Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

«Τα παιδιά του Σπάρτακου» της Διδώς Σωτηρίου παρουσιάζεται στο Σουφλί

 «Τα παιδιά του Σπάρτακου» της Διδώς Σωτηρίου παρουσιάζεται στο Σουφλί και στο Μουσείο Τέχνης Μεταξιού .

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, ώρα 11.00

Το ανέκδοτο μέχρι σήμερα μυθιστόρημα της σπουδαίας πεζογράφου  Διδώς Σωτηρίου «Τα παιδιά του Σπάρτακου», η υπόθεση του οποίου διαδραματίζεται στη Θράκη και αναφέρεται στους αγώνες των σηροτρόφων στο Σουφλί  στη δεκαετία του 1930,  θα παρουσιαστεί από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και το Δήμο Σουφλίου σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Κέδρος», το Μουσείο Τέχνης  Μεταξιού και τα βιβλιοπωλεία +βιβλία Καφετζής, στην Αλεξανδρούπολη και το Σουφλί στις 4 και 5 Φεβρουαρίου 2012 αντίστοιχα.
Το βιβλίο η Διδώ Σωτηρίου, άρχισε να το γράφει το 1958 βασισμένη στις μαρτυρίες εργατριών στη σηροτροφία από την περιοχή του Σουφλίου και οι οποίες ήταν συγκρατούμενες της αδελφής της Έλλη Παπά, στις φυλακές του Αβέρωφ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και επιμελήτρια του βιβλίου Έρη Σταυροπούλου, ο Νίκος Μπελογιάννης-γιός του Νίκου Μπελογιάννη και της Έλλης Παππά και  ανιψιός της Διδώς Σωτηρίου- και η φιλόλογος Γιούλη Ζήκα, αποσπάσματα θα διαβάσει η δημοσιογράφος-ηθοποιός Μαρία Παπαδοπούλου, ενώ την όλη εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Παπαθανάκης.

Σκληρές δηλώσεις του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Σκληρή είναι η στάση που κρατά ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος απέναντι στο ζήτημα των καρναβαλικών εκδηλώσεων που θα διοργανώσει ο δήμος.

Όπως είπε τέτοιες ενέργειες δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν εν μέσω κρίσης τη στιγμή μάλιστα που πολλοί άλλοι δήμοι θέλουν να περιορίσουν αυτού του είδους τις εκδηλώσεις.

"Ντρέπομαι και λυπάμαι που μια τέτοια παρωδία και γελοιότητα θέλουν κάποιοι να την κάνουν θεσμό στην Αλεξανδρούπολη " δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Άνθιμος.

Κλειστά αύριο τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Σουφλίου

Ο Δήμαρχος Σουφλίου
Έχοντας υπόψη
1.    Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 ( ΦΕΚ 87/τ.Α’/07-06-2010 ) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης»
2.    Τις διατάξεις του Ν.3013/2002 ( ΦΕΚ 102/τ.Α’/01-05-2002) «Αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας και λοιπές διατάξεις»
3.    Το Τοπικό Σχέδιο «Ξενοκράτης Χιονοπτώσεις /Παγετός
4.    Την επικρατούσα κατάσταση λόγω έντονων καιρικών φαινομένων στα όρια του Δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής του Ν. Έβρου
Αποφασίζουμε
1.    Τη μη λειτουργία όλων των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του καλλικρατικού Δήμου Σουφλίου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών ( παγετός – χιονόπτωση – χαμηλές θερμοκρασίες ) που επικρατούν στα ορεινά για την Τετάρτη  1 Φεβρουαρίου 2012

2.    Η παρούσα ισχύει μέχρι νεωτέρας . 


Ετήσια εκδήλωση της Ένωσης Επαγγελματιών/Βιοτεχνών και Εμπόρων Σουφλίου