Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Αλλαγές στο «Εξοικονόμηση κατ' οίκον»


Σειρά αλλαγών στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον» ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ με στόχο την περαιτέρω στήριξη των χαμηλών εισοδημάτων, τη διευκόλυνση των πολιτών να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα, την παροχή μεγαλύτερης ρευστότητας στην αγορά και την άρση περιορισμών κατόπιν αποτύπωσης των ενεργειακών αναγκών των κτηρίων από τις έως σήμερα πραγματοποιηθείσες επιθεωρήσεις.
Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα το πλήθος των αιτήσεων στις τράπεζες ανέρχεται σε 47.000, από τις οποίες περίπου οι μισές έλαβαν προέγκριση δανείου, ενώ για άνω των 10.000 εξ αυτών, συνολικού προϋπολογισμού 95 εκατ. ευρώ, έχουν ήδη εκδοθεί αποφάσεις υπαγωγής. Όσον αφορά τις εκταμιεύσεις, 4.400 αιτήσεις έχουν λάβει προκαταβολή δανείου ενώ 1.800 ολική εκταμίευση.

Ένα γράμμα για σένα


Καμιά ώρα τώρα, κάθομαι μπρος την άδεια σελίδα. Λευκή, ψυχρή, άψυχη, σχεδόν εχθρική μου φαίνεται. Θέλω να τη γεμίσω με κείνα τα μαύρα σημαδάκια που πηδάν το ένα δίπλα στ’ άλλο και σχηματίζουν λέξεις, φράσεις, νοήματα, δίνοντας ζωή σε τούτο τ’ άσπρο και νεκρό κενό μπροστά μου. Πολλές φορές ξεκίνησα να γράφω απόψε, πολλές φορές σταμάτησα. Δεν βρίσκω τον τρόπο, το κλειδί που θα μ’ ανοίξει την πόρτα της έκφρασης.


Πως άλλωστε να μπορέσουν λίγα γράμματα, όσο περίτεχνα και να τα ταιριάξω, να μεταφέρουν τη μαυρίλα τη ψυχής μου; Κι αν ακόμα μπορέσουν, πώς να τολμήσω να τ’ αντικρίσω εκεί αραδιασμένα, γυμνά, σε κοινή θέα; Φοβάμαι.
Φοβάμαι μην και είναι μεταδοτική ετούτη η μαυρίλα, το πλάκωμα της ψυχής, και πάρω κι άλλους στο λαιμό μου. Φοβάμαι μην και τα διαβάσω εγώ ο ίδιος και αναγκαστώ να τα παραδεχτώ. Φοβάμαι μην τα δουν και τα παιδιά μου, και τι χειρότερο, να νοιώσουν πως τα πρόδωσα.

Μαχαίρι 22% σε όλα τα επιδόματα του ΟΑΕΔ

Μειωμένα κατά 22% είναι από σήμερα, τα 14 επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ, συμπεριλαμβανομένου...
 
Μαχαίρι 22% σε όλα τα επιδόματα του ΟΑΕΔ
του επιδόματος ανεργίας, σύμφωνα με την Kοινή Yπουργική Aπόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας που τίθεται σε εφαρμογή.

Σε ό,τι αφορά στο επίδομα ανεργίας θα υπολογίζεται με βάση το μειωμένο ημερομίσθιο, που προβλέπει το νέο μνημόνιο και θα ανέρχεται στα 359 ευρώ.


Οι μειώσεις θα φανούν από την Παρασκευή, ημέρα πληρωμών.


Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης ανέφερε, πάντως, την περασμένη Παρασκευή, ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να προσδώσει στο επίδομα ανεργίας στοιχεία ανταποδοτικού χαρακτήρα.