Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

ΓχΣ: Σκληρή δοκιμασία για τους μετανάστες που φτάνουν στον Έβρο

Η συνεχής άφιξη μεταναστών στην περιοχή του Έβρου, σε συνδυασμό με τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν επιβαρύνει το ήδη αδύναμο σύστημα υποδοχής μεταναστών στα συνοριακά αστυνομικά τμήματα σε Σουφλί, Τυχερό και Φέρες, και στο κέντρο κράτησης στο Φυλάκιο.


Ο Δήμος Σουφλίου προσλαμβάνει 8 εργατοτεχνίτες


Σύμφωνα με την απόφαση 19/2012 (ΑΔΑ: Β4Π7Ω15-ΖΛΗ)  του Δήμου Σουφλίου προγραμματίστηκε η  πρόσληψη έκτακτου  προσωπικού με σχέση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ( 8 μήνες), συνολικού αριθμού 8 ( οκτώ) ατόμων στους τομείς της Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού, Ύδρευσης & Αποχέτευσης.

Η πρόσληψη θα γίνει σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες …

'Τίτλοι τέλους' για το 'Βοήθεια στο Σπίτι'.

Με τροπολογία που κατατέθηκε αιφνιδιαστικά την Παρασκευή στον εφαρμοστικό νόμο αρμοδιότητας υπουργείων Υγείας και Εργασίας και ο οποίος ψηφίζεται στη Βουλή αύριο Τετάρτη, καταργούνται τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» και αντικαθίστανται από άλλο πρόγραμμα, το «κατ’ οίκον φροντίδας συνταξιούχων»...,
η χρηματοδότηση του οποίου θα καλύπτεται από ασφαλιστικές εισφορές, ενώ θα αναλάβουν να το υλοποιούν ιδιωτικές εταιρείες!!! Όσο για τους 3.800 εργαζόμενους σήμερα στα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» δεν γίνεται καμιά αναφορά και απλώς πετιούνται στο δρόμο.

Μια υπέροχη ταινία τριών λεπτών

Μπορεί μια πραγματικά επιβλητική ταινία τριών λεπτών να αφηγείται μια ολόκληρη ιστορία;
Ο Βρετανός σκηνοθέτης σερ Ρίντλεϋ Σκωτ ξεκίνησε έναν παγκόσμιο κινηματογραφικό διαγωνισμό για επίδοξους σκηνοθέτες, με τίτλο, «Πείτε το με το δικό σας τρόπο».
Υπήρξαν πάνω από 600 συμμετοχές.
Η ταινία δεν επιτρεπόταν να
διαρκεί πάνω από τρία λεπτά, να περιέχει μόνο μέχρι έξι γραμμές αφήγηση και να αποτελεί μια ολοκληρωμένη ιστορία. Πρώτευσε το «Μονόκερως από Πορσελάνη» σε σκηνοθεσία του Αμερικανού Κήγκαν Γουίλκοξ. Είναι η ιστορία της ζωής δύο ανθρώπων, που αν και τελείως αντίθετη παραμένει πάρα πολύ όμοια - όλα ειπωμένα σε λιγότερο από 3 λεπτά.Δείτε το γιατί ήρθε πρώτη:
 http://www.katohika.gr

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αγροτών στις 2 και 6 Μαρτίου


omospondia agrotikon sillogonΤην οργάνωση δύο συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, στις 2 και 6 Μαρτίου, σε Σουφλί και Νέα Ορεστιάδα, αντίστοιχα, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα», σε χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή του, στο Σουφλί. Η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει «πολύ μεγάλες τις δυσκολίες των αγροτών να αγοράσουν τα απαραίτητα εφόδια για τη νέα καλλιεργητική περίοδο, με ορατό πλέον τον κίνδυνο να μείνουν χέρσα πολλά χωράφια», ενώ επισημαίνει και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της περιοχής, από τις χαμηλές τιμές, τις απλήρωτες και απούλητες σοδειές, τις καθυστερήσεις καταβολής των αποζημιώσεων, τις πλημμύρες και τα χαράτσια. Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, τόσο στο Σουφλί όσο και στη Νέα Ορεστιάδα, θα γίνουν μπροστά στα τοπικά καταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας. 

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου-ερτ

Από 1-10 Μαρτίου η κατάθεση αιτήσεων στο Ε. Κ. Έβρου για την «κοινωφελή εργασία»

Από την 1η έως και τις 10 Μαρτίου θα γίνεται η κατάθεση των αιτήσεων για το πρόγραμμα απασχόλησης “κοινωφελούς εργασίας” που θα υλοποιήσει το Εργατικό Κέντρο Έβρου, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Η έναρξη κατάθεσης αιτήσεων επρόκειτο να γίνει αύριο αλλά μετατέθηκε κατά μια ημέρα για τυπικούς λόγους. Το πρόγραμμα αφορά 475 θέσεις απασχόλησης, για χρονικό διάστημα 5 μηνών, με μηνιαία αμοιβή μέχρι 625 ευρώ.

Συντάκτης: Βασίλης Πρεμίδης-ερτ