλίου κ.Πουλιλιό.
Όταν στις αρχές Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους, οι κάτοικοι του Τυχερού κινητοποιήθηκαν κατά  της απόφασης του Δημάρχου να καταργήσει τα δρομολόγια των λεωφορείων του Δήμου από και προς τους οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Τυχερού την ημέρα της λαϊκής αγοράς, με αστραπιαίες τότε κινήσεις ο Δήμαρχος αντικατέστησε με λεωφορεία του ΚΤΕΛ αυτά τα δρομολόγια.

Γρηγοριάδης: «Αφιερωμένο το μετάλλιο σε όλους τους Ελληνες»

Γρηγοριάδης: «Αφιερωμένο το μετάλλιο σε όλους τους Ελληνες»


 
Στην κορυφή του ευρωπαϊκού βάθρου ξαναβρέθηκε μετά από 4 χρόνια ο Αρης Γρηγοριάδης. Ο θεσσαλονικιός πρωταθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης (Ντέμπρετσεν, Ουγγαρία) στα 100 μ. ύπτιο με επίδοση 53.86. Είναι η πρώτη φορά που ο Γρηγοριάδης κατακτά την πρώτη θέση σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στα 100 μ. ύπτιο που είναι ολυμπιακό αγώνισμα, ενώ το 2008 στο Αϊντχόφεν ήταν πρώτος στα 50 μ. ύπτιο (μη ολυμπιακό αγώνισμα) και δεύτερος στα 100 μ. ύπτιο.

Στην κούρσα που εξελίχθηκε το απόγευμα ο Γρηγοριάδης έκανε καταπληκτική εκκίνηση, ξεπερνώντας το παραδοσιακό μειονέκτημά του, διατήρησε το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια της κούρσας και κατάφερε να τερματίσει σε χρόνο 53.86, μπροστά από τον Γερμανό Ντε Μέουβ (54.06) και τον Ισραηλινό Τουμάρκιν (54.14). Ο έλληνας κολυμβητής είχε προκριθεί με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στον τελικό (53.89) πίσω από τον Ντε Μέουβ.