Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

CATASTROIKA

 Δείτε το νέο ντοκυμαντερ της ομάδας του “Χρεοκρατία”http://filologos10.wordpress.com/2012/04/26/catastroika-2/

H Google αφιερώνει το λογότυπό της στον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Μπείτε στη σελίδα της google και πατήστε πάνω στο doodle και για να σας το ανοίξει αλλά και για να δείτε τον πανέμορφο τρόπο που αφιερώνει η google στον Θεόδωρο Αγγελόπουλο !  


Ένα λεπτό μετά τις 12 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 27 Απριλίου ένα πανέμορφο Doodle έκανε την εμφάνισή του στις σελίδες της Google. Φτιαγμένο σε γαλάζιες αποχρώσεις απεικονίζει έναν άνθρωπο πίσω από την κάμερα και είναι αφιερωμένο στον Θόδωρο Αγγελόπουλο, τον σπουδαίο Έλληνα σκηνοθέτη που γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 27 Απριλίου του 1935. Θυμίζουμε ότι ο Θόδωρος Αγγελόπουλος έχασε τη ζωή του απροσδόκητα στις 24 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια γυρίσματος της τελευταίας του ταινίας «Η Άλλη Θάλασσα».
Με αφορμή την επέτειο από τη γέννησή του διοργανώνεται σήμερα ειδική εκδήλωση στη μνήμη του στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) στις 7.30 μ.μ. Η οικογένειά του, οι συνεργάτες, οι γνωστοί και άγνωστοι φίλοι του δίνουν ραντεβού στο αμφιθέατρο του μουσείου για «ένα ταξίδι προς τα πίσω», ξεκινώντας από την «Άλλη Θάλασσα» για να φτάσουν ως τους «Forminx» -την πρώτη του ταινία (το φιλμ της οποίας έχει χαθεί).