Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

35.000 οικοδόμοι στους Δήμους με πρόγραμμα απασχόλησης 5 μηνών

Την πρόσληψη 35.000 ανέργων το χρόνο από τεχνικές ειδικότητες και για μια 3ετία (συνολικά 100.000 άτομα) από τους Δήμους ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Οι προσλήψεις θα γίνονται από τους Δήμους (αυτεπιστασία) και θα αφορούν σε μικρά-τοπικά έργα (συντηρήσεις κτηρίων, πράσινο, πεζοδρόμια, αναπλάσεις, πλατείες κ.α).
Η διάρκεια της απασχόλησης θα είναι 135 ημέρες το χρόνο και η αμοιβή θα βασίζεται στις οικείς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Για την τοποθέτηση σε μια θέση εργασίας βασική προϋπόθεση είναι η κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ. Τα προγράμματα (αιτήσεις ανέργων κ.λπ.) θα αρχίσουν να «τρέχουν» μέσα στον Φεβρουάριο

Διπλή διαμαρτυρία στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας δόθηκε η συνέχεια στη «χρυσή» προπαγάνδα, που προσπάθησαν να εφαρμόσουν οι χρυσοθήρες στην περιοχή μας με τη βοήθεια ορισμένων πολιτών. Έτσι οι ίδιοι άνθρωποι που διέκοψαν πριν λίγες μέρες τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή, βρέθηκαν χθες έξω από το χώρο του ξενοδοχείου όπου διεξάγονταν το συνέδριο των αιρετών της χώρας. Ανάρτησαν πανό, δεξιά και αριστερά της κεντρικής εισόδου, μεταφέροντας έτσι λανθασμένες εντυπώσεις στους επισκέπτες σχετικά με την στάση της τοπικής κοινωνίας έναντι επενδύσεων, όπως αυτή του χρυσού. 

Λαθροδιακινητής στρατιωτικός που υπηρετεί στον Έβρο

Συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στις 21.30 στην πύλη του Νέου Λιμένα Εξωτερικού της Ηγουμενίτσας από άντρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, οδηγός φορτηγού, καθώς στο φορτηγό με πορτοκάλια, εντοπίστηκαν σε κρύπτη 70 λαθρομετανάστες, ανάμεσά τους 2 μικρά παιδιά και μία γυναίκα.
Ο οδηγός είναι εν ενεργεία στρατιωτικός ο οποίος υπηρετεί σε μονάδα του Έβρου.
Το φορτηγό θα πήγαινε με πλοίο της γραμμής στο Μπάρι της Ιταλίας.
Το φορτηγό και το φορτίο κατασχέθηκαν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας το οποίο διενεργεί και την προανάκριση.
thrakinea

Εάν διασχίσετε παράνομα τα σύνορα...


Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Βόρειας Κορέας,...
τρώτε 12 χρόνια σκληρής εργασίας.
Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ του Ιράν,...
κρατείστε επ' αόριστον.
Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ του Αφγανιστάν,...
τρως σφαίρα.
Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Σαουδικής Αραβίας,...
θα πρέπει να φυλακιστείτε.
Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ των ΗΠΑ,...
ΘΑ υποστείτε ξυλοδαρμό από την τοπική αστυνομία.