Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

Ντροπή… [19-03-2012]

Τι να σκέφτεται ένας πασόκος; Έχει αντιληφθεί ότι το κόμμα του κατέστρεψε την Ελλάδα; Έβαλε φόρους σε φτωχούς ανθρώπους; Σε ανήμπορους ανθρώπους; Τόλμησε να κάνει κάτι που χρειάζεται τεράστια ξετσιπωσιά. Έκοψε συντάξεις των 400 ευρώ; Ανάγκασε νέους να φύγουν από την χώρα τους; Γέμισε τους δρόμους με κλειστά μαγαζιά; Έστειλε και στέλνει κόσμο στα συσσίτια; Έφτασε την ανεργία στο 20%; Προκάλεσε, πόνο, οργή, αγανάκτηση, κατάθλιψη;

Συνέντευξη με τον οικονομολόγο-συγγραφέα Ηλία Ιωακείμογλου


Στο booth του radiobubble, μια ηλιόλουστη επιτέλους ημέρα, κάναμε μια κουβέντα με τον οικονομολόγο και συγγραφέα Ηλία Ιωακείμογλου ( @Ioakimoglou) για την αποτυχημένη πολιτική των μνημονίων με βάση τους διακηρυγμένους στόχους τους. Η γνώση αυτή της αποτυχίας, μας οδηγεί να αντιληφθούμε ότι υπάρχουν άλλοι υπόρρητοι στόχοι, σχολιάζει ο καλεσμένος μας.

> Εθνικές κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμοί, καθεστωτικοί οικονομολόγοι πυροδοτούν και ενισχύουν τις οικονομικές και κατά συνέπεια κοινωνικές κρίσεις - πλέον δεν είναι μια αυθόρμητη τάση του καπιταλιστικού συστήματος, όπως είχε περιγράψει ο Μαρξ, μας λέει ο Ηλίας Ιωακείμογλου, αλλά συνειδητή επιλογή.

> Το αντίπαλον δέος του νεο-φιλελευθερισμού δεν θα προκύψει από τη διάνοια κάποιου αλλά από μια διαδικασία που θα συγκεντρώσει αντικαπιταλιστικά ψήγματα, είτε από την αριστερά είτε από τον αναρχικό / αντιεξουσιαστικό χώρο. Να ανεβάσουμε την κοινωνική ένταση όπου χρειάζεται, σημειώνει ο κ. Ιωακείμογλου εκτιμώντας ότι το μέλλον βρίσκεται στις συλλογικές δράσεις και τα συλλογικά σχήματα. To blog του συνεντευξιαζόμενου - http://www.ioakimoglou.net/index.html


http://news.radiobubble.gr - @csyllas 

Ας μιλήσουν τα νούμερα

Αν και ονομάστηκε εκλογή με μόνο ένα υποψήφιο , μια διαδικασία χωρίς φακέλους , με ελλείψεις σε λευκά ψηφοδέλτια και μια διαδικασία " διάτρητη "τα αποτελέσματα είχαν ως εξής ..
Ο Ε. Βενιζέλος δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ούτε τα δικά του ποσοστά (προσωπικών  φίλων/ μελών) του ΠΑΣΟΚ τα οποία είχε λάβει το 2007 . 
Και 240.000 χιλιάδες να ήταν ο κόσμος που πέρασε χθες να επικυρώσει την υποψηφιότητα στο πρόσωπο του Βενιζέλου είναι σαφώς πολύ χαμηλότερα από το 2007 .

Στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ το 2007 ψήφισαν 769.156. Άκυρα 5.482, λευκά: 1.212. 
Γ.Α.Π.: 427.021
Ε.Βενιζέλος:291.593
 Κ.Σκανδαλ.:43.848

ΑΔΕΔΥ Ν. Έβρου για κλείσιμο ΙΚΑ Διδυμοτείχου, Σουφλίου, Φερών


ika Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά προχωρά στη συρρίκνωση και κατάργηση οργανισμών στο Βόρειο Έβρο. Σήμερα σειρά έχουν τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ Διδ/χου, Σουφλίου και Φερών.
Η έντονη αρνητική αυτή εξέλιξη μας βρίσκει αντίθετους ως Ν. Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου και καταγγέλλουμε την πολιτική αυτή της κυβέρνησης των τροϊκανών, ειδικά σε περιοχές με έντονα οικονομικά προβλήματα, και με υποβάθμιση των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών που προσφέρονται στους ασφαλισμένους των περιοχών αυτών.
Η κατάργηση των οργανισμών, θα επιφέρει μείωση των θέσεων απασχόλησης του στελεχιακού δυναμικού του ΙΚΑ, αύξηση της εισφοροδιαφυγής και μείωση των εσόδων του ΙΚΑ λόγω έλλειψης ελέγχων – σε μια περίοδο όπου τα οικονομικά των ταμείων βουλιάζουν.
Ζητάμε τη συνέχιση της λειτουργίας των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ Διδ/χου, Σουφλίου και Φερών καθώς και όλων των Δημοσίων οργανισμών που λειτουργούν στους εν λόγω καλλικρατικούς Δήμους.

 http://www.sferikos.gr