Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

«Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται»


ΔΗΛΩΣΗ
Του Πασχάλη Χριστοδούλου
  
Επειδή η σιωπή δεν είναι πάντοτε χρυσός, μερικές φορές είναι ενοχή ή συνενοχή, κι επειδή οι πλημμύρες δεν έχουν ευτυχώς ακόμη την έκταση και την ένταση που δημιουργεί τεράστια προβλήματα.
Επειδή η διαφάνεια οφείλει ακόμη και υπό συνθήκες έκτακτης ανάγκης  πολύ δε περισσότερο οικονομικής  κρίσης να μην υπόκειται σε εκπτώσεις, οφείλουν όσοι έδωσαν εντολές για μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων χώματος για λόγους πρόληψης και διασφάλισης, άμεσα να ανακοινώσουν με ποιες διαδικασίες και για πόσες ποσότητες έγιναν οι αναθέσεις για τη μεταφορά. Ταυτόχρονα οφείλουν να αναφέρουν  αν γίνεται καθημερινά καταμέτρηση και καταγραφή των κυβικών που μεταφέρονται ώστε να μην δημιουργηθούν υπόνοιες για «πάρτι αναχωμάτων» όπως συνέβη κατά το παρελθόν. Να μην επιβεβαιωθεί η φράση: «Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται».

Αφιέρωμα στον Χρόνη Αηδονίδη – Θρακιώτικο γλέντι

Ξεχάστε για λίγο τους πολιτικούς και πάρτε μέρος σε ένα ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ !

 Κυριακή 12-2-2012 13μμ στην ΕΡΤ 1
 
Ο εθνομουσικολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Λάμπρος Λιάβας, παρουσιάζει κάθε Κυριακή στις 13.00 τον πλούτο, την ποικιλία και την εκφραστικότητα της μουσικής μας κληρονομιάς, μέσα από τα τοπικά μουσικά ιδιώματα αλλά και τη σύγχρονη δυναμική στο αστικό περιβάλλον της μεγάλης πόλης. 
Η εκπομπή της είναι αφιερωμένη στον κορυφαίο τραγουδιστή της Θράκης, τον Χρόνη Αηδονίδη. Γιορτάζοντας μια πορεία 60 χρόνων στην καταγραφή, διάσωση και διάδοση της θρακιώτικης μουσικής κληρονομιάς, ο 84χρονος ερμηνευτής μιλάει στον Λάμπρο Λιάβα για τη ζωή και τη βιωματική σχέση του με το τραγούδι, για τα μουσικά ιδιώματα, τα όργανα και
τους χορούς της Θράκης, για τους μαθητές του και τη νεότερη γενιά που καλείται να συνεχίσει την παράδοση.