Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

Το Μνημόνιο είναι ευλογία για τον τόπο


Σχεδόν οι πάντες κατηγορούν το Μνημόνιο αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός πως εστιάζουν στον τρόπο που έχει επιδράσει στα υλικά ζητήματα. Βλέποντας σφαιρικά το Μνημόνιο, θα παρατηρήσει κάποιος πως η εφαρμογή του έχει βελτιώσει την ποιότητα ζωής χιλιάδων Ελλήνων.


Μόνο στη Ζάκυνθο, δεκάδες τυφλοί βρήκαν το φως τους, εξαιτίας του Μνημονίου.
Οι 100 από τους 700 τυφλούς της Ζακύνθου προσήλθαν για έλεγχο στις υγειονομικές επιτροπές, και οι 60 από αυτούς βλέπουν. Πριν το Μνημόνιο, δεν έβλεπαν. Με το Μνημόνιο απέκτησαν αετίσια όραση.
Υποθέτω πως και οι 600 τυφλοί της Ζακύνθου που δεν έχουν ελεγχθεί ακόμα δεν ψάχνουν να βρουν τον δρόμο για το νοσοκομείο – μάλλον κι αυτοί θα έχουν βρει το φως τους και θα το γιορτάζουν.

Η κρίση δεν ακούμπησε τον Δήμο Ορεστιάδας! 3000 ευρώ ανάθεση για τραπέζι 80 ατόμων!!!


Απίστευτο κι όμως αληθινό! Την περίοδο της κρίσης που περνάνε όλοι οι Έλληνες, με την ανεργία και την φτώχεια να έχει χτυπήσει τις πόρτες όλων μας, στον Δήμο Ορεστιάδας δεν καταλαβαίνουν τίποτα! Ίσως γιατί είναι πλέον πριγκιπάτο κουμπάρων! Στην Ορεστιάδα λοιπόν ο Δήμαρχος Δημήτρης Μουζάς, έδωσε με απευθείας ανάθεση σε επαγγελματία το γεύμα 80 ατόμων … αξίας 3 χιλιάδων ευρώ!!!

Γενική Συνέλευση πραγματοποιεί ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Κεντρικού Έβρου «Η Κυψέλη»


ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
          ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΕΒΡΟΥ
                  Η ΚΥΨΕΛΗ
              Έτος ίδρυσης 2009


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση πραγματοποιεί ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Κεντρικού Έβρου «Η Κυψέλη», το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 και ώρα 18.00΄ στην αίθουσα της Ένωσης Επαγγελματιών Σουφλίου (κτίριο παλιάς Εφορείας).
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι:
1.     Ενημέρωση από τον αντιπρόσωπο στην ΟΜΣΕ
2.     Αντιμετώπιση των απωλειών μελισσοσμηνών  από παγετό ή ασθένειες και ενημέρωση του ΕΛΓΑ.
3.     Δραστηριότητες του Συλλόγου.
4.     Διάφορα θέματα.
Καλούνται τα μέλη του Συλλόγου, αλλά και όσοι θέλουν, να παραστούν στη Γενική Συνέλευση.

Απόφαση σταθμός για τα blogs!!! Απαλλάχτηκε ο Νίκος Βαβατσικλής για τις κατηγορίες εις βάρος του για διαχείριση του Piazza del Popolo

Απόφαση σταθμός για τα blogs, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του «Παρατηρητής της Θράκης», όπου ο Νίκος Βαβατσικλής απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες εις βάρος του για διαχείριση του Piazza del Popolo. Η αγωγή που κατέθεσε ο Γιώργος Καρανίκας, απορρίφθηκε τόσο πρωτόδικα, όσο και στο εφετείο. Το ρεπορτάζ του «Παρατηρητή της Θράκης», έχει ως εξής:

 «Στην Κομοτηνή η πρώτη δικαστική απόφαση για τα blogs
Απορρίφθηκε η αγωγή του Γιώργου Καρανίκα εναντίον του Νίκου Βαβατσικλή
Η εξάπλωση των blogs  συντελέστηκε με ραγδαίους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, ενώ η επιρροή τους παρατηρείται συνεχώς αυξανόμενη. Εκτός από το να ανοίγουν ένα ακόμη «παράθυρο» στην ενημέρωση και στον δημόσιο διάλογο, ολοένα και συχνότερες εμφανίζονται οι περιπτώσεις, κατά τις οποίες έρχονται αντιμέτωπα με τη Δικαιοσύνη.
Πολιτικοί και άλλα δημόσια πρόσωπα προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη κατά ιστολογίων, προβάλλοντας κατά κόρον τις κατηγορίες της συκοφαντικής δυσφήμισης και της προσβολής της προσωπικότητάς τους, θιγμένοι από δημοσιεύματα-συχνότατα ανυπόγραφα- που αφορούν το πρόσωπό τους. Κι όλα αυτά, σε μια περίοδο που το νομικό πλαίσιο σχετικά με το διαδίκτυο είναι ακόμα ασαφές.

Ομάδα πολιτών ενάντια στα χαράτσια


«Ορθάνοιχτη πόρτα αχυρώνα», χαρακτήρισαν τα ελληνικά σύνορα


Επτά ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να προστατεύσουν τα σύνορά μας


Ο  Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής κ. Νικ. Διαμαντούρος ζήτησε να ελεγχθεί η Frontex μετά από καταγγελίες για παραβίαση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων
 
Επτά ευρωπαϊκές χώρες συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Γερμανίας ζήτησαν να ληφθούν περισσότερα μέτρα για να αναχαιτίσουν το κύμα των μεταναστών που εισέρχονται στην Ευρώπη από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και εισηγήθηκαν, ανάμεσα στα άλλα, ισχυρότερη πίεση από τη δύναμη Frontex για τη διαφύλαξη των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εμφανίζονται πρόθυμες να βοηθήσουν.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, τουλάχιστον τρεις ευρωπαϊκές χώρες επανεξετάζουν τη στάση τους ως προς την εφαρμογή της Συνθήκης Σένγκεν, που επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση ταξιδιωτών χωρίς επιπλέον ελέγχους ανάμεσα στις χώρες_ μέλη της Ζώνης Σένγκεν. Η Γερμανία, η Φινλανδία, η Αυστρία και μία τέταρτη χώρα, η Γαλλία (σε περίπτωση που ο κ. Νικολά Σαρκοζί, αν επανεκλεγεί) ασκούν πίεση προς την Ελλάδα να πάρει μέτρα στα σύνορα της. Στην Ευρώπη εκφράζεται πλέον το ερώτημα «τι γίνεται όταν μία χώρα δεν μπορεί να ασφαλίσει τα σύνορά της, όπως βλέπουμε στην Ελλάδα».

Tην υποψηφιότητά της κατέθεσε η κ.Παγώνα Καράκη στη ΝΔ

Δεν ήταν ξαφνικό ούτε κάτι που δεν περιμέναμε μιας και οι προσθέσεις ήταν ολοφάνερες .
Να διεκδικήσει δηλαδή η κυρία Π.Καράκη  έδρανο στη βουλή πάντα φυσικά με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας .
Το Σουφλί θα εκπροσωπηθεί λοιπόν στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ  στις προσεχείς Εθνικές εκλογές.
Εμείς θα παραθέσουμε κάτι που η ίδια έγραψε ως , σλόγκαν ; ως συνέχεια στη πορεία της ; στην προσωπική της σελίδα στο facebook :

Παγώνα Καράκη:Διαβαίνοντας τη στράτα σου....μη σταματάς στο γαύγισμα του κάθε σκύλου... έτσι ο δρόμος σου δεν θα τελειώσει ...ποτέ!