Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

Οι ευνοϊές ρυθμίσεις για τις τράπεζες και τα δάνεια στους επαίτες

Μπορεί να άργησε η διαπραγμάτευση για τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI (πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων), αλλά έγινε καλή δουλειά… για τους τραπεζίτες.

Τελικά, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του megabox.gr, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα γίνει μεν με κοινές μετοχές, χωρίς όμως δικαίωμα ψήφου, ενώ το πρόγραμμα θα διαρκέσει έως 3 έτη.
Δεν θα ολοκληρωθεί δηλαδή φέτος. Αυτό σημαίνει ότι όσοι έκλεψαν τις τράπεζες, όσοι έδωσαν θαλασσοδάνεια θα παραμείνουν σαν μάνατζερ και θα διαχειριστούν άλλα  40 δις της ανακεφαλαιοποίσης που προβλέπονται για τις τράπεζες από τα 130 δις του νέου δανείου (συν τα 100 που έλαβαν από το 2008 έως τώρα).

Ρυθμίσεις για τα δάνεια των εκπαιδευτικών

Συγκεκριμένα, ύστερα από αίτημα της ΟΛΜΕ, το ΤΠΔ απάντησε χθες προς την Ομοσπονδία πως όλοι οι εκπαιδευτικοί που έχουν λάβει δάνεια -στεγαστικά, επισκευαστικά, και μικροβελτιώσεων- από το Ταμείο μπορούν να ζητήσουν τη ρύθμισή τους.
Το αίτημα υποβλήθηκε, καθώς λόγω των περικοπών στους μισθούς, αλλά και της αύξησης των έκτακτων εισφορών, οι μηνιαίες αποδοχές των εκπαιδευτικών έχουν μειωθεί σημαντικά. Ας σημειωθεί ότι οι δόσεις των δανείων που έχουν ληφθεί από το ΤΠΔ παρακρατούνται απευθείας από τους μισθούς, με αποτέλεσμα τα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας σε κάποιες περιπτώσεις να είναι ακόμα και μηδενικά.
Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που έχει σε ισχύ το ΤΠΔ οι εκπαιδευτικοί που έχουν στεγαστικά δάνεια μπορούν να ζητήσουν επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής κατά 15 χρόνια (με την προϋπόθεση ότι η συνολική διάρκεια του δανείου δεν υπερβαίνει τα 40 έτη).

Βροχή στα δειλινά
 Στίχοι: Κώστας Κινδύνης
Μουσική: Γιάννης Γλέζος
Πρώτη εκτέλεση: Γρηγόρης Μπιθικώτσης

Απάντηση στο site leoforos.gr

Επειδή το θέμα , σε σχέση με την φωτογραφία που φιλοξενήσαμε σε ανάρτηση στο blog , η οποία έδειχνε την πινακίδα του Σουφλίου να είναι γεμάτη αυτοκόλλητα του τοπικού club του ΠΑΟ πήρε μεγάλη έκταση , οφείλουμε μια απάντηση .
Καταρχήν , στο θέμα ποτέ δεν αναφέρθηκε ότι το γεγονός το έπραξαν κάποιοι απο το τοπικό club του ΠΑΟ .
Θα μπορούσε να το κάνει οποιοσδήποτε φίλαθλος της ομάδας  σε οποία ηλικία κι αν ανήκει η και κάποιος μη φίλαθλος για να θίξει με αυτη του την κίνηση την ομάδα η το τοπικό club . Αναφέροντας στο δημοσίευμα , ότι μόνο ΑΦΜ και ΔΟΥ δεν αφήσατε εννοούμε αυτο ακριβώς , ότι η καποιος πολυ αφοσιωμένος στην ομάδα η αντίθετος απο αυτη , χωρίς να υπονοούμε ότι το έπραξε μέλος του club αλλα καποιος χωρίς ιδιαιτερη σκέψη της πράξης του .
Δεύτερον , περί ανωνυμίας η κακής δημοσιογραφίας . Το blog στους υπεύθυνους δεν είναι ανώνυμο , αφού είναι δηλωμενα τα στοιχεία των διαχειριστών . Επίσης το blog δεν στήριξε ποτε ότι αποτελείται απο δημοσιογράφους ούτε ότι ασκεί δημοσιογραφία . Περισσότερο στηρίζεται στη συμμετοχή των αναγνωστών που στέλνουν φωτογραφίες και παρατηρήσεις απο πράγματα και συμβάντα που τον ενοχλούν η θέλει να αναδείξει απο την περιοχή που ζει και εργάζεται , όπως το ίδιο και οι διαχειριστές. Με αλλα λόγια στο blog ασκεί τη "δημοσιογραφία " των πολιτών . (βλέπε #rbnews)
Όσο για τα θέματα σε σχέση με τον τουρισμό , αν ανατρέξετε σε παλαιότερες αναρτήσεις θα δείτε ότι είμαστε οι πρώτοι που αναφερθήκαμε , κάναμε κρητική , και εκφράσαμε την αντίθεση μας στους ξενώνες και τα ξενοδοχεία που εκελεισε ο δήμος , στα πολιτιστικά κέντρα που πλέον δεν λειτουργούν , στο καρναβάλι (Σουφλίου και Τυχερού ) που δεν στηρίζεται απο το δήμο και του πρώτου σταμάτησε τελείως .Οπως επισης στο φεστιβάλ Τυχερού που σταμάτησε, στα πολιτιστικά δρώμενα που πραγματοποιούνταν σε αλλα τοπικά διαμερίσματα και δεν υλοποιούνται  πλεον και τόσα , τόσα αλλα που αυτή η δημοτική αρχή διέγραψε απο τα πεπραγμενα της και τις υποχρεώσεις της .
Για αυτο λοιπόν τα γραφόμενα σας δεν ευσταθούν . Η δεν διαβάζετε το ιστολόγιο η το κείμενο το έγραψε καποιος που δεν παρακολουθεί
(διαβαστε παρακάτω τηυ συνέχεια ) 

Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Σουφλίου και αύριο 02/02


Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου,  τα σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης στο σύνολο του Δήμου Σουφλίου λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή .

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για βιολογική γεωργία

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς να συμμετάσχουν στη δράση 1.1 «Βιολογική Γεωργία» για νέους δικαιούχους, του Μέτρου 214 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 - 2013. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης ξεκίνησε στις 16/01/2012 και διαρκεί μέχρι τις 29/02/2012.
Οι ενδιαφερόμενοι – υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στους παρακάτω φορείς:
● Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της οικείας Περιφερειακής Ενότητας
●  Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της αιρετής Περιφέρειας κατά περίπτωση
● Τα κατά τόπους Κέντρα Ελέγχου & Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού & Ελέγχου Λιπασμάτων (ΚΕΠΠΥΕΛ)
● Οι κατά τόπους Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ)


ΝΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ.... ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ

Αντί να καλούμε 11880 
βάζουμε πρόθεμα το 210 και στο τέλος 00
δηλ.210 11880 00 και χρεωνόμαστε αστικό. 
  
Το 11880 και γενικά όλες αυτές οι υπηρεσίες μας προσφέρουν την υπηρεσία σύνδεσης με έναν αριθμό. 
Είναι μια υπηρεσία που την προβάλλουν γιατί εμείς χρεωνόμαστε τα κερατά μας ενώ αυτοί κερδίζουν
  
Ουσιαστικά μας πιάνουν κορόιδα και το προβάλλουν σαν παρεχόμενη υπηρεσία. Ήρθε η ώρα να τους κοροιδέψουμε εμείς. 
  
Από σταθερό τηλέφωνο καλούμε το  210 1188000 που αν έχουμε εναλλακτικό πάροχο με δωρεάν σταθερά δεν χρεωνόμαστε 
  
αν όχι την χρεωνόμαστε σαν αστική, και τους λέμε με συνδέετε στο 69 τάδε? και σου λένε "Ευχαριστούμε σας 
ενημερώνουμε ότι η χρέωση συνεχίζεται" 
   
Τώρα δεν προτιμάτε το 11880? 
Σας έχω κι άλλα.  210 1188800  210 1188800 ΟΤΕ 
  

Φρουκτόζη ή ζάχαρη;

 Να αντικαταστήσουμε 100% οποιαδήποτε μορφή ζάχαρης με μέλι που είναι υγιεινό και διαθέσιμο σε πολλές ποικιλίες στη χώρα μας. 
  
Ο έντονος προβληματισμός για το κατά πόσον η μεγάλη κατανάλωση φρουκτόζης απειλεί την υγεία αυξάνοντας την αρτηριακή πίεση, την πιθανότητα για ασθένειες των νεφρών και για διαβήτη, έφερε στην επιφάνεια την έρευνα ομάδας του University of Colorado School of Medicine, που συγκρίνει τα αποτελέσματα δύο γλυκαντικών στη δυτική διατροφή. Μελετήθηκε η φρουκτόζη που προκύπτει συνήθως από σιρόπι καλαμποκιού και η λευκή ζάχαρη σε σχέση με τον αντίκτυπό τους λίγες ώρες μετά την πέψη. Ιστορικά, και οι δυο ουσίες έχουν χαρακτηριστεί ως όμοιες ως προς τις συνέπειες στον οργανισμό. Ωστόσο αυτή η έρευνα εντοπίζει τη μικρή αλλά σημαντική διαφορά τους.