Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012

Οι κινεζικές εισαγωγές εκτοπίζουν τα σκόρδα του Έβρου


Κραυγή αγωνίας για την επιβίωσή τους στέλνουν από την Νέα Βύσσα, του ακριτικού Έβρου, οι παραγωγοί σκόρδου, που βλέποντας τα προϊόντα τους να παραμένουν αδιάθετα, λόγω της έλευσης των κινεζικών, που έχουν κατακλύσει την ελληνική αγορά.
Εκπέμπουν SOS, προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως προς τους Έλληνες καταναλωτές, από τους οποίους και ζητούν στήριξη, όπως τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγής Επεξεργασίας Εμπορίας της περιοχής, Αναστάσιος Γιακμογλίδης.

Ποινή φυλάκιση ενός έτους για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη

Ένοχος κρίθηκε εκ νέου ο τελών εν αργία Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης για τη γνωστή υπόθεση μείωσης προστίμων σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων, κατά τη νομαρχιακή του θητεία. Το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για παράβαση καθήκοντος και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με 3ετή αναστολή.Ήταν η τρίτη φορά που ο Π. Ψωμιάδης δικάστηκε γι' αυτή την υπόθεση. Είχαν προηγηθεί δύο καταδικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με αναστολή, αλλά κατόπιν προσφυγής του στον Άρειο Πάγο, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης της απόφασης, με αποτέλεσμα η υπόθεση να επιστρέψει στο 5μελές Εφετείο. Βάσει της προηγούμενης καταδικαστικής απόφασης, είχε τεθεί τον περασμένο χρόνο σε αργία από τα καθήκοντα του Περιφερειάρχη.