Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ;


Ελένη Τσιαούση: Γιατί ψήφισα το μνημόνιο.

199 βουλευτές ψήφισαν την Κυριακή το μνημόνιο, που για πολλούς Έλληνες θεωρείται η ταφόπλακα της οικονομίας. Μεταξύ αυτών και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Έβρου κ. Ελένη Τσιαούση. Εμείς της ζητήσαμε να μας κάνει μία δήλωση σχετικά με την επιλογή της να το ψηφίσει.

Η απάντηση Τσιαούση:

Η ψήφος μου ήταν απόρροια της σταθερής στάσης μου τα δύο τελευαία χρόνια στη βουλή και πηγάζει από την αναγκαιότητα ν’ αποφύγει η χώρα τον ‘’ξαφνικό θάνατο’’.

Επαναπατρίστηκε η βιβλιοθήκη της Αδριανούπολης


Kouklatzis braxiolidis vivliothiki adrianouΠερίπου πέντε χιλιάδες τίτλους βιβλίων ιστορικών, θρησκευτικών, ξενόγλωσσων και εκπαιδευτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε στα σχολεία της Ανατολικής Θράκης κατά τη περίοδο 1870 έως 1922, περιλαμβάνει η βιβλιοθήκη της Αδριανούπολης, η οποία βρίσκεται πλέον στη Νέα Ορεστιάδα μετά από συνεργασία του συλλόγου Απογόνων Αδριανουπολιτών-Καραγατσιανών και του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Αδριανούπολης με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η εν λόγω βιβλιοθήκη στεγάζεται στο κτίριο του πρώην Ειρηνοδικείου και οι εργασίες τακτοποίησης των βιβλίων είναι σε εξέλιξη και θα απαιτηθεί χρόνος καθώς η τοποθέτησή τους γίνεται βάση συγκεκριμένης αρχειοθέτησης. «Αποκαθίσταται ο τελευταίος πρόσφυγας. Η βιβλιοθήκη βρήκε επιτέλους το πραγματικό της σπίτι της και τώρα θα ησυχάσει και η ψυχή της» είπε σε δηλώσεις του στην Ε. ΡΑ. Νέας Ορεστιάδας ο ταμίας του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου, Βασίλης Βραχιολίδης.

Συνεχίζεται η προσπάθεια αποκατάστασης των 86 σπιτιών που πλημμύρισαν στο Ορμένιο


plimmires-ormenio-7Κανένας από τους ιδιοκτήτες των 86 κατοικιών που πλημμύρισαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Ορμένιο από την απότομη άνοδο των υδάτων του ποταμού Έβρου, μετά από κατάρρευση φράγματος στο Ιβάνοβο της Βουλγαρίας, δεν κατάφερε ακόμη να επιστρέψει στο σπίτι του, καθώς οι συνθήκες παραμένουν ιδιαίτερα δύσκολες και η προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσαν οι μεγάλοι όγκοι νερού που «σάρωσαν» το χωριό, συνεχίζεται εντατικά. Τα συνεργεία καταγραφής των ζημιών συνεχίζουν το έργο τους, ενώ οι τοπικές αρχές στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην αποκατάσταση του αναχώματος της περιοχής, φοβούμενοι ότι εάν τις επόμενες ημέρες ανεβεί η κι άλλο η θερμοκρασία και επιστρέψει ο «εφιάλτης» των πλημμυρών από το λιώσιμο των χιονιών της 

Κουμπάρων το μουσικό ανάγνωσμα στο Δήμο Ορεστιάδας! Ύποπτες αγορές από την ΔΗΚΕΠΑΟ! Όλα τα ονόματα…

Για «μη ενδεδειγμένους τρόπους» και «για πρωτοφανή διαδικασία που αφήνει υπονοούμενα» κατηγορεί το δήμαρχο Ορεστιάδας Δημήτρη Μουζά ο επικεφαλής τής αντιπολίτευσης και της παράταξης «Νέα Αρχή» Λευτέρης Χαμαλίδης, με αφορμή την αγορά μεταχειρισμένου εξοπλισμού για το ωδείο από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση! Η Piazza θα μιλήσει με ονόματα!!! Η υπόθεση έχει ως εξής:

Έρχεται σ’ ένα ΔΣ θέμα για αγορά μεταχειρισμένου εξοπλισμού που περιλαμβάνει μουσικά όργανα, έπιπλα γραφείου, Η/Υ υποτίθεται ειδικός για μουσική και εκτυπωτές, φωτοτυπικό, κορνίζες, αφίσες, γυψοσανίδες (ναι μεταχειρισμένες), μονωτικό υλικό κτλ.

ΑΛ.ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: «ΠΕΙΘΑΡΧΙΣΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ..­»

Ο Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος μιλάει στη metro και τον Γιώργο Κατσίγιαννη
Aμετανόητος για την απόφασή του να καταψηφίσει το νέο Μνημόνιο, παρά τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία, δηλώνει ο πρώην «γαλάζιος» βουλευτής του Έβρου, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, ο οποίος υπογραμμίζει πως ενήργησε με βάση τη συνείδησή του. Παράλληλα, εκφράζει την άποψη πως τα νέα μέτρα θα επιταχύνουν την ...
πορεία της χώρας προς την καταστροφή, ενώ ξεκαθαρίζει ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν και θα είναι το... σπίτι του! 

- Μετανιώσατε που καταψηφίσατε τη νέα δανειακή σύμβαση;
Ούτε για μια στιγμή. Πρώτα-πρώτα, γιατί ήταν μια ψήφος που προέκυψε μετά από ενδελεχή μελέτη του Μνημονίου και των συνεπειών της εφαρμογής του. Έπειτα, γιατί ποτέ δεν πίστεψα στα διαχεόμενα από πολλές πλευρές σενάρια πανικού και καταστροφολογίας στην περίπτωση της καταψήφισής του. Και, τέλος, γιατί πιστεύω ότι, παρά την ασφυκτική πίεση που θα ασκήσουν τα προβλεπόμενα μέτρα οριζόντια σε όλη την κοινωνία, θα είναι εξίσου αναποτελεσματικά με αυτά του πρώτου Μνημονίου, αλλά και θα επιταχύνουν την πορεία προς την καταστροφή της χώρας. Ειλικρινά, εύχομαι να διαψευστώ.


- Περιμένατε να σας διαγράψει ο Αντώνης Σαμαράς;

Ότι δεν έδειξε η τηλεόραση αλλά είδαμε και ζήσαμε εμείς .

 Καμένες ζωές ... Τι άλλο ονομάσανε καμένο ;
Ότι δεν έδειξε η ελληνική τηλεόραση αλλά είδαμε και ζήσαμε εμείς από κοντά στην μεγάλη συγκέντρωση του Συντάγματος την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου . Κανένα ελληνικό τηλεοπτικό μέσο δεν έδειξε τη μαζικότητα και τις χιλιάδες κόσμου που κατέκλυσαν το κέντρο της  Αθήνας . Να πούμε επίσης ότι τα πρώτα δακρυγόνα , έπεσαν στις 5 :15 το απόγευμα , με τον κόσμο να φωνάζει απλά συνθήματα όμως τόσες χιλιάδες κόσμου έπρεπε να απωθηθούν από το κέντρο γιατί έτσι τους βόλευε . Δεν θα πούμε πολλά δείτε μερικές εικόνες ...