Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι...

Μάιο και Ιούνιο οι τελικές αποφάσεις για ΙΚΑ και ΔΟΥ βορείου Έβρου.

Για το Μάιο μετατίθεται η τελική απόφαση της κατάργησης ή μη του ΙΚΑ Διδυμοτείχου και Σουφλίου, καθώς τότε θα ανακοινωθεί οριστικά το νέο οργανόγραμμα για το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων. 
 
 Θα προηγηθεί, με ευθύνη της Περιφέρειας, η διαδικασία καταγραφής του συνόλου των υπηρεσιών που εποπτεύει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, προκειμένου να υπάρχει εικόνα των υποδομών τους, της δυναμικής τους σε προσωπικό αλλά και των αναγκών και ιδιαιτεροτήτων της κάθε περιοχής ξεχωριστά.

Πατσουρίδης:Ζητάμε να λειτουργήσουν όλες οι δομές υγείας και διοικητικών υπηρεσιών


Διδυμότειχο: Πατσουρίδης:Ζητάμε να λειτουργήσουν όλες οι δομές υγείας και διοικητικών υπηρεσιώ«Δεν μπορώ να πω ότι υπήρχε θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα» ανέφερε στην Ε.ΡΑ. ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης, σχολιάζοντας τα όσα συζητήθηκαν εχθές στη διάρκεια συναντήσεων που είχαν εχθές αυτοδιοικητικοί και βουλευτές του Έβρου με του υπουργούς Εργασίας κ. Κουτρουμάνο και Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου, σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης των υποκαταστημάτων ΙΚΑ και ΔΟΥ στον κεντρικό και βόρειο Έβρο

. Ο κ. Πατσουρίδης εμφανίστηκε σύμφωνος με το αίτημα του Κουτρουμάνου σχετικά με την καταγραφή όλων των δομών υγείας και περίθαλψης στην περιοχή από τις υπηρεσίες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, σε διάστημα μίας εβδομάδας, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι η πρόταση αυτοδιοικητικών και βουλευτών ήταν να

Πρόσκληση μελών Ένωσης Επαγγελματιών Σουφλίου σε Γενική Συνέλευση


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματιών Σουφλίου, 
προσκαλεί όλα τα μέλη της Ενώσεως, 
την Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012 και ώρα 07:00 μ.μ.,
 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου
προς ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
 για την αφύπνιση και δράση έναντι των νέων μέτρων του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΓΥΜΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΟΥ Σουφλίου της Υποβάθμισης του ΕΣΥ κ.α 

το Δ.Σ 
της Ένωσης Επαγγελματιών , Βιοτεχνών και Εμπόρων Σουφλίου και Περιφέρειας.                                                  

Κάποιοι πρέπει να νοιαστούν για τον κεντρικό Έβρο .ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ;

Αδειάζουν την περιφέρεια από υπηρεσίες όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα για το κλείσιμο του ΙΚΑ και της ΔΟΥ στο Σουφλί αλλά και στο Διδυμότειχο και στην Ορεστιάδα . Επίσης ενώ αρχικά συζητούνταν να μεταφερθεί ο ΟΑΕΕ στην Ορεστιάδα , ακούγεται ότι και του Διδυμοτείχου αλλά και τις Ορεστιάδας θα μεταφερθούν στην Αλεξανδρούπολη . Τι έρχεται στη συνέχεια ; Σύμφωνα με πληροφορίες σειρά θα πάρουν τα  Ειρηνοδικεία Σουφλίου  και Διδυμοτείχου.
 Αδειάζουν την περιφέρεια , αφαιρούν από τον πολίτη το δικαίωμα της καλύτερης και άμεσης εξυπηρέτησης . Τον πολίτη της παραμεθορίου , το πολίτη που ήδη στερείται πολλών μιας και το Αθηνοκεντρικό κράτος δεν νοιάστηκε ποτέ για την Περιφέρειά του . Μαραζώνει η χώρα , μαραζώνουν και οι μικρές κοινωνίες , ερημώνουν κι αντί να δίνουν κίνητρο αν όχι για ενδυνάμωση της , τουλάχιστον να κρατηθεί ότι απέμεινε , τα αρπάζουν με μιας .  Ας κάνουν πράξη επιτέλους την αποκέντρωση , ας σταματήσουν να ενδυναμώνουν μόνο την Αλεξανδρούπολη και ας  κάνουν σωστότερη κατανομή των υπηρεσιών σε όλες τις πόλεις του Νομού Έβρου . 
Άνθρωποι , πολίτες προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν τα καταστήματά τους ανοιχτά ,  στα παιδιά τους να μεταφέρουν και να διηγηθούν ένα καλύτερο μέλλον , στην ιστορία αυτού του τόπου να ανταποκριθούν και να σταθούν αντάξιοι και Οι Κύριοι που Κυβερνούν , οι Τοπικοί Βουλευτές απουσιάζουν η λειτουργούν με μικροσυμφέροντα προσωπικά και με γνώμονα από που θα αντλήσουν ψήφους . Όλα αυτά , μαζί με όλα τα υπόλοιπα , μνημόνια , αδιαφορία για τον υπόλοιπο Έβρο θα τα βρείτε μπροστά σας . 
Είναι αδιανόητο Κυρία Βουλευτής , να στηρίζει την μεταφορά της Υπηρεσίας  Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας της Κοιλάδας του ποταμού Έβρου και των παραποτάμων του  στην Αλεξανδρούπολη για μη μετακινούνται οι υπάλληλοι (;)  Είναι αυτή πολιτική θέση , είναι αυτό επιχείρημα ενάντια σε μία περιοχή που απογυμνώνεται ; 
Πού έχει έδρα η διεύθυνση Δασών και με ποια κριτήρια βρίσκεται εκεί ;  
Πληγή παραμένει και η Υγεία , με την αποδυνάμωση του ΕΣΥ , τόσο στο Σουφλί όσο και σε άλλες περιοχές . Έλλειψη προσωπικού , έλλειψη ειδών για την κάλυψη της περίθαλψης των ασθενών . Πλέον έχουν μεταφερθεί και τα ασθενοφόρα τα οποία βρίσκονται στον Προβατώνα  . 
Κάποιοι πρέπει να νοιαστούν γιαυτό τον τόπο , ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ; 

Soufli-evros.

Ένωση Επαγγελματιών Σουφλίου «Διαμαρτυρία αναφορικά με το κλείσιμο υπηρεσιών στον δήμο μας».


Προς Βουλευτές νομού Έβρου και Αρμόδιες Υπηρεσίες και Υπουργεία 
 
Κύριοι, τελευταία γινόμαστε μάρτυρες της αποψίλωσης της περιοχής μας με το κλείσιμο πολλών υπηρεσιών . Δυστυχώς μέσα από την λαίλαπα που προκύπτει από το μνημόνιο 2, πληροφορούμαστε την πρόθεση του κράτους για την παύση του ΙΚΑ της περιοχής μας όπως και για την διακοπή της λειτουργίας της ΔΟΥ Σουφλίου μη λαμβάνοντας υπόψιν καθόλου τις ιδιαιτερότητες του τόπου μας.  Όι ενέργειες αυτές έρχονται να προστεθούν σε μία σειρά δυσμενών λαθών που έγιναν, όπως το κλείσιμο της ΔΕΗ και του ΟΤΕ με αποτέλεσμα τον μαρασμό και την υποβάθμιση μιας «ευαίσθητης» γεωγραφικής περιοχής, στην οποία το  κράτος αν μη τι άλλο θα έπρεπε να φροντίζει την ενδυνάμωση του πληθυσμού της, στοχεύοντας στην θωράκιση, στην  ευημερία και στην ανάπτυξή της . Φυσικά ούτε σκέψη δεν γίνεται από τους αρμόδιους για το πώς θα πρέπει να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που μένουν σε χωριά, στον ορεινό όγκο, και θα είναι αναγκασμένοι      
να σχεδιάζουν ολόκληρο ταξίδι ώστε να τακτοποιήσουν οποιαδήποτε συναλλαγή με την ΔΟΥ ή το πώς θα ικανοποιηθούν οι πρωτοβάθμιες              ιατρικές ανάγκες των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ της περιοχής μας.
            Εάν σε όλα αυτά συνυπολογιστεί και η ταυτόχρονη αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας Σουφλίου, γίνεται εύκολα αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος.
    Ζητούμε επιτακτικά την κατανόηση του προβλήματος και την άμεση λύση στα παραπάνω, καθώς παρακαλούμε να μας απαντήσετε εγγράφως για τις θέσεις και τις ενέργειές σας.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης στην Αλέξ/πολη

Στην Αλεξανδρούπολη θα περιοδεύσει την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Μαρτίου ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Δημήτρης Παπαδημούλης. Το απόγευμα της Παρασκευής στις 7μμ θα πραγματοποιήσει ομιλία σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου στο ξενοδοχείο Grecotel Εγνατία με θέμα  «Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από την κρίση».
Το πρωί του Σαββάτου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Έβρου και με 

Οικολογία Αλληλεγγύη

Η Οικολογία Αλληλεγγύη θεωρεί σημαντικό το γεγονός της υπερψήφισης,  των προτάσεων της επιτροπής για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης. Η ψήφιση αυτή είναι μόνο η αρχή, η οποία δεν θα έχει καμία σημασία αν δεν υλοποιηθούν άμεσα και γρήγορα οι προτάσεις. Στο πλαίσιο αυτό η Οικολογία Αλληλεγγύη θεωρεί ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να ενσωματώσουμε την εξοικονόμηση ενέργειας, τη θερμική θωράκιση, το βιοκλιματικό σχεδιασμό, τη βιομάζα ως καύσιμο και την ενεργειακή αυτάρκεια και αυτονομία των κτηρίων στο σχεδιασμό όλων των έργων και ειδικά των οικοδομικών κατασκευών.
 Ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Μακρής επισημαίνει ότι πέρα από την ενσωμάτωση της ενεργειακής αυτάρκειας στα δημόσια κτήρια και εγκαταστάσεις ότι πρέπει να στρέψουμε και το μη δημόσιο τομέα εκεί..
Η Οικολογία Αλληλεγγύη καλεί την τουριστική επιτροπή στα πλαίσια υλοποίησης της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να αφιερώσει μία συνεδρίαση αποκλειστικά στο θέμα της ενσωμάτωσης του τοπικού προϊόντος στο τουριστικό προϊόν . Επίσης να κάνει μία ομάδα εργασίας που θα δουλέψει με τους παραγωγικούς φορείς και τους εμπλεκόμενους για να υλοποιήσει το στόχο της ενσωμάτωσης. Ενώ για τον σχεδιασμό του ήπιου εναλλακτικού τουρισμού να αφιερώσει μία σειρά από συνεδριάσεις.