Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Πιο «αλμυρή» η ασφάλιση στον ΟΓΑ για τους αγρότες το 2012

Αυξημένες από 26,1 ευρώ έως 74,61 ευρώ σε ετήσια βάση είναι οι εισφορές που θα κληθούν να καταβάλουν για το 2012 οι ασφαλισμένοι στον κλάδο κύριας ασφάλισης του ΟΓΑ αγρότες, όπως προκύπτει από το σχετικό πίνακα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός.

Οι νέες ασφαλιστικές εισφορές ξεκινούν από τα 562,44 ευρώ για την 1η κατηγορία και κλιμακώνονται μέχρι τα 1.587,24 ευρώ για την 7η.
Η επιβάρυνση αυτή δε θα είναι η μόνη αφού από τη φετινή χρονιά ισχύει και η υποχρεωτική μετάταξη των αγροτών σε υψηλότερες ασφαλιστικές κατηγορίες, κάτι που συνεπάγεται «αυτόματες» αυξήσεις στις εισφορές.

Το σύνδρομο του... πλυντηρίου

Επικίνδυνη για την υγεία μας μπορεί να αποβεί η νέα τάση να πλένουμε τα ρούχα σε χαμηλές θερμοκρασίες, είτε το κάνουμε για λόγους οικονομίας και περιβαλλοντικής φροντίδας είτε για την προστασία των ρούχων.
 Γι’ αυτό, οι επιστήμονες συνιστούν να γυρίσουμε ξανά τον διακόπτη του πλυντηρίου μας στους 60 και 90 βαθμούς Κελσίου.
Μια έκθεση από το Διεθνές Επιστημονικό Φόρουμ για την Υγιεινή του Σπιτιού προειδοποιεί ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν είναι αρκετές για να σκοτώσουν τα παθογόνα μικρόβια (όπως ο σταφυλόκοκκος και το Ε. coli) που μπορεί να προκαλέσουν ουρολοιμώξεις, δερματίτιδες, γαστρεντερίτιδες και πνευμονίες.

Ο Ν.Κωνσταντόπουλος έχει ακόμη γραφείο στη Βουλή και διορίζει και υπαλλήλους!!!

Μας δουλεύουν χοντρά κι εμείς τους ψηφίζουμε!!!!!!

1. Υπάρχει και λειτουργεί στη Βουλή ακόμα ''Γραφείο του πρώην Προέδρου της Κ.Ο. του «Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων
και της Οικολογίας», Νίκου Κωνσταντόπουλου΄΄, με κάμποσες (πόσες ???) οργανικές θέσεις, που κάποια είναι τώρα κενή

2. Ο πάλαι ποτέ Πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού (Ν. Κωνσταντόπουλος, έχει κατά νόμο (άρθρο 41 παρ. 1Θ΄ του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Β΄, ΦΕΚ 51/Α΄/97) δικαίωμα να προτείνει, και πρότεινε, την κάλυψη αυτής της κενής θέσης με κάποιον δικό του ....

Απ. Διοίκηση: Μόλις το 50% των σκουπιδιών της ΠΑΜ-Θ πάει σε ΧΥΤΑ

Σε σημαντικό βαθμό έχει προχωρήσει η διάθεση των οικιακών απορριμμάτων σε ΧΥΤΑ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζονται στον απολογισμό έργου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης για το 2011. Αντίθετα, αρκετά πίσω στον τομέα αυτό βρίσκεται η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αναφορικά με την υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Στερεών Αποβλήτων, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το ποσοστό των οικιακών απορριμμάτων που διατίθενται σε χώρους Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤΑ) ανέρχεται σε 99,5%, ενώ το ίδιο ποσοστό για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη είναι μόλις 50%. Για την υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στην περιοχή αυτή, αδειοδοτήθηκε εντός του 2011 η διευθέτηση του ΧΥΤΑ Ξάνθης και του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Σουφλίου.

Γ. Ούστογλου: Οι Εβρίτες έχουμε διδακτορικό στις πλημμύρες, οι κυβερνήσεις δεν μας θωράκισαν

12334
Η βουλγαρική πλευρά αναμένει όγκους υδάτων στα φράγματα ου ήδη είναι στο 100% πληρότητας, αν βέβαια λιώσουν ταυτόχρονα και πολύ γρήγορα τα χιόνια, εμείς, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, είμαστε σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο, δήλωσε στον Sferikos 99,3, ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα Γιώργος Ούστογλου, με αφορμή την χθεσινή συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου για τις πλημμύρες. Όπως ανέφερε, έγινε η καταμέτρηση των ζημιών στο Ορμένιο και ο δήμος Ορεστιάδας θα πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες για το πρώτο επίδομα των 580 περίπου ευρώ. Ζημιές έχουν πάθει και 10 επιχειρήσεις, ενώ όπως είπε ο κ. Ούστογλου, η προσπάθεια τώρα είναι να κλείσει το ανάχωμα που έσπασε και προκάλεσε τις καταστροφές. Οι Εβρίτες έχουμε διδακτορικό στις πλημμύρες αλλά οι κυβερνήσεις ποτέ δεν μας έδωσαν την θωράκιση που μας υποσχέθηκαν, ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης και πρόσθεσε ότι στόχος είναι και μια μόνιμη λύση στην περιοχή «Μελισσοκομείο» στο Δέλτα του Έβρου, όπου και πάλι έγινε τεχνητή θραύση αναχώματος. 

http://www.sferikos.gr