Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Καταγγελία στη Βουλή για αγροτικές αποζημιώσεις «που έβγαιναν από βουλευτικά γραφεία»

Για πορίσματα ζημιών στον αγροτικό τομέα «που έβγαιναν από βουλευτικά γραφεία», έκανε λόγο ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Δριβελέγκας, στο πλαίσιο συζήτησης στη Βουλή. 

«Θέλαμε τον ΕΛΓΑ με το έλλειμμα των 4,5 δισ. ευρώ; Θέλαμε τον ΕΛΓΑ –και κάνω πρώτη φορά την καταγγελία- στον οποίο έβγαιναν τα πορίσματα σε γραφεία βουλευτών;», σημείωσε και διευκρίνισε ότι «πήγαιναν οι βουλευτές και έβγαζαν πορίσματα και τα μοίραζαν στον κόσμο».

Όπως είπε ο κ. Δριβελέγκας, από τον ΕΛΓΑ είναι σε εξέλιξη ΕΔΕ ενώ για το θέμα έχει επιληφθεί και η Δικαιοσύνη. Ο κ. Δριβελέγκας δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, πρόκειται για παλαιότερη υπόθεση της περιόδου 2007-2009 η οποία έχει καταγγελθεί αρμοδίως από την διοίκηση του ΕΛΓΑ. 

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, οι εν λόγω καταγγελίες αφορούσαν συγκεκριμένους νομούς της Βόρειας Ελλάδας. 

Μεγάλη απάτη στο διαδίκτυο με θύματα επισκέπτες ροζ ιστοσελίδων


Διαστάσεις έχει πάρει απάτη στο διαδίκτυο με θύματα εκατοντάδες χρήστες - επισκέπτες ιστοσελίδων ερωτικού περιεχομένου. Όπως επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του στο Radio 9, ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, δεκάδες είναι τα τηλεφωνήματα που δέχεται η Υπηρεσία για μπλοκάρισμα ηλεκτρονικών σελίδων και υπολογιστών κατά την επίσκεψη στις εν λόγω ιστοσελίδες, ενώ στη συνέχεια εμφανίζεται μήνυμα, το οποίο αναφέρει πως για το ξεμπλοκάρισμα του υπολογιστή απαιτείται η πληρωμή 100 ευρώ μέσω προπληρωμένης κάρτας (Paysafe ή Ukash).

Στο νέο μνημόνιο η Τρόικα ζητά από το Δημόσιο να σταματήσει να είναι «μπαταχτσής»

Στην πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του αποφάσισε να προχωρήσει το ελληνικό Δημόσιο μετά από πολλά χρόνια που χρωστά σε επιχειρήσεις και ιδιώτες. Το συνολικό ποσό των χρεών του Δημοσίου προς τρίτους ανέρχεται σε περίπου 6 δισ. ευρώ και μέχρι σήμερα ανέβαλε την όλη διαδικασία με το σκεπτικό ότι τα ταμεία είναι άδεια. Πλέον όμως, η Τρόικα ζητά και μέσω του νέου μνημονίου το Δημοσίου να σταματήσει να είναι «μπαταχτσής» και να προχωρήσει στην άμεση αποπληρωμή των χρεών που έχει σε τρίτα πρόσωπα.


Όλοι οι φορείς της γενικής κυβέρνησης, περιλαμβανομένων και των υπουργείων, θα συμπληρώσουν και θα αποστείλουν μέχρι την 30η Μαρτίου 2012 στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ειδικό πίνακα με τις υφιστάμενες υποχρεώσεις και απαιτήσεις κατά την 31η Δεκεμβρίου 2011.

Οι εποπτευόμενοι φορείς θα αποστείλουν τους πίνακες στα αρμόδια υπουργεία, τα οποία αφού πραγματοποιήσουν τους απαραίτητους ελέγχους θα τα διαβιβάσουν στο ΓΛΚ.

Οι φορείς που θα ενισχυθούν με πρόσθετες πιστώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να εξοφλήσουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α) Να έχουν ορίσει προϊστάμενο οικονομικών υπηρεσιών

ΟΕΒΕΣΕ: Διαμαρτυρία αναφορικά με το κλείσιμο και την υποβάθμιση υπηρεσιών στο Σουφλί, στο Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα


Αναφερόμενοι στη διαμαρτυρία των Ενώσεων Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Σουφλίου Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας σχετικά με την πρόθεση του κράτους να υποβαθμίσει ή να αναστείλει τη λειτουργία ορισμένων υπηρεσιών (ΔΟΥ, ΙΚΑ, Κέντρο Υγείας, Ειρηνοδικείο κλπ) στις παραπάνω περιοχές, σας κάνουμε γνωστό ότι συμφωνούμε απόλυτα και στηρίζουμε την προσπάθειά τους.

Πιστεύουμε πως πρέπει οι αρμόδιοι να λάβουν υπόψη τους τη γεωγραφική ιδιαιτερότητα του Νομού μας, καθώς είναι ένας από τους μεγαλύτερους σε έκταση νομούς της χώρας μας και εθνικά ευαίσθητος, και να κατανοήσουν τις δυσκολίες περαίωσης των συναλλαγών με το Δημόσιο, που συνεπάγεται η ζωή σε μια απομακρυσμένη περιοχή, όπως είναι η δική μας.

Εμείς σαν Ομοσπονδία ζητάμε να επανεξεταστεί η πρόθεσή τους αυτή και να σχεδιαστεί και πάλι η λειτουργία των υπηρεσιών αυτών για να εξυπηρετείται αξιοπρεπώς ο κάθε Έλληνας φορολογούμενος και ασφαλισμένος.

Ζητάμε τη στήριξη του Επιμελητηρίου στις ενέργειες που κάνουμε όσο και στις επόμενες κινητοποιήσεις μας.

Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε στα άκρα.

«Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμμης-Σουφλίου».


Όπως ενημερωθήκαμε από την Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Σουφλίου και Περιφέρειας η περιοχή Δαδιάς-Λευκίμμης-Σουφλίου ύστερα από Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπεγράφη από τον Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. χαρακτηρίζεται ως «Εθνικό Πάρκο».

Οι κάτοικοι όμως και οι επαγγελματίες της περιοχής αναφέρουν ότι οι όροι και οι περιορισμοί που υπάρχουν στη συγκεκριμένη ΚΥΑ έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα της περιοχής. Γι’ αυτό το λόγο ο Φορέας Διαχείρισης του Πάρκου, η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Σουφλίου και Περιφέρειας και ο Δήμος Σουφλίου έχουν ζητήσει τροποποίηση της συγκεκριμένης ΚΥΑ κάτι που όμως δεν έχει γίνει έως τώρα.

Εμείς σαν Ομοσπονδία συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες τους και ζητάμε από το Επιμελητήριο τη στήριξή του στην προσπάθειά μας αυτή καθώς πρόκειται για θέμα νομοθετικής ρύθμισης.

5o ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-5th INTERNATIONAL CONGRESS OF GREEK CULTURE

1η Εγκύκλιος
5o ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Πρόσκληση ενδιαφέροντος
Δήμος Σουφλίου, 7-9 Σεπτεμβρίου 2012

«Ο Μύθος ως Μορφή Δύναμης, Δημιουργίας και Πολιτιστικής Αναβίωσης»

Προσεγγίζοντας την έννοια του μύθου ως πηγή ζωής, αντιλαμβανόμαστε την πολυδιάστατη σημασία του σε όλο το εύρος της παγκόσμιας ιστορίας των πολιτισμών.
Μέσα από τα μονοπάτια της τέχνης, του λόγου, της λαογραφίας, της χειροτεχνικής δραστηριότητας, της θρησκείας, των κοινωνικών και εθνικών ανακατατάξεων, ακόμη και της πολιτικής ή κρατικής προπαγάνδας, η έννοια του μύθου επικράτησε ως σύμβολο δημιουργίας, αλλά και χειραγώγησης.
Αυτή η γενική εισαγωγή προσπαθεί να καταστήσει το μύθο ως όχι μόνο ένα πολιτιστικό τεχνούργημα, αλλά και ένα εννοιολογικό αντικείμενο το οποίο συχνά αποτέλεσε την αφετηρία πολλαπλών μορφών δημιουργίας, αλλά και ιστορικών συμβάντων.
Ωστόσο, η διαχρονική σημασία του μύθου εξακολουθεί να έχει ουσιαστικό ρόλο στη συνεχή διαμόρφωση του πολιτικού, οικονομικού και πολιτιστικού προφίλ ακόμη και της σύγχρονης κοινωνίας.
Στο πλαίσιο του παρόντος Διεθνούς Συνεδρίου, η έννοια του μύθου αποτελεί κεντρικό άξονα αναζήτησης, εντοπισμού και ανάλυσης φαινομένων τα οποία λειτουργούν καταλυτικά στη διαδικασία αυτής της διαμόρφωσης.