Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012

Η Ελλάδα δεν έχει επικυρώσει τη σύμβαση για το τράφικινγκ


Η Ελλάδα δεν έχει επικυρώσει ακόμη την ευρωπαϊκή σύμβαση για την προστασία των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, σύμφωνα με στοιχεία του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Από τις 16 Μαϊου 2005 -ημερομηνία που «άνοιξε» για υπογραφές στη Βαρσοβία η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την καταπολέμηση του τράφικινγκ -η Ελλάδα και επτά ακόμη χώρες-μέλη του Οργανισμού (Εσθονία, Φιλανδία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ελβετία, Τουρκία και Λιθουανία), δεν την έχουν επικυρώσει.
Η σύμβαση αποτελεί το πανευρωπαϊκής ισχύος νομικό εργαλείο, για την προστασία των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων και την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

Αλλαγή διεύθυνσης φορολογούμενου και κλειδάριθμος μέσω Taxisnet


Αλλαγή διεύθυνσης φορολογούμενου και κλειδάριθμος μέσω Taxisnet
 
Οσοι φορολογούμενοι θέλουν να δηλώσουν αλλαγή διεύθυνσης κατοικίας δεν είναι αναγκασμένοι πλέον να σταθούν στην ουρά της Εφορίας, καθώς μπορούν να το πράξουν μέσω taxisnet. Ηλεκτρονικά μπορούν επίσης να πληροφορηθούν αν τους έχουν σταλεί οι κωδικοί πρόσβασης, γλιτώνοντας έτσι την ταλαιπωρία στα γκισέ.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Π. Οικονόμου, τα φυσικά πρόσωπα που είναι πιστοποιημένοι χρήστες για να δηλώσουν ηλεκτρονικά την καινούργια τους διεύθυνση πρέπει να συμπληρώσουν το σχετικό πεδίο του εντύπου Μ1 «Απόδοσης ΑΦΜ/Μεταβολής Ατομικών Στοιχείων». Η διαδικασία είναι προαιρετική.