Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

«Ασπίδα προστασίας» για κακοποιημένες γυναίκες από 44 δήμους


Με την υπογραφή σήμερα, από τη γενική γραμματέα Ισότητας των Φύλων Μαρία Στρατηγάκηκαι 25 δημάρχων της χώρας, προγραμματικών συμβάσεων για τη δημιουργία ισάριθμων δομών-ξενώνων στους δήμους για τις κακοποιημένες γυναίκες, ολοκληρώνεται το δίκτυο των 60 συμβουλευτικών κέντρων που δημιουργούνται στη χώρα με στόχο την καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών (ενδοοικογενειακή βία, σεξουαλική παρενόχληση, βιασμός, εμπορία και διακίνηση [trafficking], πορνεία κ.λπ.).
Σήμερα, ύστερα από τη δεύτερη πρόσκληση που απηύθυνε η Γ.Γ. Ισότητας Φύλων, υπέγραψαν οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης,Αρταίων, Βέροιας, Ζακύνθου, Θήβας, Καβάλας, Καλαμάτας,Κεφαλονιάς, Καστοριάς, Κατερίνης, Κερατσινίου-Δραπετσώνας,Κορινθίων, Κω, Περιστερίου, Πρέβεζας, Πύργου, Ρεθύμνης,Ρόδου, Σερρών, Τρικκαίων, Φλώρινας, Φυλής, Χαλανδρίου,Χαλκιδέων και Χίου.

41 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ Ν/ΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ


ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΤΟΥΣ  ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ
ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΑΠΤΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΟΣΟ ΚΡΑΤΕΙ Η ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ


41 Πιστοποιημένες Ενώσεις Καταναλωτών διαμαρτυρόμαστε για την απόσυρση από το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας των διατάξεων για την ιδιωτική ασφάλιση. Οι ρυθμίσεις αυτές, παρά το γεγονός ότι είναι αποδυναμωμένες σε σχέση με το σχέδιο νόμου που είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, βρίσκονται στην κατεύθυνση της προαγωγής της διαφάνειας και της αποτροπής των συχνά παραπλανητικών εντυπώσεων που δημιουργούνται  στους καταναλωτές. Είναι απαράδεκτο να αποσύρονται, και μάλιστα κατά τρόπο προκλητικό και ανεξήγητο,  διατάξεις που στη συντριπτική τους πλειοψηφία εμπεριέχουν υποχρεώσεις ενημέρωσης των ασφαλιστικών εταιρειών στους καταναλωτές.

Θεωρούμε ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας  να διασφαλίσει την προστασία των ασφαλισμένων από πρακτικές αδιαφάνειας, καλλιέργειας  ανακριβών εντυπώσεων, εκμετάλλευσης της αδυναμίας των καταναλωτών και αιφνιδιασμού τους με υπέρμετρες και αλόγιστες αυξήσεις κατά τη διάρκεια των συμβάσεων, και ιδίως στις νοσοκομειακές ασφαλίσεις.  Στο χρέος της αυτό η Πολιτεία δεν έχει ανταποκριθεί. 
Μία ιδιωτική ασφάλιση που λειτουργεί, σε αντίθεση με όσα ισχύουν στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σε καθεστώς αδιαφάνειας και αντιστέκεται στην αλλαγή του καθεστώτος αυτού, είναι μία ιδιωτική ασφάλιση που δεν σέβεται τον έλληνα καταναλωτή. Είναι μία ιδιωτική ασφάλιση που κρύβει την αλήθεια για τα προϊόντα της, που δεν αντέχει τη σύγκριση, που δεν αξίζει και δεν υπηρετεί τον Έλληνα Καταναλωτή.

Τόλης Τσιακίρης: "Η αλλαγή έρχεται μέσα από την ψήφο όλων μας. Ας δείξουμε ότι αλλάξαμε!"


Δελτίο τύπου :
Τολης Τσιακιρης
Ο Τόλης Τσιακίρης, υποψήφιος βουλευτής στον Έβρο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, μίλησε στο dimosia.gr για την απόφασή του να ασχοληθεί με την πολιτική. Είναι ένας νέος άνθρωπος, Πολιτικός Μηχανικός και Πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Ν. Έβρου, με όρεξη και δύναμη να διεκδικήσει αυτό που θεωρεί ότι δικαιούται ο Έβρος.
Μέσα σε αυτό το κλίμα όπως έχει διαμορφωθεί για την ίδια την πολιτική και τους πολιτικούς, πώς ένας νέος άνθρωπος αποφασίζει να ασχοληθεί με αυτόν τον χώρο;
 Ένας νέος άνθρωπος έχει πραγματικά κουραστεί με όλα όσα βλέπει και αντιλαμβάνεται γύρω του. Έχει κουραστεί από την «ανακύκλωση» των ίδιων προσώπων στην πολιτική και τον επί χρόνια ορισμό τους ως «αυτόφωτους σωτήρες» του τόπου. Έχει κουραστεί να ακούει και να μη βλέπει στην πράξη τίποτα. Γεννήθηκα, μεγαλώνω, δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά και ονειρεύομαι στον Έβρο. Έναν Έβρο που χρόνια τώρα ακούω ότι θα αναπτύξουν, θα αναβαθμίσουν, θα αξιοποιήσουν και… στην πράξη τίποτα. Πόσα χρόνια όλοι μας δεν ακούμε ότι βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο; Ότι είμαστε σταυροδρόμι λαών; Ότι θα μπορούσαμε να είμαστε μοχλός για την ίδια την οικονομία της χώρας; Πόσα χρόνια τα ακούμε όλοι μας και βασικά τελικά δε βλέπουμε τίποτα. Ανακυκλώνουμε τα ίδια μασημένα λόγια και ψηφίζουμε εκείνον που θα μας τα ξαναπεί 
 

Ευχές ..