Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

«ΠΑΟ, θρησκεία, θύρα 13! Γαμιέται το κράτος και η αστυνομία!»

Μέχρι πρότινος, οι φίλαθλοι φαίνονταν να δρουν ανεξέλεγκτα με την ανοχή –αν όχι τη συμβολή- της αστυνομίας. Στο γήπεδο η ελευθερία να βρίσεις, να φωνάξεις, να γδυθείς, να μεθύσεις ήταν μέχρι τώρα η καθιερωμένη σύμβαση. Αλλά η σύμβαση αλλάζει. Είσαι ελεύθερος να φωνάξεις «πουτάνας γιοι Ολυμπιακοί» αλλά όχι «πουτάνας γιε πρωθυπουργέ». Μπορείς να κάνεις πορεία 30.000 ατόμων γιατί δεν γουστάρεις τη διοίκηση της ομάδας σου αλλά όχι για πολιτικούς λόγους. Μπορείς να περάσεις καπνογόνα αλλά όχι πανό κατά των κυβερνητικών μέτρων. 
Οι οπαδοί μοιάζουν να παίρνουν άλλο δρόμο. 
Τον δρόμο της πολιτικής…

ΠΟΕ-ΟΤΑ: ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΟ «ΜΠΛΟΚΟ» ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Την αποχή από τις εκλογικές διαδικασίες αρχής γενομένης από την Πρωτομαγιά, οπότε πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, αποφάσισαν στο 41ο Συνέδριο τους οι υπάλληλοι των δήμων. Αφορμή, οι αποφάσεις του υπουργείου Εσωτερικών να μειώσει δραματικά τοναριθμό των δικαιούχων του εκλογικού επιδόματος αλλά και να τους υποχρεώσει να εργαστούν την ημέρα της πανεργατικής απεργίας (εδώ). Το γεγονός αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στην εκλογική διαδικασία καθώς, όπως λέει η ΠΟΕ-ΟΤΑ:
- δε θα εκτελείται καμία εργασία ούτε από τα δημοτολόγια από τις άλλες υπηρεσίες των δήμων, εντός ή εκτός ωραρίου εργασίας, που δεν αναφέρεται στα συνήθη καθήκοντά τους,