Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

Η κοτσάνα της ημέρας από τον Ρένο Χαραλαμπίδη"Μόνο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είχε σαν ιδρυτή έναν γόνο αγροτικής οικογένειας, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Οπότε, κι εγώ, ταξικά, σαν παιδί αγροτικής οικογένειας, ήταν αυτονόητο να ταυτιστώ με το κόμμα αυτό"

Ρένος Χαραλαμπίδης, υποψήφιος της Β' Περιφέρειας Αθηνας με την Νέα Δημοκρατία

Η σύντροφος του Ελύτη ζητά απόσυρση διαφήμισης της ΝΔ (video)

Ενοχλημένη είναι η σύντροφος του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, Ιουλίτα Ηλιοπούλου, από προεκλογική διαφήμιση της Νέας Δημοκρατίας.
Στο σποτ χρησιμοποιούνται στίχοι του Οδ. Ελύτη ενώ εμφανίζεται φωτογραφία του κατά τη βράβευσή του με Νόμπελ.
«Με λύπη μου είδα φωτογραφία του Οδυσσέα Ελύτη, καθώς και απόσπασμα από την ποίησή του να χρησιμοποιείται σε πολιτική διαφήμιση. Έχοντας την ευθύνη του έργου του και τιμώντας την μνήμη και τις αρχές του ζητώ την άμεση απόσυρση. Η ποίηση, το ήθος και η σκέψη του Ελύτη αποτελούν εθνικό κεφάλαιο υψίστης σημασίας και όχι ιδιοκτησία κανενός κόμματος. Ας δείξουμε σεβασμό. "Την οργή των νεκρών να φοβάστε και των βράχων τ’ αγάλματα!"», δηλώνει χαρακτηριστικά η σύντροφος του νομπελίστα ποιητή Ιουλίτα Ηλιοπούλου.
Στο σποτ εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς να ζητά από τους ψηφοφόρους να του δώσουν τη δύναμη για να δείξει «τι θα πει Ελλάδα, τι θα πει αξιοπρέπεια, τι θα πει δύναμη ψυχής και τι ακριβώς εννοούσε ο Ελύτης όταν έγραφε για τον ελληνικό λαό».
Στη συνέχεια ακούγονται οι στίχοι του Οδυσσέα Ελύτη:
«Κι ας μας φωνάζουν αεροβάτες
Φίλε μου όσοι δεν ένιωσαν ποτέ με τι
Σίδερο με τι πέτρες τι αίμα τι φωτιά
Χτίζουμε ονειρευόμαστε και τραγουδούμε!»

 
 
e-radio

Η γιαγιά στην κάλπη


Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγανακτισμένοι με τον δικομματισμό είναι το πώς θα πείσουν τη γιαγιά τους να μην ψηφίσει Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις εκλογές.
 Τώρα που η κρίσιμη ώρα πλησιάζει –και η Κυριακή είναι κοντά-, σας έχω μια πρόταση.
Λέμε στη γιαγιά μας πως η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ πρόκειται να συγκυβερνήσουν μετεκλογικά. Εντάξει, δεν λέμε και κάνα ψέμα – αλήθεια λέμε. Άλλωστε, αυτό η γιαγιά το ξέρει.
Της εξηγούμε λοιπόν πως, αν θέλει να υπάρξει συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ –κάτι που η γιαγιά έχει πειστεί πως είναι απαραίτητο για να συνεχίσει να παίρνει τη σύνταξη πείνας που παίρνει σε ευρώ-, θα πρέπει σε αυτές τις εκλογές να βάλει στο φάκελο και το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.