Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

Σύσταση του Ταμείου Εγγύησης για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας

Ύστερα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με την ΕΤΕπ,   που εντάθηκαν τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στην Υπουργό Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, τον Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης Γιοχάνες Χαν, καθώς και τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ, Βέρνερ Χόγιερ και Πλούταρχο Σακελλάρη, εγκρίθηκε η συμφωνία για τη σύσταση Ταμείου Εγγύησης για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της ρευστότητας. Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλε και ο Επικεφαλής της Task Force για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ.
Το Ταμείο αυτό θα αποτελείται από πόρους του ΕΣΠΑ, συνολικού ύψους 500 εκ. €, οι οποίοι με αντίστοιχη μόχλευση από την  ΕΤΕπ 1:2 θα παρέχουν συνολική ρευστότητα τουλάχιστον 1 δισ. € μέχρι το τέλος του 2013.
Πιο συγκεκριμένα, η ΕΤΕπ αναλαμβάνει μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 να χορηγήσει δάνεια ύψους 600 εκ. € και μέχρι το τέλος του 2013  δάνεια  ύψους 400 εκ. Στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2015 να έχουν δοθεί στην αγορά 1. 440 δισ. €.
Ενώ, σε περίπτωση βελτίωσης της αξιολόγησης της χώρας από τους οίκους αξιολόγησης προβλέπεται η δυνατότητα μεγαλύτερου ποσοστού μόχλευσης από την πλευρά της ΕΤΕπ.
Σκοπός του Ταμείου είναι η άμεση χορήγηση κεφαλαίων για επενδύσεις και κεφαλαίων κίνησης σε όλες τις επιχειρήσεις, κάτι που αναμένεται να δώσει την απαραίτητη ανάσα ρευστότητας στις επιχειρήσεις, οι οποίες προσπαθούν να επιβιώσουν στις δυσμενείς συγκυρίες της κρίσης.

ΟΧΙ του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ στην κατάργηση Δημόσιων Υπηρεσιών του Έβρου

Έπειτα από πρωτοβουλία μου, κατατέθηκε ψήφισμα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, με το οποίο αποφασίσαμε ομόφωνα και εκφράσαμε την αντίθεση μας, στις φημολογούμενες καταργήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών του Έβρου.

ΨΗΦΙΣΜΑ
Τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κατά τη συνεδρίαση της 15ης Μαρτίου 2012, συζήτησαν και αποφάσισαν
ΟΜΟΦΩΝΑ
Εκφράζουν την κάθετη και κατηγορηματική αντίθεσή τους στις φημολογούμενες ή αποφασισμένες καταργήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Πιο συγκεκριμένα:
Υποκαταστήματα ΙΚΑ Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Φερών
Δ.Ο.Υ. Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου
Ειρηνοδικεία Διδυμοτείχου και Σουφλίου
Πρωτοδικείο Ορεστιάδας

Δημοτική τηλεόραση Ορεστιάδας ως εργαλείο προπαγάνδας


 Λευτέρης Χαμαλίδης
Η μετάδοση των αποσπασμάτων από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 12-3-2012, που μεταδόθηκε στο δελτίο ειδήσεων της επόμενης μέρας, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της αγανάκτησης μας.
Την αναγκαιότητα της επαναφοράς των ζωντανών μεταδόσεων του δημοτικού συμβουλίου, την υπερτονίζουμε σε κάθε συνεδρίαση.
Την απαράδεκτη όμως αντιμετώπιση και τη χυδαία προπαγάνδα που επιβάλλει αυτή η δημοτική αρχή, σ' ένα μέσο που το πληρώνουν όλοι οι δημότες, δε θα την ανεχτούμε άλλο.
Η δημοτική τηλεόραση δεν έχει δημοσιοποιήσει κανένα δελτίου τύπου της δημοτικής μας παράταξης και δεν επιδίωξε ποτέ να ζητήσει δηλώσεις μας σε θέματα που αναδεικνύουμε, παρά μόνο για τις ευχές των εορτών.
Η προπαγάνδα που ασκείται από την επιλεκτική μετάδοση των αποσπασμάτων του δημοτικού συμβουλίου είναι πλέον ανυπόφορη.
Από δω κι εφεξής δηλώνω ότι δεν επιθυμώ να μεταδίδεται καμιά δήλωση μου, κανένα απόσπασμα από τις τοποθετήσεις μου στο δημοτικό συμβούλιο.
Ας δοθεί η δυνατότητα να χορτάσουν οι τηλεθεατές της τοπικής τηλεόρασης το δήμαρχο και τους συγκεκριμένους συμβούλους, που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς το γυαλί.
Εγώ προσωπικά πλέον ντρέπομαι για την τηλεόραση που έχουμε η οποία λειτουργεί υπό τις οδηγίες και επιλογές του δημάρχου Ορεστιάδας κ. Μουζά.