Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

Έλληνας Μητροπολίτης, hi-tech και "παπα-ροκάς"

Μικρός ήθελε να γίνει αρχαιολόγος και συγγραφέας. 
Οι γονείς του τον προόριζαν για γιατρό ή δικηγόρο. 
Εκείνον πάντως, τον ενδιέφερε η υποκριτική και η ροκ μουσική, πριν τον κερδίσει η Εκκλησία...
Ο λόγος για τον Μητροπολίτη Πίτσμπουργκ, Σάββα Ζεμπίλλα, που από τραγουδιστής ροκ συγκροτήματος και πρωταγωνιστής θεατρικών παραστάσεων, βρέθηκε σε Μονές του Αγίου Όρους, της Πάτμου και της Καλύμνου, πριν επιλεγεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο για τη σημερινή του θέση.

Tutorpool: Ένα δίκτυο εθελοντισμού που γέννησε η κρίση

Όσο βαθαίνει η κρίση, οι άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη να έρθουν πιο κοντά.
Διαβάστε για το Tutorpool, ένα κίνημα αλληλεγγύης στη Παιδεία και τι μας είπαν οι άνθρωποι που πασχίζουν για αυτό.

Μία αυθόρμητη συζήτηση στο διαδίκτυο για την αδυναμία πολλών οικογενειών να ανταπεξέλθουν οικονομικά αναφορικά με την ενισχυτική διδασκαλία ήταν η αρχή για να δημιουργηθεί το Tutorpool, ένα δίκτυο εθελοντισμού για την Παιδεία.
"Το Tutorpool, δεν είναι η ιδέα κάποιου ανθρώπου αλλά η ιδέα της αλληλεγγύης", λέει στο NEWS 247 η Σίλια Βιτωράτου, βιοστατιστιικός, η οποία, σημειώνει πως έτυχε να γράψει κάποια μηνύματα στο Twitter σχετικά με την ενισχυτική διδασκαλία τα οποία αναπάντεχα οδήγησαν σε όλη αυτή την πρωτοβουλία.

Σεμινάριο μελισσοκομίας στο Σουφλί

Με την εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή μελισσοκόμων – ιδιαίτερα νέων - από όλο το Νομό Έβρου πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο μελισσοκομίας με θέμα «μελισσοκομικοί χειρισμοί κατά τη διάρκεια του έτους» που οργάνωσαν στο Σουφλί το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012 το Κέντρο Περιβαλλοντικής  Εκπαίδευσης και ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Κεντρικού Έβρου «Η Κυψέλη».
Παρά το πολικό ψύχος, το ενδιαφέρον των μελισσοκόμων για την εισήγηση της Δρ. Σοφίας Γούναρη αλλά και ο διάλογος που αναπτύχθηκε, μπορούν να χαρακτηρίσουν τη διοργάνωση απόλυτα επιτυχημένη. Δυο Νέα βιβλία του Γιώργου Κιουρτίδη "Το εμβατήριο των θεών" και "Όρβηλος"


Μόλις κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Γιώργου Κιουρτίδη με τίτλο "Το εμβατήριο των θεών" από τις εκδόσεις Οσελότος. Το βιβλίο αποτελείται από πέντε διηγήματα, Η γη της επαγγελίας, Αγροφύλακας, Κρεμάλες, Το εμβατήριο των θεών, Ο «Θεός». Το καθένα μ' έναν μοναδικό τρόπο μεταφέρει τον αναγνώστη στα χρόνια της παιδικής αθωότητας, της σκανταλιάς αλλά και του προβλη¬ματισμού.

Σειρά: Ελληνική λογοτεχνία
Είδος: Διηγήματα


Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου
Τη ζωή μας
τη χάραξαν τα άγουρά μας χρόνια˙
Τη σημάδεψαν!
Ήταν, τότε που ανέμελοι κουβαλούσαμε στο βλέμμα
την παιδική ατιμία και η ανάσα μας μύριζε αθωότητα.
Τότε... που νιώθαμε μικροί θεοί!
Εκείνα τα χρόνια, στοίχειωσαν μέσα μας.
Γαντζώθηκαν στη ράχη της μνήμης
και μας  συντροφεύουν σε όλο το επίγειο ταξίδι μας•
οδηγούν τα βήματά μας˙
Έγιναν... το δικό μας εμβατήριο