Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Στην τελική ευθεία το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στον Έβρο

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στην Συγγρού για την συμπλήρωση των ψηφοδελτίων

 Σχεδόν έτοιμα είναι τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας για τις περισσότερες εκλογικές περιφέρειες της χώρας, καθώς η εντολή του Αντώνη Σαμαρά προς τους στενούς συνεργάτες του, που διαμορφώνουν τις «λίστες» του κόμματος, είναι στα μέσα Φεβρουαρίου να έχουν καταρτιστεί σε ποσοστό 90% και σε αυτές να υπάρχουν δοκιμασμένα στελέχη, αλλά και νέα άφθαρτα πρόσωπα που να σηματοδοτούν τη «νέα εποχή διακυβέρνησης».

Όλο αυτό το διάστημα στο γραφείο του Γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Λυκουρέντζου έχουν... φτάσει περισσότερα από 820 βιογραφικά και αιτήσεις υποψήφιων βουλευτών, από τους οποίους όμως μόνο οι μισοί θα δουν τα ονόματα τους στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια.

Κλειστά τα σχολεία και στο Δήμο Σουφλίου

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  και του Δήμου Σουφλίου λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού που επικρατεί στους Δρόμους .

Να πούμε ξανά ότι τα σχολεία Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου θα είναι επίσης κλειστά . 

Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του ΟΑΕΔ

Αλλαγές στον τρόπο επικοινωνίας των ανέργων με τον ΟΑΕΔ με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση τους καθιερώνεται από την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου του 2012.

Ειδικότερα:

- Η διαδικασία εγγραφής στα Μητρώα Ανέργων απλοποιείται καθώς απαιτείται μόνον επίδειξη δικαιολογητικών.

- Η διαδικασία ανανέωσης των δελτίων ανεργίας γίνεται στο εξής ανά τρίμηνο για όλες τις κατηγορίες ανέργων. Αυτό σημαίνει βελτίωση της εξυπηρέτησης για τον επιδοτούμενο άνεργο που όφειλε να εμφανίζεται στις υπηρεσίες μία φορά το μήνα για να εξασφαλίσει την είσπραξη του επιδόματος.

ΑΣΑ Έβρος Σουφλίου : Αγώνες ΠρωταθλήματοςΚλειστά τα σχολεία στο Σουφλί, Διδυμότειχο και Ορεστιάδα

Σας ενημερώνουμε ότι μετά από απόφαση των Δημάρχων Ορεστιάδας , Διδυμοτείχου και Σουφλίου τα σχολεία της α΄βάθμιας και β΄βάθμιας εκπαίδευσης , την Παρασκευή 27/01/2012 δεν θα λειτουργήσουν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών –παγετού που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή.
thrakinet.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, αντιλαμβανόμενο το μέγεθος και την έκταση των οικονομικών και κοινωνικών αδιεξόδων που δημιουργεί η παγκόσμια οικονομική κρίση στην επικράτεια της Περιφέρειας, ενέκρινε τη σύσταση μίας Επιτροπής επεξεργασίας, εισήγησης και παρακολούθησης μέτρων και πολιτικών για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης.

Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση οφείλει να λειτουργήσει στα πλαίσια του ρόλου της και των αρμοδιοτήτων της, συμπράττοντας με τους δήμους της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και λειτουργώντας ως συντονιστής των επιμέρους προσπαθειών και δράσεων που αναλαμβάνονται από οργανώσεις και

Χωρίς αλλαγές ο νόμος για τους αποσταγματοποιούς

Αυτό δεσμεύτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου στους παραδοσιακούς αποσταγματοποιούς με τους οποίους συναντήθηκε
Όπως αποκάλυψε ο κ. Οικονόμου, αποσύρθηκε τελικά η διάταξη η οποία θα απαγόρευε την απευθείας πώληση χύμα τσικουδιάς και τσίπουρου από τους παραδοσιακούς αποσταγματοποιούς, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία των παραδοσιακών αποσταγματοποιίων τσικουδιάς.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Οικονόμου, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει θέμα αλλαγής του Νόμου 2969 και δεσμεύθηκε ότι εάν προκύψει θέμα αλλαγής του νομικού πλαισίου για τα παραδοσιακά αποσταγματοποιία τσικουδιάς, θα τους ενημερώσει πριν τεθεί προς διαβούλευση και πριν έρθει στη Βουλή.

Χιόνια στον Εβρο ...


Βγήκε η προκήρυξη πρόσληψης 639 ατόμων πεντάμηνης εργασίας για τον Δήμο Ορεστιάδας.

Η αμοιβή των ωφελουμένων, ανεξαρτήτως ειδικότητας και επαγγελματικής εξειδίκευσης, ορίζεται σε 25 ευρώ ημερησίως.
Σχεδόν ένα χρόνο μετά από την διακήρυξη της τότε Υπουργού Λούκας Κατσέλη από το Σουφλί για τα προγράμματα 5μηνης εργασίας που θα ξεκινούσαν πιλοτικά από την περιφέρεια ΑΜ-Θ βγήκε σήμερα (26/1/2012) η πρώτη προκήρυξη για την απασχόληση 639 ανέργων στον δήμο Ορεστιάδας.

: Επιστολή ΓΣΕΒΕΕ προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη

Με αφορμή την κατάθεση του Πολυνομοσχεδίου η ΓΣΕΒΕΕ έστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη σχετικά με τα μέτρα είσπραξης οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.

Αναλυτικά η επιστολή:
Στο πολυνομοσχέδιο «Επείγουσες Ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής προσαρμογής 2012 – 2015» έχει ενσωματωθεί πρόβλεψη για τη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία (άρθρο 21) με ταυτόχρονη αναστολή των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης οφειλών μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2012. Με δεδομένο ότι οι οφειλέτες του ΟΑΕΕ πλησιάζουν τις 350.000 (στοιχεία 2011) και το συνολικό ποσό της οφειλής αγγίζει τα 4 δις κάθε τέτοια πρωτοβουλία προφανώς και αποσκοπεί αφενός στην ανακούφιση των συναδέλφων οφειλετών και αφετέρου στην ταμειακή ενίσχυση των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης. Κρίνουμε ωστόσο, ότι στη συγκεκριμένη διάταξη είναι αναγκαίες  ορισμένες διορθώσεις που θα καταστήσουν τη ρύθμιση πιο ελκυστική για τον οφειλέτη, προσφέροντας παράλληλα διέξοδο σε χιλιάδες ασφαλισμένους. Συγκεκριμένα: