Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Στην Κίνα 'ταξιδεύει' εβρίτικο τσίπουρο και κρασί.

Η οινοποιία - αποσταγματοποιία Αφοί Μπέλλα από το Σουφλί, περιοχή Αλάνια, εξάγει πλέον και στην Κίνα! Τα προϊόντα που εξάγονται είναι το τσίπουρο ΜΠΕΛΛΑΣ (διπλής απόσταξης ) και ένα απ τα κρασιά που οινοποιεί και εμφιαλώνει η εταιρεία ποικιλίας Cinsault.

Τα προίοντα εξάγονται στην περιοχή Καντόνα της νότιας Κίνας . Το πρώτο φορτίο ( container) αναχώρησε αρχές Φεβρουαρίου 2012.
Είναι η αρχή απ το συγκεκριμένο κρασί (ποικιλία) που φτάνει στις 300.000 φιάλες ανά έτος.

Κλείστε την TV για να δείτε τις ειδήσειςΑληθινό ρεπορτάζ, άγνωστη έννοια για τα ελληνικά δελτία. Η Μαρία Μαργαρώνη του "Τhe Nation" και της "Guardian" μιλάει στο "DemocracyNow!" για την κατάσταση στην Ελλάδα. Subtitles: https://twitter.com/#!/ElianaVou As shown by: http://www.democracynow.org/ Blogged at: http://goo.gl/6tozy by https://twitter.com/#!/Arhsx Κλείστε ΣΚΑΙ, Mega, Καθημερινή κτλ, δείτε και διαβάστε ανεξάρτητα ξένα Μέσα.

Πραγματοποιήθηκε η μελέτη του έργου CivPro για φυσικές καταστροφές στον Έβρο

Με ιδιαίτερα χρήσιμα συμπεράσματα έκλεισαν οι εργασίες της 3ης επίσκεψης μελέτης του έργου CivPro [Regional Strategies for Disaster Prevention – Περιφερειακές Πολιτικές για την Πρόληψη Καταστροφών] που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια ΑΜΘ από 14 έως 17 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή στελεχών από φορείς που συμμετέχουν στο εν λόγω έργο. Η συγκεκριμένη δράση έλαβε χώρα στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου έχοντας ως κύρια σενάρια καταστροφών την πλημμυροπάθεια της λεκάνης του ποταμού Έβρου και τις δασικές πυρκαγιές.

Κατά τη πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Έβρου εκτενής παρουσίαση του νομοθετικού πλαισίου λειτουργίας και των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ,  με παράλληλες προσομοιώσεις κρίσεων αλλά και παρουσιάσεις όλων των συγχρηματοδοτούμενων έργων που άπτονται αντίστοιχων θεμάτων και υλοποιούνται από την ΠΑΜ-Θ.

Ορθού λόγου και οικονομικής αλήθειας γωνία

Ιστορικά, όταν ξεφεύγαμε στο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, οι αγορές μάς έπαιρναν με το κανόνι. Η πίεση στη δραχμή έφερε το πρόγραμμα σταθεροποίησης του 1985-86 ή ανάγκασε την Αθήνα να βάλει σε ίσιο δρόμο τα δημοσιονομικά το 1995-96. Απλώς, η συμμετοχή στην ευρωζώνη και τα χαμηλά επιτόκια διεθνώς είχαν ως αποτέλεσμα να μην έχει συνέπειες η εκτίναξη των ελλειμμάτων πριν και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Ο λογαριασμός ήρθε όλος μαζί στο τέλος του 2008.
Όλοι θυμούνται -ή οι μικρότεροι έχουν μάθει από τις διηγήσεις των μεγαλυτέρων- τι επικράτησε στη χώρα το 1985-86 και το 1995-96. Πρόκειται για περιόδους που έχουν χαραχθεί με τον πλέον τραυματικό τρόπο στη συλλογική μνήμη. Βέβαια τότε είχαμε ακόμη εθνικό νόμισμα και το κανόνι με το οποίο μας έπαιρναν οι αγορές αντιμετωπιζόταν με μεθόδους αποτρόπαιες, όπως η υποτίμηση ή η διολίσθηση της δραχμής. «Απλώς, η συμμετοχή στην ευρωζώνη» είχε ως αποτέλεσμα να ξεφύγουμε κάποια χρόνια από αυτούς τους εφιάλτες. Τι να σου κάνει όμως και αυτή, πόσα προβλήματα να σου λύσει; Έλυνε, έλυνε, έλυνε, ώσπου φτάσαμε στο τέλος του 2008 (όταν και συνέβησαν κάτι ψιλοκράχ στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, αλλά αυτό απλά σύμπτωση το λες και όχι κάτι περισσότερο) κι έκτοτε ο λογαριασμός άρχισε να έρχεται.