Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

Ώρα για θέατρο


ΝΟΔΕ ΈΒΡΟΥ : Δελτίο Τύπου

Μπορεί το πολιτικό κλίμα να είναι ρευστό και πολλοί να δημιουργούσαν τις προηγούμενες ημέρες την εικόνα πως η αποχή θα κυριαρχήσει, ωστόσο η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κατέγραψε έναν ακόμα θρίαμβο στην πολυετή της νικηφόρα πορεία. Οι νέοι δείχνουν τον δρόμο της νέας Ελλάδας με ηχηρό τρόπο, αντιστεκόμενοι στον κίνδυνο για το μέλλον της γενιάς τους. Το «φαινόμενο ΔΑΠ-ΝΔΦΚ», η μεγάλη κεντροδεξιά φοιτητική παράταξη, κερδίζει με εντυπωσιακό τρόπο την 26η συνεχόμενη πρωτιά στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας. Ιδιαίτερη υπερηφάνεια νιώθουμε για την θριαμβευτική επικράτηση  της ΔΑΠ στο Νομό Έβρου.

Θερμά συγχαρητήρια στη φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που καταδεικνύει σε πείσμα κάποιων πως η Ελπίδα υπάρχει για μια νέα, δημιουργική Ελλάδα, όσο δύσκολος και αν είναι ο δρόμος προκειμένου να την ξαναχτίσουμε. 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου

Συναγερμός στον 'Εβρο


Συναγερμό για κίνδυνο πλημμυρών στον Έβρο και άλλους ποταμούς της Βουλγαρίας σαν συνέπεια των αναμενόμενων ισχυρών βροχοπτώσεων σήμανε το Εθνικό Ινστιτούτου Μετεωρολογίας και Υδρολογίας της Βουλγαρικής Ακαδημίας των Επιστημών.
Σύμφωνα με τη βουλγαρική ΕΜΥ, στη «δικαιοδοσία» της οποίας εντάσσεται η διαχείριση του ενιαίου Συστήματος Έγκυρης Προειδοποίησης για Επικίνδυνα Φυσικά Φαινόμενα «Ευρώπη», κίνδυνος πλημμύρας υπάρχει σε μια σειρά από περιφέρειες της Βουλγαρίας, ανάμεσα στις οποίες η Φιλιππούπολη, το Χάσκοβο, το Κίρτζαλι, το Σμόλιαν, περιοχές που διασχίζουν ο Έβρος, ο Τούντζας, ο Άρδας και άλλοι διασυνοριακών ποταμών.

15η Διεθνής Έκθεση Αλεξανδρούπολης «alexpo 2012»


Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών 
Σωματείων Ν. Έβρου σας ενημερώνει ότι θα πραγματοποιηθεί
 και φέτος από το Επιμελητήριο Έβρου η 15η Διεθνής Έκθεση 
Αλεξανδρούπολης «alexpo 2012» από τις 13 έως τις 16 Ιουλίου 2012 στην Αλεξανδρούπολη.
Φέτος θα λάβει μέρος στην έκθεση και η Ομοσπονδία 
έχοντας δικό της περίπτερο. Όσα σωματεία ενδιαφέρονται
 να συμμετέχουν και να προβληθούν με ενημερωτικά
 φυλλάδια μπορούν να το κάνουν από το περίπτερο της Ομοσπονδίας.
Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, μπορείτε να επικοινωνείτε
 με τα γραφεία της Ομοσπονδίας στο τηλ. 25510-38018 

Επείγουσα εγκύκλιος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για 3μηνη παράταση καταβολής των εισφορών σύμφωνα με το Ν. 4075/2012


Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Έβρου ενημερώνει τα μέλη της ότι :
Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με κατεπείγουσα εγκύκλιό του, έδωσε τρίμηνη παράταση για την εφαρμογή της καταβολής ασφαλιστικών εισφορών με το νέο σύστημα (Ν. 4075/2012), για να μην συμπέσουν εντός του Μαΐου η καταβολή εισφορών Απριλίου, δώρου Πάσχα, Μαΐου και Ιουνίου, που θα καταβληθούν σύμφωνα με όσα προέβλεπε το μέχρι τώρα ισχύον καθεστώς. Έτσι η εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων μεταφέρεται για τις αρχές του Αυγούστου και για την μισθολογική περίοδο Ιουλίου και μετέπειτα, οπότε οι ασφαλιστικές εισφορές θα καταβάλλονται στις Τράπεζες.
Η εγκύκλιος έχει ως εξής :
«Περί της προθεσμίας καταβολής ασφαλιστικών εισφορών»
Σχετ.: Οι διατάξεις του άρθρου 20 του Ν. 4075/2012 (ΦΕΚ 89/τ.Α’/11-4-2012).
«Θέματα Κανονισμού Ασφάλισης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Ασφαλιστικών Φορέων, προσαρμογή της νομοθεσίας στην Οδηγία 2018/18/ΕΕ και λοιπές διατάξεις» και παρέχουμε τις ακόλουθες οδηγίες για την εφαρμογή τους : Σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις αντικαθίστανται οι διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 26 του ΑΝ. 1846/1951, όπως αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 13 του Ν. 2972/2001 και συμπληρώθηκαν με την παρ. 4 του άρθρου 33 του Ν. 3232/2004 και την παρ. 1 του άρθρου 32 του Ν. 3518/2006, ως ακολούθως:

Τρεις δράσεις του ΕΤΕΑΝ με επιτόκια από 3,6% έως 4,5%


Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Έβρου ενημερώνει τα μέλη της ότι :
Ευνοϊκούς όρους δανεισμού και επιτόκια από 3,6% έως 4,5% μπορούν να έχουν οι επιχειρηματίες που θα αξιοποιήσουν τις τρεις ενεργές δράσεις του ΕΤΕΑΝ (Ελληνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης). Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης, με την οποία υπενθυμίζεται ακόμη ότι το ΕΤΕΑΝ από την εκκίνησή του έως σήμερα έχει χορηγήσει εγγυήσεις σε περισσότερες από 60.000 επιχειρήσεις για δάνεια ύψους 5,5 δις ευρώ.
            Συγκεκριμένα, μπορούν να χρηματοδοτηθούν μέσω του ΕΤΕΑΝ επενδύσεις που :
  • Θα ενταχθούν στον επενδυτικό νόμο
  • Έχουν σχέση με την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων
  • Αφορούν θεματικό τουρισμό, αφαλάτωση, πράσινες υποδομές, ΑΠΕ, διαχείριση απορριμμάτων, τρόφιμα, ποτά και την εφοδιαστική αλυσίδα.