Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Αλαλούμ με τα σχολεία του Νομού Εβρου!

  • Κανονικά θα ανοίξουν τα σχολεία στην Ορεστιάδα (η βορειότερη πόλη του Νομού ...) 
  • Στις 10πμ θα ανοίξουν στην Αλεξανδρούπολη (λόγω παγετού!!!)  
  • Στο Διδυμότειχο θα ανοίξουν στις 10 πμ , οι καθηγητές όμως θα πάνε κανονικά!
  • Αναμένουμε με κομμένη την ανάσα τις αποφάσεις των αρμοδίων για το Σουφλί ... (μάλλον θα πάνε τα παιδιά κανονικά και οι καθηγητές στις 10 πμ ...) Αναμένονται νέες συγχωνεύσεις σχολείων


Αναμένονται νέες συγχωνεύσεις σχολείων
Δεύτερος γύρος συγχωνεύσεων σχολείων αναμένεται στη χώρα με κριτήρια παιδαγωγικά όπως έχει αναφέρει το υπουργείο Παιδείας.

Οι συγχωνεύσεις θα γίνουν στην γενική εκπαίδευση και θα είναι πολύ λιγότερες απο πέρυσι (δεν θα ξεπερνούν τα 200 σχολεία) ενώ θα γίνει και νέος κύκλος συγχωνεύσεων κυρίως στην τεχνική εκπαίδευση.

Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δώσει στην δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας σχετικά με τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, στα Γυμνάσια και Λύκεια της Αττικής, ο μέσος όρος τους είναι 23. Στα Γυμνάσια ο μέσος όρος τμημάτων με 26-30 μαθητές είναι 16%, ενώ στα Λύκεια είναι 19%.

Σήμερα ωστόσο διαβιβάστηκε εγκύκλιος στα σχολεία της χώρας με την οποία και ζητείται από τους διευθυντές εκπαίδευσης μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου:

1) Να καταχωρήσουν στο Σύστημα Καταγραφής τις προτάσεις-εισηγήσεις τους για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων της αρμοδιότητάς τους.

2) Να υποβάλλουν τις προτάσεις αυτές στα αρμόδια Δημοτικά Συμβούλια.
Αφού γνωμοδοτήσουν έγκαιρα τα δημοτικά συμβούλια θα συγκεντρώσουν τις γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων αρμοδιότητάς τους και θα τις διαβιβάσουν μέχρι 24-02-2012 στο υπουργείο Παιδείας και στις οικείες Περιφερειακές Διευθύνσεις. Μαζί με τις γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων θα αποσταλούν βεβαιώσεις ανάληψης δαπάνης για τις λειτουργικές ανάγκες των προτεινόμενων προς
ίδρυση σχολείων που θα εκδώσουν οι οικονομικές υπηρεσίες των οικείων δήμων.

Πάντως, οι Περιφερειακοί Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα υποβάλουν την εισήγησή τους μέχρι 02-03-2012.

Έβρος: Χώροι για τη φιλοξενία αστέγων


Κλειστούς θερμαινόμενους χώρους, οι οποίοι είναι προσβάσιμοι επί 24ωρου βάσεως, τις μέρες που η θερμοκρασία πέφτει κάτω από 4 βαθμούς Κελσίου, θα διαθέσουν σε άστεγους οι δήμοι του νομού.
Ύστερα από σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου συνεργάστηκε με τους δήμους που όρισαν κατάλληλους θερμαινόμενους χώρους στην περιοχή της αρμοδιότητας τους και οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για την προσωρινή φιλοξενία αστέγων.
Συγκεκριμένα οι χώροι που ορίστηκαν είναι:

Αλλαγή ώρας έναρξης μαθημάτων την Τρίτη στα σχολεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (παγετός, χιονόπτωση, χαμηλές θερμοκρασίες) που επικρατούν στα διοικητικά όρια του Καλλικρατικού Δήμου Αλεξανδρούπολης όπου περιλαμβάνονται η Δημοτική Ενότητα Αλεξανδρούπολης, η Δημοτική Ενότητα Τραϊανούπολης και η Δημοτική Ενότητα Φερών, με απόφαση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, η έναρξη των μαθημάτων και η προσέλευση των μαθητών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012 θα γίνει από ώρα 10:00 π.μ. και τα σχολεία θα λειτουργήσουν μέχρι το τέλος του ωραρίου...