Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

Περί έρωτος


Τι έγραφε o Pitsirikos για τον Αλέξη Τσίπρα, πριν από 4 χρόνια. Τώρα είναι πιο επίκαιρο:
24 Μαρ, ’08  
Φαινομενικά, ο Αλέξης Τσίπρας και η Μαρία Ναυπλιώτου δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. 
Κι όμως έχουν. 
Ευκαιρία να το μάθουν και οι ίδιοι.
Η κυρία Ναυπλιώτου είναι ακαταμάχητη. Θαυμαστό κεφάλι, λευκό δέρμα, ίσια μύτη, όμορφο σαγόνι και μάτια αγγελικά και διαβολικά μαζί – μάτια φτιαγμένα από παράπονο και πονηριά.

Σουφλί: Καλλιεργούσαν 604 χασισόδεντρα μέσα στην πόλη

Σουφλί: Καλλιεργούσαν 604 χασισόδεντρα μέσα στην πόλη
Απίστευτο περιστατικό έχει αναστατώσει την πόλη του Σουφλίου καθώς το μεσημέρι της Τρίτης εντοπίστηκε μία πολύ μεγάλη χασισοφυτεία σχεδόν στο κέντρο της πόλης.
Δύο αδέλφια καλλιεργούσαν 604 φυτά χασίς μέσα σε χαλάσματα παλιών σπιτιών.
Η αστυνομία που είχε την πληροφορία παρακολουθούσε την περιοχή και μόλις διαμορφώθηκαν οι κατάλληλες συνθήκες συνέλαβε τους δύο καλλιεργητές.
Το περιστατικό έχει προκαλέσει μεγάλη απορία στη μικρή πόλη, καθώς η καλλιέργεια γινόταν κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη όλων.
Για την υπόθεση αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από την αστυνομία.
thrakinea

Μάνος Χατζιδάκις: "Ο νεοναζισμός δεν είναι οι άλλοι"


Mάνος Χατζιδάκις αποδυκνύει για μια ακόμη φορά ότι ήταν μπροστά για την εποχή του και είχε μάτια και αυτιά ανοιχτά φιλτράροντας το κάθε τι που συνέβαινε και έχοντας ταχύτατα αντανακλαστικά το κατέγραφε και το παρατηρούσε. Έμπαινε σε βάθος στα φαινόμενα της εποχής και γι' αυτό κατάφερε να είναι διαχρονικός. Παρακάτω παραθέτουμε αυτούσιο ένα κείμενό του για το νεοναζισμό και τον εθνικισμό που έγραψε τον Φεβρουάριο του 1993, λίγους μήνες πριν τον θάνατό του. Το κείμενο αυτό είχε δημοσιευτεί στο πρόγραμμα αντιναζιστικής συναυλίας που είχε δώσει η Ορχήστρα των Χρωμάτων με έργα ΒάιλΛίστ και Μπάρτον. Το ίδιο κείμενο παράλληλα είχε δημοσιευτεί και στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία
"Ο νεοναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και κάθε αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο φαινόμενο συμπεριφοράς δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δεν συνθέτει ιδεολογία.