Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

Εσύ φταις ...


Όχι στην υποβάθμιση και αποψίλωση των Δ. Υπηρεσιών και Υγείας στο Δήμο Σουφλίου


Βάσει του οργανογράμματος που δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ . διαπιστώσαμε ότι κλείνει ή υποβαθμίζεται το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ  Σουφλίου με αποτέλεσμα , να χαθούν θέσεις εργασίας από το Σουφλί και την ευρύτερη περιοχή . Αποτέλεσμα να μεταφερθούν θέσης ευθύνης στην Αλεξανδρούπολη στην καλύτερη περίπτωση ή γενικότερα στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Με ένα πρόχειρο υπολογισμό  μας , οι θέσεις εργασίας είναι περίπου τριάντα ( 30 ) .
Ακούμε ταυτόχρονα ότι δημιουργείται Διοικητικό Κέντρο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην Κομοτηνή με τέσσερα τμήματα που θα συντονίζει τις εργασίες των ΙΚΑ της Αν. Μακεδονίας – Θράκης .
Δηλαδή θα στελεχωθεί το κέντρο αυτό από υπαλλήλους του Έβρου . Δηλαδή θα πρέπει τριάντα οικογένειες , να μετακομίσουν στην Κομοτηνή για να μην απολυθούν ως υπεράριθμοι αφού δεν θα υπάρχει αντικείμενο εργασίας  , λόγω της υποβάθμισης των ΙΚΑ της ευρύτερης περιοχής μας .

Σε ένα τόπο που έχει μαραζώσει . Σε ένα τόπο που έχουν υποβαθμιστεί κι άλλες υπηρεσίες , όπου βρίσκεται 1,5 χιλιόμετρο από τα σύνορα με την Τουρκία , θέλετε να αφήσετε μόνο κουφάρια από Δημόσιες Υπηρεσίες  και να διώξετε  τους λιγοστούς νέους υπαλλήλους που δημιούργησαν τις οικογένειές τους εδώ και στέλνουν τα παιδιά τους στα δικά μας σχολεία .

Τώρα η Αθήνα συντονίζει τα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ της Περιφέρειας μας .
Τι και ποιον θα πείραζε να συντονίζονται από το Σουφλί οι υπάλληλοι και οι εργασίες της δικής μας Περιφέρειας ; 

7 Απριλίου 2012 Παγκόσμια Ημέρα της Υγείας


της Παγώνας Καράκη
Ως  Υγεία η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ορίζει, με μια ολιστική προσέγγιση, την κατάσταση της  πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας του ανθρώπου και όχι μόνο την απουσία νόσου ή αναπηρίας.Σε μια ανασκοπική  εκτίμηση για την τομέα Υγείας στη χώρα μας διαφαίνεται,  μέσα από πρόσφατα δεδομένα,  ότι η οικονομική αποδόμηση της χώρας μας σήμερα απειλεί 
περισσότερο από ποτέ το τρίπτυχο του ορισμού  της  και καθιστά το  υγειονομικό  σύστημα μας, που παρουσίαζε από καιρό  νοσηρά συμπτώματα ,ανήμπορο και διαπομπευμένο στο βλέμμα των αποδεκτών τις υπηρεσίες υγείας.Τα αργά βήματα εκσυγχρονισμού, κατά περιόδους, των  δομών των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων  τρέχουν γοργά προς τα πίσω προδίδοντας  τις θυσίες και προσδοκίες  των  εργαζομένων  μέσα σ΄ αυτά να γίνουν αποδοτικότεροι και αποτελεσματικότεροι ,να νοιώθουν ασφαλείς στην εργασία τους, να  ισορροπούν ψυχικά , να θεραπεύουν να προασπίζονται και να προάγουν γενικότερα την Υγεία ισότιμα προς όλους.