Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012

Αυξημένα τα περιστατικά παράνομης υλοτομίας στον Έβρο.

Ανησυχητική αύξηση παρουσιάζουν τα περιστατικά παράνομης υλοτομίας στην περιοχή του β. Έβρου, σύμφωνα με τα στοιχεία του δασαρχείου Διδυμοτείχου που έχει την ευθύνη ελέγχου της περιοχής, συνολικής έκτασης δύο εκατομμυρίων στρεμμάτων, περίπου.

Το αυξημένο κόστος του πετρελαίου θέρμανσης, που οδήγησε μεγάλο αριθμό πολιτών να στραφεί στα καυσόξυλα, σε συνδυασμό με την οικονομική πίεση που υφίστανται τα νοικοκυριά και τον περιορισμό των εισαγωγών ξύλου από τη γειτονική Βουλγαρία, συνέβαλαν στην αύξηση της παράνομης υλοτομίας, που απειλεί τον δασικό πλούτο της περιοχής.

 Κάνουν έρανο σε χωριό του Διδυμοτείχου για 22χρόνη που πέθανε στη Γερμανία!!!

Ένα δράμα ζει το χωριό Κυανή του Διδυμοτείχου.

Μία 22χρόνη κοπέλα που πριν από 20 ημέρες πήγε στη Γερμανία για να βρει δουλειά και να δουλέψει, έχασε την ζωή της και στο χωριό ψάχνουν χρήματα για να τη φέρουν να την κηδέψουν.
Ήδη στη Γερμανία πήγε ο αδελφός της για να δει τα διαδικαστικά θέματα ώστε να φέρει την νεκρή αδελφούλα του, για το ύστατο χαίρε.
 Η Σοφία μην αντέχοντας άλλο την φτώχεια του χωριού της θέλησε να δοκιμάσει την τύχη της στη Γερμανία και πριν από 20 ημέρες έφυγε για την Γερμανία.

Έφυγε ο αγωνιστής της Αριστεράς Γιώργος Γκαγκούλιας

Πέθανε το Σάββατο 3 Μαρτίου ο αγωνιστής της Αριστεράς Γιώργος Γκαγκούλιας στο Σουφλί του Έβρου, σε ηλικία 94 χρόνων.
 Πλήθος κόσμου, νέοι και παλιοί σύντροφοι από τον χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς τον αποχαιρέτησαν και ο ΣΥΝ Έβρου τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι χάθηκε ένα πολύτιμο κομμάτι της ιστορίας των αγώνων του λαού μας στον Έβρο.
Ο Γιώργος Γκαγκούλιας γεννήθηκε στο Σουφλί το 1917 και εντάσσεται αμέσως στην Εθνική Αντίσταση, μαχόμενος κατά των Γερμανών. Το 1944 εκλέγεται νομαρχιακός σύμβουλος Έβρου και ασχολείται με τα θέματα της παιδείας, μιας και είχε σπουδάσει δάσκαλος. Κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου στρατεύεται στις δυνάμεις του ΔΣΕ, αλλά μετά την ήττα του 1949 βασανίζεται από συντρόφους του στα δραματικά και θλιβερά γεγονότα της 7ης Μεραρχίας του ΔΣΕ.

Παρ' όλα αυτά, όντας πια στη Βουλγαρία, παλεύει να ιδρυθούν ελληνικά σχολεία για τα παιδιά των πολιτικών προσφύγων και τα μικρά ελληνόπουλα μαθαίνουν τη μητρική τους γλώσσα. Σε όλη του την ταραχώδη ζωή πάλεψε για τα ιδανικά της ισότητας και της δημοκρατίας και αυτός, όπως και η γυναίκα του Έλλη Κηπουρού, δασκάλα και αγωνίστρια και αυτή της Αριστεράς, που έφυγε το 1996.
Ο Γιώργος Γκαγκούλιας έγραψε δύο βιβλία.

Μελίνα Μερκούρη (1920 – 1994)

Η Μελίνα Μερκούρη (Μαρία Αμαλία Μερκούρη) γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου του 1920. Ήταν η αγαπημένη εγγονή του δημάρχου Αθηναίων Σπύρου Μερκούρη και κόρη του βουλευτή της ΕΔΑ και υπουργού Σταμάτη Μερκούρη.
Σπούδασε θέατρο στη Δραματική Σχολή του Εθνικού (1943-46) και έκανε το ντεμπούτο της στη σκηνή το 1944. Ως πρωταγωνίστρια καθιερώθηκε το 1949 με το ρόλο της Μπλανς από το έργο του Τένεσι Ουίλιαμς «Λεωφορείον ο Πόθος». Η πρώτη κινηματογραφική δουλειά της ήταν η ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη «Στέλλα» (1955). Με το ρόλο, όμως, της Ίλια στην ταινία «Ποτέ την Κυριακή» (1960), αλλά και τη θεατρική μεταφορά του έργου στη Νέα Υόρκη, η Μελίνα Μερκούρη απέκτησε πλέον διεθνή φήμη.Δείτε τι έγινε χθες στη Συναυλία του Νταλάρα στο ΊλιονΑυτός που πάλευε την χούντα έγινε πλέον φίλος της. «Μνημόνιο ή καταστροφή» και «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του...»
http://anti-ntp.blogspot.com/2012/03/blog-post_2400.html

Φυσικό αέριο στην πεδιάδα Λαβάρων

Ο Έβρος τα έχει όλα
Αναξιοποίητες παραμένουν οι πλουτοπαραγωγικές του πηγές - 
Φυσικό αέριο καιγόταν στο Φυλακτό - 
Η γεώτρηση πετρελαίου που σφραγίσθηκε στο Αρδάνιο

Ο Έβρος έχει απ' όλα.
Τεράστιες είναι ι πλουτοπαραγωγικές πηγές του, που παραμένουν όμως ακόμα αναξιοποίητες.
Και όπως γράφει συνεχώς η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, μπορεί να ταΐσει μόνος του, ολόκληρη την Ελλάδα.
Και όχι μόνον να την ταΐσει, αλλά και να την κινήσει, αφού στα σπλάχνα του υπάρχουν και φυσικό αέριο και πετρέλαιο.