Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΤΙΟ ΕΥΡΩΠΗ! ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΒΑΛΚΑΝΙΑ;

Το μεγάλο αναπάντητο ερώτημα, είναι προς τα που βαδίζει η χώρα; 
Και αυτό δεν αφορά αποκλειστικά τις οικονομικές εξελίξεις και τις προοπτικές που διαγράφονται. 
Αν δηλαδη θα χρεοκοπήσουμε ή όχι και αν θα παραμείνουμε στην Ευρώπη ή θα επιστρέψουμε στα Βαλκάνια. 
Αφορά και τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, καθώς ως γνωστόν το πολιτικό σύστημα έχει ήδη χρεοκοπήσει!
Σε ότι έχει να κάνει με το πρώτο ερώτημα, η απάντηση παρότι δυσάρεστη, μοιάζει ευκολότερη. Φαίνεται ολτι ωριμάζει η άποψη πως αν δεν συμβεί κάτι εντυπωσιακό και απρόβλεπτο, η χώρα δεν θα μπορέσει να αποφύγει την χρεοκοπία. Άλλωστε είναι γνωστό πως εδώ και καιρό κυβερνήσεις, τράπεζες και επιχειρηματίες, προετοιμάζονται για το λεγόμενο “plan B”, την αποχώρηση της Ελλάδας από το Ευρώ.

Απάτες στο Facebook και πως θα προστατευτείτε

Τα κοινωνικά δίκτυα είναι το μεγάλο όπλο για τους απατεώνες του κυβερνοχώρου αφού μέσω αυτών διαδίδουν τις... δημιουργίες τους μαζικά.

Το γεγονός ότι οι ίδιοι οι χρήστες αποστέλλουν εν αγνοία τους τα κακόβουλα links και στους φίλους τους, διευκολύνει περαιτέρω τη διανομή malware καθώς οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να κάνουν κλικ σε ένα σύνδεσμο που λαμβάνουν από μια αξιόπιστη πηγή, όπως είναι οι φίλοι τους.

Η απάτη ξεκινά με μια δημοσίευση που υποτίθεται ότι έκανε ένας δικός σας φίλη ή φίλη στον τοίχο σας.  Οι απάτες αυτές έχουν ιδιαίτερη επιτυχία -ενδεικτικό είναι ότι περισσότεροι από 80.000 χρήστες έπεσαν θύματα σε μια απάτη που εκμεταλλευόταν την είδηση του θανάτου του Στήβ Τζομπς, ιδρυτή της Apple.

Βούλγαροι κατέστρεψαν ATM της Εθνικής Τράπεζας στην Αλεξανδρούπολη

 Βούλγαροι απατεώνες έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας χθες το βράδυ στην Αλεξανδρούπολη. 

Το σκηνικό ξεκίνησε οταν οι Βούλγαροι πλησίασαν το ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στη Λεωφόρο Δημοκρατίας και Χρησιμοποιώντας υπερσύγχρονο εξοπλισμό, και κάρτες «κλώνους» «πραγματοποίησαν» αναλήψεις τεράστιων ποσών.
 
Γρήγορα όμως έγιναν αντιληπτοί απο την αστυνομία και τα σχέδια τους απέτυχαν.


salonicanews

ΟΤΑ: ΜΕΙΟΝ 300 ΕΚΑΤ. € ΜΕ ΕΦΕΔΡΕΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ & ΙΔΙΩΤΕΣ

Με εφεδρεία υπαλλήλων σε δήμους, περιφέρειες, δραματική μείωση του αριθμού των συμβασιούχων, και ιδωτικοποιήσεις σε τομείς ανταποδοτικών υπηρεσιών, προτίθεται -σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr- να εξοικονομήσει περίπου 300 εκατ. ευρώ από δήμους και περιφέρειες το υπουργείο Εσωτερικών.
Πρόκειται για τα 3/4 του πόσου των 400 εκατ. ευρώ* που ζητεί η τρόικα** να συμβάλει η Αυτοδιοίκηση στο νέο πακέτο λιτότητας, προκειμένου η χώρα μας να υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση με τους πιστωτές της.

Τέλος στην αυτόματη διακοπή ρεύματος σε απλήρωτους λογαριασμούς!

Σε ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ αναφέρει πως οι απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος με τέλος ακινήτων ξεπερνούν τις 500.000 και κατά συνέπεια απειλούνται με άμεση διακοπή!
Για τους λογαριασμούς αυτούς έχει παρέλθει η προθεσμία των 80 ημερών, κάτι που έχει οδηγήσει το υπουργείο Οικονομικών να την αλλάξει σε 120 ημέρες. Επιπλέον, τα στοιχεία παρουσιάζουν διαρκώς αυξητική τάση!
Ετσι με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή, μόνο μετά από εντολή του υπουργείου θα κόβεται το ρεύμα σε ιδιοκτήτες!

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι αυτοματοποιημένη η διαδικασία διακοπής της ηλεκτροδότησης για όσους δεν καταβάλουν το τέλος και ουσιαστικά το καθεστώς εφαρμογής του νόμου θα είναι πιο ελαστικό.
Από την απειλή της διακοπής εξαιρούνται προς το παρόν όσοι ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές oμαάδες.

eradio.gr

Περικοπές και στους... αντιδημάρχους

μειωθουν αναμένεται οι θέσεις των αντιδημαρχων στους δημους εφόσον ψηφιστεί στη Βουλή και αποτελέσει νόμο του κράτους το πολυνομοσχέδιο που δόθηκε προχθές στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εσωτερικών.

Το νομοσχέδιο:
Ο αριθμός των αντιδημαρχων σύμφωνα με τις προωθούμενες αλλαγές, ορίζεται ως εξής: Σε δημους με πληθυσμό έως πέντε χιλιάδες (5.000) κατοίκους ορίζεται ένας αντιδήμαρχος. Στους δήμους με πληθυσμό από πέντε χιλιάδες έναν (5.001) έως είκοσι χιλιάδες (20.000) κατοίκους ορίζονται έως δύο αντιδήμαρχοι.( Ο Δήμος Σουφλίου έχει 17768 κατοίκους σύμφωναμε την απογραφή του 2001)

Μανιτάρια, τα μαγικά

Είναι θρεπτικά και απολαυστικά στη γεύση, χορταίνουν και περιέχουν ελάχιστες θερμίδες


Ποιος δεν θυμάται το μανιτάρι των παραμυθιών, κόκκινο «καπέλο» - λευκές βούλες. Λίγοι ξέρουν ότι το μανιτάρι αυτό είναι άγριο με παραισθησιογόνο δράση, το γνωστό και ως amanita muscaria. Αυτή είναι εξάλλου η μοναδική παγίδα των μανιταριών. Και όποιος δεν είναι άριστος γνώστης των ποικιλιών τους, καλό θα είναι να αποφεύγει τη συλλογή.
Τα μανιτάρια δεν ανήκουν στα λαχανικά, έχουν όμως υψηλή διατροφική αξία. Μπήκαν τα τελευταία χρόνια στα σπιτικά ψυγεία αλλά και στις σελίδες των καταλόγων γκουρμέ και μη εστιατορίων, χαρίζοντας απολαύσεις χωρίς ενοχή. Είναι φτωχά σε θερμίδες, χορταίνουν λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε νερό και ενισχύουν τον οργανισμό.

ΑΛΛΑΓΗ ΕΔΡΑΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΥΜΜΗΡΕΣ

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 13/2012 η απόφαση για την αλλαγή έδρας από το Σουφλί στην Αλεξανδρούπολη της "Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας της Κοιλάδας του ποταμού Έβρου και των παραποτάμων του" (ΕΥΔΕ ΕΒΡΟΥ).


Δυστυχώς το Σουφλί έχασε ακόμα μία "μάχη" ...