Κυριακή, 15 Απριλίου 2012

Για να μην μας νομίζετε για μαλάκες…


Στο φως οι υπογραφές Βενιζέλου, Λοβέρδου, Καρχιμάκη (το 2005) που αθώωναν τον Τσοχατζόπουλο


Στο άκουσμα της σύλληψης του Ακη Τσοχατζόπουλου, στο μυαλό των παροικούντων τη Βουλή ήρθαν δύο ονόματα. Ευάγγελος Βενιζέλος και Ανδρέας Λοβέρδος.
 Αμφότεροι, ως απλοί βουλευτές τότε, είχαν ξεχωρίσει ως συνήγοροι υπερασπίσεως του παρ’ ολίγον προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου και του Γιάννου Παπαντωνίου, στην Εξεταστική της Βουλής για τους TOR M1. Ειδικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στριμωγμένος από την πίεση που ασκούσε η Νέα Δημοκρατία, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι ο ίδιος ήταν αυτός που συνέταξε το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο έβγαζε τότε πεντακάθαρους τον Ακη Τσοχατζόπουλο και τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Πριν πέσετε με τα μούτρα στο ψητό…

Για να μην σας βγει… ξινός ο οβελίας!


Ιατρικές  έρευνες έχουν δείξει ότι στο  πασχαλινό τραπέζι ένας μέσος  άνθρωπος καταναλώνει πάνω από 3.000 θερμίδες και προσλαμβάνει περίπου τριπλάσιες ποσότητες χοληστερίνης από την  ασφαλή ημερήσια ποσότητα, που είναι 300 χιλιοστόγραμμα! Αναμφίβολα το κατσίκι αποτελεί ασφαλέστερη επιλογή σε σχέση με το αρνί, με 3 μόλις γραμμάρια λίπους ανά 100 γραμμ. κρέατος και απ’ αυτά, μόλις 0,9 γραμμ. κορεσμένα. Ωστόσο ο πραγματικός κίνδυνος δεν κρύβεται στην ποσότητα οβελία που μπορεί ένα ανθρώπινο στομάχι να χωρέσει, αλλά στις συνοδευτικές παραδοσιακές λιχουδιές όπως κοκορέτσι, σπληνάντερο, αβγά και τσουρέκια.