Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Τσικνοπέμπτη 2012… στα Σέρρας, την Πάτρα, την Κέρκυρα και στην Κομοτηνή.

Η Τσικνοπέμπτη είναι μια ετήσια τελετή, της οποίας η αρχή χάνεται μέσα στους αιώνες. Η ημέρα που τρώγεται κρέας. Τσικνοπέμπτη είναι η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου,οι τρεις εβδομάδες που συμπεριλαμβάνονται στο τριώδιο είναι, η Απολυτή, η Απόκρεω και η Τυροφάγος. Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας (Απολυτή) σταματούσε η συνηθισμένη νηστεία της Τετάρτης και της Παρασκευής, ενώ στη δεύτερη εβδομάδα (απόκρεω) ίσχυε η νηστεία, έτσι η Τσικνοπέμπτη αποκτούσε ιδιαίτερη σημασία και εθεωρείτο εορτάσιμη ημέρα.
Η Τσικνοπέμπτη βρίσκεται στο μέσο των 3 εβδομάδων του εορτασμού του καρναβαλιού. Πρόκειται για τη Πέμπτη της 2ης εβδομάδας, της Κρεατινής.

Aλλαγές σε αγροτικό πετρέλαιο και ΦΠΑ για να κλείσει η «τρύπα»;

Η βασική εισήγηση του Ευάγγελου Βενιζέλου εκτός από τις επιπλέον περικοπές στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις, περιελάμβανε και την επίσπευση μέτρων που επρόκειτο να τεθούν υπό συζήτηση το ερχόμενο καλοκαίρι.
 Ανάμεσά τους η αναθεώρηση των ειδικών μισθολογίων αλλά και θέματα που καίνε «άμεσα» τους αγρότες όπως οι αλλαγές στο καθεστώς επιστροφής ΦΠΑ καθώς επίσης και η επιβολή ειδικού φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο..

Άνοιγμα από Ίμβρο - Τένεδο σε Ελλάδα και Ευρώπη

Με ικανοποίηση έγινε δεκτή η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να ιδρυθούν τελωνεία στην Ίμβρο και την Τένεδο.
Ως εξαιρετική εξέλιξη χαρακτηρίζουν οι ιμβριακοί σύλλογοι την απόφαση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης της Τουρκίας.
Τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος, σύμφωνα με τους ιμβριακούς Συλλόγους, είναι πλέον σημεία εισόδου στην Τουρκία από το εξωτερικό και εξόδου από αυτήν για διακίνηση προσώπων, αγαθών και υπηρεσιών από και προς το εξωτερικό.

«Κούρεμα» και στο εκλογικό επίδομα

«Χέρι» στη δαπάνη για τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών 2012 βάζει το νέο μνημόνιο σε σχέση με το 2009.

Συγκεκριμένα το 2009 για τις εθνικές εκλογές δαπανήθηκαν 130 εκατ. ευρώ περίπου, ποσό που μετά και τις «παραινέσεις» του μνημονίου αναμένεται να μειωθεί στο μισό.

Έτσι, το εκλογικό επίδομα που θα λάβουν περισσότεροι από 70.000 δικαστικοί, δικηγόροι, αστυνομικοί, λιμενικοί και υπάλληλοι των υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομικών και Δικαιοσύνης και το οποίο μέχρι πρόσφατα ήταν προϊόν συμφωνίας μεταξύ ΑΔΕΔΥ και αρμοδίων υπουργείων θα περιορισθεί σε χαμηλά επίπεδα.