Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

Στο ΙΚΑ το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ένα νέο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αντικαθιστά το προηγούμενο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, με τη συγκρότηση μιας μόνιμης δομής παροχής της υπηρεσίας στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε στον εφαρμοστικό νόμο για την Υγεία ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης.

Με τη δημιουργία της νέας δομής αναβαθμίζονται οι παροχές και εξασφαλίζεται μακροπρόθεσμα η βιωσιμότητα του προγράμματος.
Σκοπός του προγράμματος, που θα παρέχει οικιακή και νοσηλευτική φροντίδα σε συνταξιούχους φορέων κύριας κοινωνικής ασφάλισης, είναι η εξασφάλιση συνθηκών αυτόνομης διαβίωσης των ηλικιωμένων και των αναπήρων συνταξιούχων στην κατοικία τους, ώστε να παραμείνουν στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, και να προληφθούν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού.

1ο EvrosFest στη Στουτγάρδη της ΓερμανίαςΤο Επιμελητήριο Έβρου με τη συνεργασία της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Έβρου και των Συνδέσμων Βιοτεχνών-Βιομηχάνων Ν. Έβρου, διοργανώνουν το 1ο EvrosFest στη Στουτγάρδη της Γερμανίας στις 25 και 26 Μαρτίου 2012. Πρόκειται για μια προσπάθεια προβολής των παραγόμενων προϊόντων και υπηρεσιών της περιοχής μας αλλά και του τουριστικού προϊόντος μας  με απώτερο στόχο  τη διείσδυσή τους στις αγορές του εξωτερικού και την επαφή των ομογενών με την ιδιαίτερη πατρίδα τους. Οι δράσεις που  περιλαμβάνονται μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι η διοργάνωση φόρουμ μεταξύ επιχειρήσεων του Έβρου και γερμανικών επιχειρήσεων με στόχο τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών, η παράλληλη προβολή των συμμετεχόντων σε εκθεσιακό χώρο ξενοδοχείου και η πραγματοποίηση προωθητικών ενεργειών.

Όσες επιχειρήσεις του Νομού Έβρου ενδιαφέρονται να λάβουν περισσότερες πληροφορίες ή να συμμετέχουν στη διοργάνωση αυτή παρακαλούνται να το δηλώσουν μέχρι την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 στο oebese@hotmail.gr ή στο τηλέφωνο 25510-38018.

Στα συμβόλαια είμαστε


Δημόσιος διάλογος και διαβούλευση για ΕΟΖ και τελωνειακές ΕΖ


 Επιστολή από ομοσπονδίες και ενώσεις επαγγελματιών
Κύριε Περιφερειάρχα,

Στις 23 Δεκεμβρίου 2011 εκδώσατε δελτίο τύπου με τίτλο «Συνάντηση Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ με τους προέδρους των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας-Διεκδικούν από το Υπουργείο Ανταγωνιστικότητας την επιδότηση κόστους εργασίας για έτη 2009 και 2010» μέσω του οποίου πληροφορούσατε την κοινή γνώμη ότι «Τέλος, συζητήθηκε το ζήτημα της Ελεύθερης Οικονομικής Ζώνης στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη και συγκεκριμένα το θέμα της συγκρότησης της Συντονιστικής Επιτροπής, στην οποία μεταξύ άλλων θα συμμετάσχουν τα Επιμελητήρια».

Στις 17 Ιανουαρίου 2012 υπογράψατε απόφαση (αρ. πρωτ. 196 της Ε.Δ.Α.) με την οποία αναθέσατε στην εταιρεία «Ευρωσύμβουλοι ΑΕ» το έργο «Εμπειρογνωμοσύνη για τη Διερεύνηση Σκοπιμότητας και τον Στρατηγικό Σχεδιασμό Δημιουργίας Ελεύθερης Οικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ) στην Περιφέρεια ΑΜΘ»  προϋπολογισμού 18.000 ? και με χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης τους τρεις μήνες (πρόκειται για τη μελέτη της οποίας η εκπόνηση ανατέθηκε από το Υπουργείο στην Περιφέρεια ή για κάτι άλλο;)    

ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΑΞΕ.....

Αθήνα 12.02.2012. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝΕ !!!!

AYTH THN EIKONA ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ".ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΔΕΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΑΠΡΟΚΛΗΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ.ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ. ΠΑΙΞΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΙΔΙΩΣ ΣΕ ΞΕΝΑ SITE ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ. 800.000 ΕΛΛΗΝΕΣ