Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

Ρίγανη: καλλιέργεια, χρήσεις και συμβουλές


Η ρίγανη είναι πολυετές φυτό και ανήκει στην οικογένεια Lamiaceaeστο γένος Οriganum. Από τα τέσσερα διαφορετικά είδη φυτών που αναφέρονται στη ρίγανη, το πιο διαδεδομένο στη χώρα μας είναι τοOriganum vulgare spp. hirtum.
Η καλλιέργεια της ρίγανης εντοπίζεται κυρίως στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία. Σε επίπεδο Ε.Ε., η Ελλάδα και η Γερμανία έχουν τις περισσότερες καλλιεργήσιμες εκτάσεις ρίγανης, με τις κυριότερες χώρες προορισμού των ελληνικών εξαγωγών να είναι οι Η.Π.Α και η Γερμανία. Οιεισαγωγές προέρχονται από την Τουρκία, τη Βουλγαρία και την Αλβανία.
—Χρήσεις
Το αιθέριο έλαιο της ρίγανης και τα συστατικά που το αποτελούν, χρησιμοποιούνται για τις αντιμικροβιακές τους ιδιότητες στη βιομηχανία τροφίμων αυξάνοντας την ικανότητα συντήρησής τους και μειώνοντας την ανάπτυξη του αντίστοιχου μικροβιακού πληθυσμού.

Τέλος τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης-Τελείωσαν τα υλικά!!!


Τέλος στα προγραμματισμένα χειρουργεία, έβαλε το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, λόγω έλλειψης υλικών, σε μία προσπάθεια να σωθούν ανθρώπινες ψυχές, από τα έκτακτα περιστατικά.
Η κατάσταση είναι δραματική πλέον και ακούγοντας τον Διοικητή του Νοσοκομείου Νίκο Ραπτόπουλονα μιλάει στον Δημήτρη Κολιο και στον ραδιοφωνικό σταθμό "Μάξιμουμ 93,6 F.M" σοκαριστήκαμε.
" Έχουμε 100 χιλιάδες ευρώ, ενώ χρειαζόμαστε τα 20πλάσια χρήματα για να λειτουργήσουμε. Μόνο για πετρέλαιο χρειαζόμαστε 600 χιλιάδες ευρώ το μήνα", θα πει αγανακτισμένος ο κ.Ραπτόπουλος.

Στον ΟΑΕΕ οι παραγωγοί ΑΠΕ, στον ΟΓΑ οι αγρότες των φ/β


Υποχρεωτική είναι η ασφάλιση στον ΟΑΕΕ για όλους τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, εκτός από αυτούς που κατέχουν φωτοβολταϊκά συστήματα ισχύος μικρότερης των 20 KW και τους επαγγελματίες αγρότες με συστήματα έως 100 KW. Αυτά διευκρινίζει εγκύκλιος του ΟΑΕΕ που εκδόθηκε ύστερα από απάντηση του υπουργείου Εργασίας σε σχετικά ερωτήματα και φέρει ημερομηνία 4/5/2012.
Πιο αναλυτικά, η εγκύκλιος αναφέρει η ασφάλιση είναι υποχρεωτική από την ημερομηνία πώλησης της παραγόμενης ενέργειας, ανεξαρτήτως ισχύος.

Σαμοθράκη: Η μυστηριώδης


Λένε ότι η Σαμοθράκη είναι παράξενο νησί, ιδιαίτερο, μυστηριώδες. Και ότι όποιος πηγαίνει εκεί βιώνει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, το μυστήριό της. Ειδικά τα βράδια του καλοκαιριού, όταν έχει φεγγάρι, πάνω από το... «Φεγγάρι», όπως αποκαλούν οι ντόπιοι το όρος Σάος (και την ψηλότερη κορυφή του), που δεσπόζει στο νησί.