Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

Συνελήφθη αλλοδαπός διακινητής στο Σουφλί

Συνελήφθη σε δασική περιοχή του Σουφλίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης, 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Ιράκ.

Συγκεκριμένα, πλησίον του νότιου κόμβου Σουφλίου της Εθνικής Οδού, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου, μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών εισήλθε σε αγροτική οδό και εγκατέλειψε το όχημα, διαφεύγοντας αρχικά την σύλληψη.

Διεθνής Αμνηστία κατά Ελλάδας για τους αιτούντες άσυλο

Ένα χρόνο μετά την απόφαση-ορόσημο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ECtHR) για την υπόθεση M.S.S. εναντίον Βελγίου και Ελλάδας, η Διεθνής Αμνηστία εξακολουθεί να εκφράζει ανησυχίες για την μεταχείριση των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα.
H οργάνωση εμφανίζεται ιδιαιτέρως ανήσυχη για τη συστηματική και παρατεταμένη κράτηση των αιτούντων άσυλο, στις συνθήκες κράτησής τους, την εγκατάλειψή τους χωρίς κανένα πόρο, τα σοβαρά εμπόδια πρόσβασης στις διαδικασίες ασύλου, αλλά και τα περιστατικά επαναπροωθήσεων.

Ο δρόμος του γιαουρτιού

Το ελληνικό γιαούρτι κατακτά την Νέα Υόρκη.  
Δεν είναι αστείο, είναι η πραγματικότητα.
Η μανία για ελληνικό γιαούρτι είναι ότι πιο hot έχει να επιδείξει το τελευταίο διάστημα στον τομέα της διατροφής η μητρόπολη του καπιταλισμού.
Ηθικό δίδαγμα: Μπορεί να μην παράγουμε αεροπλάνα ή αυτοκίνητα, αλλά μπορούμε να πουλήσουμε ποιότητα και υψηλή τεχνολογία σε άλλους τομείς.

Η τεχνολογία και η καινοτομία είναι τα κλειδιά της ανταγωνιστικότητας και όχι τα χαμηλά ημερομίσθια. Αν ίσχυε κάτι διαφορετικό, τότε η Γερμανία και άλλες χώρες θα είχαν ήδη εξαφανιστεί από τον χάρτη προς όφελος της Κίνας και της Ινδίας. Αλλά αυτό δεν ισχύει. Σίγουρα υπάρχει φθηνότερο γιαούρτι από της ΦΑΓΕ, για παράδειγμα. Κι όμως! Το στραγγιστό της ΦΑΓΕ πουλάει και όχι το φθηνότερο...

Φθηναίνουν τα Ι.Χ. μεγάλου κυβισμού

Μείωση τιμών έρχεται στα Ι.Χ. υψηλής εργοστασιακής αξίας , τα οποία συνήθως είναι και μεγάλου κυβισμού.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Παντελής Οικονόμου, προανήγγειλε χθες το βράδυ στη Βουλή την κατάργηση του φόρου πολυτελείας, ο οποίος επιβάλλεται στα αυτοκίνητα εργοστασιακής αξίας άνω των 20.000 ευρώ όταν είναι καινούργια και άνω των 16.000 ευρώ όταν είναι μεταχειρισμένα.

Κατακραυγή:Αφού τους κατάντησαν ζητιάνους τώρα θέλουν να απολύσουν τους ΕΠΟΠ-

Οι «Τροϊκανοί» δεν αστειεύονται!

Απαιτούν να υλοποιηθούν οι προτάσεις-εντολές τους!Οι εγχώριες Φιλιππινέζες συμφωνούν στις προσταγές τους δυστυχώς.

Οι απαιτήσεις της τρόικας για μικρότερο στρατό, προσδιορίζονται αριθμητικά σε πρώτη φάση τουλάχιστον σε μείωση προσωπικού κατά 15.000.

Την ίδια ώρα οι "Τροικανοί" τσιμουδιά για την εγγύηση των συνόρων μας.
Ε, Καλά πώς θα το κάνουν αυτό;Υπάρχουν και οι Βιομηχανίες εξοπλισμών στις χώρες τους που θα πουλήσουν;
Όλες οι πληροφορίες, βάζουν έχουν ως πρωταρχικό τους στόχο τους ΕΠΟΠ, αφού για να υπάρξει ζήτημα απολύσεων σε οποιαδήποτε άλλη κατηγορία στρατιωτικού προσωπικού ,πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω. 

Απαγόρευση εξόδου από την χώρα σε Δημοτικούς Συμβούλους της Αλεξανδρούπολης!!!

Κλειστά είναι τα Ελληνικά σύνορα για δεκάδες Δημοτικούς Συμβούλους της Αλεξανδρούπολης και οι οποίοι δεν έχουν το δικαίωμα να βγουν στο Εξωτερικό.
Την ερχόμενη βδομάδα ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί αφού θα καταθέσουν στον Ανακριτή και οι υπόλοιποι που θήτευσαν στα δύο προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια την περίοδο από 1-1-2003 έως 31-12-2010.
Εκτιμάται ότι συνολικά 32 Δημοτικοί Σύμβουλου της συγκεκριμένης 8ετίας δεν θα έχουν δικαίωμα εξόδου από την χώρα μετά την απολογία τους στον Ανακριτή όπου κατηγορούνται για αναθέσεις στην ΔΕΠΕΑ και ΑΝΕΤΑ και κατατμήσεις έργων.
Η καταγγελία είχε γίνει από τον σημερινό Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, που υποστήριξε ότι ο Δήμος από αυτές τις αναθέσεις είχε χάσει πολλές χιλιάδες ευρώ, λόγω των μικρών εκπτώσεων. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κατηγορούνται ότι ψήφιζαν αυτές τις αναθέσεις και ανάμεσά τους βρίσκονται και Δημοτικοί Σύμβουλοι που είναι και σήμερα , ενώ κάποιοι συμμετέχουν και στην παράταξη του κ.Λαμπάκη, έχοντας σημαντικά πόστα.
Με την ολοκλήρωση της ανάκρισης θα αποφασισθεί αν η υπόθεση οδηγηθεί στο ακροατήριο ή θα μπει στο αρχείο. Απλώς μέχρι τότε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα πρέπει να παραμένουν στην χώρα!!!
http://www.faros24.gr

Σουφλί: Σε κρίσιμη κατάσταση ηλικιωμένος που κάηκε το σπίτι του

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης ηλικιωμένος από το Σουφλί του οποίου το σπίτι κάηκε ολοσχερώς χθες το πρωί. Το συμβάν καταγράφηκε χθες γύρω στις 10 το πρωί και σύμφωνα με τις πληροφορίες από το πυροσβεστικό κλιμάκιο του Σουφλίου η μονοκατοικία καταστράφηκε ολοσχερώς. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά προκλήθηκε από αστοχία του ηλικιωμένου την ώρα που προσπαθούσε να ανάψει τη σόμπα του. 


dimosia.gr

Κλειστά και αύριο 3 Φεβρουαρίου τα σχολεία στο Δήμο Σουφλίου