Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Αγωνία σε χιλιάδες Έλληνες αποταμιευτές από το «κούρεμα» των ομολόγων

Το «κούρεμα» του χρέους κατά 53,5% δεν πλήττει μόνο τις μεγάλες τράπεζες και τους θεσμικούς επενδυτές, αλλά και χιλιάδες Έλληνες ιδιώτες αποταμιευτές που εμπιστεύθηκαν το κράτος και αγόρασαν ελληνικά ομόλογα, καθώς από τη διαδικασία του PSI δεν εξαιρούνται ούτε τα φυσικά πρόσωπα.

Οι ιδιώτες αποταμιευτές έχουν ήδη δημιουργήσει έναν Σύλλογο και αυτή την περίοδο είναι σε επαφές με δικηγορικά γραφεία, προκειμένου να βρουν τον καλύτερο τρόπο για να προασπίσουν τα συμφέροντα τους.

ΟΜΟΛΟΓΑ ΜΙΚΡΟΚΑΤΑΘΕΤΩΝ

Γεια σας, είμαι ένας από αυτούς που στο σχολείο τους κάποτε έγραφαν εκθέσεις για την αποταμίευση, από αυτούς που προτιμούσαν αντι να σκορπανε τα χρήματα τους,να τα βάζουν στην άκρη,για τα παιδιά τους.
Και όμως όλα αυτά τελικά είναι ένα μεγάλο λάθος.
 Είμαι από αυτούς που τις οικονομίες τους τις έχουν στην Ελλάδα και δεν τις έβγαλαν στο εξωτερικό!! 
Τελικά μάλλον έκανα ....λάθος!! 

Κάλεσμα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας στην Ελλάδα κάνει ο Τόνι Μπεν

www.theinsider.gr
 Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός  


Πριν από λίγες εβδομάδες αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δήλωση-έκκληση για έκφραση αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό και για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού κινήματος κατά της λιτότητας στην Ελλάδα και αλλού. Πρωτεργάτης της πρωτοβουλίας ήταν η μεγαλύτερη ίσως εν ζωή φυσιογνωμία της βρετανικής αριστεράς, ο Τόνι Μπεν.
Ο βετεράνος πολιτικός, πρώην βουλευτής των Εργατικών επί σειρά ετών, είναι ο ιδρυτής του κινήματος Συνασπισμός Αλληλεγγύης που συνενώνει διάφορες ομάδες από τη Βρετανία, οι οποίες τάσσονται κατά της πολιτικής λιτότητας στην Ευρώπη. Η οργάνωση προσπαθεί να οργανώσει κίνημα στήριξης των Ελλήνων πολιτών, ανταποκρινόμενη όπως δηλώνεται στο κάλεσμα των Μίκη Θεοδωράκη, Μανόλη Γλέζου και άλλων.
Την ίδια στιγμή στο Λονδίνο και σε άλλες βρετανικές πόλεις πληθαίνουν οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό. Η πιο μεγάλη τακτική συγκέντρωση γίνεται κάθε Σάββατο έξω από το κτίριο της ελληνικής πρεσβείας στο δυτικό Λονδίνο. Εκεί συμμετέχουν εκατοντάδες άνθρωποι, Έλληνες, Βρετανοί και άλλων εθνικοτήτων, μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος Εργατών, άλλων αριστερών σχημάτων και ανεξάρτητοι φοιτητές και επαγγελματίες.
Το παρών δίνουν και μέλη του Συνασπισμού Αντίστασης. Αντιπροσωπεία της οργάνωσης θα βρεθεί στην Αθήνα στα μέσα Μαρτίου για να διαπιστώσει από κοντά πώς μπορεί να παράσχει την καλύτερη δυνατή βοήθεια στον ελληνικό λαό.
Το Insider επικοινώνησε με τον 87χρονο Τόνι Μπεν για να τον ρωτήσει κατ' αρχάς γιατί νιώθει την ανάγκη να στηρίξει τους Έλληνες.