Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

Πάμε να τσινκίσουμε..

............στη αποκριάτικη χοροεσπερίδα που διοργανώνει ο
„Λαογραφικός Χορευτικός
Σύλλογος Τυχερού
Αγ. Ιωάννης ο Πρόδρομος“
την ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 16.2.2012
και ώρα 20:30 στο (χειμερινό) εστιατόριο „ΒΗΡΑ“ στο Αρδάνιο.

Ορεστιάδα: Καθηγήτρια κατήγγειλε εξευτελιστική συμπεριφορά αστυνομικών

 Εξευτελιστική συμπεριφορά από αστυνομικούς στην Ορεστιάδα καταγγέλλει ότι υπέστη καθηγήτρια στο γυμνάσιο της πόλης, η οποία συμμετείχε την περασμένη Δευτέρα στην ομάδα που διαδήλωσε στη Νέα Βύσσα εναντίον της κατασκευής του φράχτη στη συνοριακή γραμμή.
Οπως καταγγέλλει, κάτω από το σπίτι της την περίμεναν τέσσερις αστυνομικοί με πολιτικά, οι οποίοι την επιβίβασαν με τη βία σε περιπολικό και τη μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα.
«Με χτύπησαν, με έβριζαν και μου φώναζαν. Με ρωτούσαν “ποιος σε έστειλε εδώ;”

Σ. Καργάκος: οι γερμανικές εκτελέσεις: ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ
Του Σαράντου Καργάκου,
Ιστορικού – Συγγραφέως

Απέφευγα για λόγους προσωπικής ευαισθησίας (έχουμε κι εμείς βέβαια τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μας!) ν’ αναφερθώ στο περιβόητο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Ήμουν εξήμισυ ετών όταν ανήμερα σχεδόν του Αγίου Νικολάου του 1943 οι Γερμανοί πηγαίνανε για σκοτωμό τ’ αδέρφια του πατέρα μου. Η μάνα μου λέει πως με κρατούσε από το χέρι. Πέρασε το αυτοκίνητο με τους μελλοθάνατους από μπροστά μας, ο μικρός θείος μου που ήταν δεν ήταν 30 ετών, σήκωσε το χέρι και μας χαιρέτισε μ’ ένα πικρό χαμόγελο.

LEADER ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ 2007-2013

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΕΞΗΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ 1ης ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ 4 ΤΟΥ Π.Α.Α (LEADER) NOMOY ΕΒΡΟΥ


Για να δείτε τα αποτελέσματα κατεβάστε το παρακάτω αρχείο 


 http://www.dimossin.gr/docs/leader_2007_2013/Apotelesmata.pdf


 http://www.dimossin.gr/

Αυτεπιστασία: Ηλεκτρονικά μέσω ΟΑΕΔ οι αιτήσεις των άνεργων

Ξεκινάει στις 9 Φεβρουαρίου 2012 και ολοκληρώνεται στις 29 Φεβρουαρίου 2012, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ (http://ait.oaed.gr), από όλους όσοι ενδιαφέρονται να προσληφθούν σε δήμους ως προσωπικό «για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία».
Ο ΟΑΕΔ επεξεργάζεται τα στοιχεία των ηλεκτρονικών αιτήσεων για να καταρτίσει τον Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης Ανέργων από τον οποίο θα γίνει η επιλογή των ανέργων που θα προσληφθούν από τους Δήμους, μετά από σχετική υπόδειξη από τον ΟΑΕΔ, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους σε προσωπικό για εκτέλεση έργου με αυτεπιστασία, στις εξής ειδικότητες:

Μικρό «τσουνάμι» στον ΈβροΕικόνες βιβλικής καταστροφής καταγράφονται στον Έβρο, όπου τόνοι νερού από τα πλημμυρισμένα σημεία του ποταμού έχουν καταπιεί δεκάδες χιλιάδες εκτάσεων, όπως και το μεγαλύτερο μέρος του οικισμού του Ορμενίου, όπου χθες απεγκλωβίστηκαν και οι τελευταίοι κάτοικοι.

makthes.gr