Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

Υπηρεσία φάντασμα στον Έβρο

Ρεπορτάζ : Θάνος Κολοβός – Τόνια Κανελλίδου     http://www.zougla.gr

Σύνηθες πλέον τείνει να γίνει το φαινόμενο της υπερχείλισης του ποταμού Έβρου. Θα περίμενε κανείς πως οι καιρικές συνθήκες θα αποτελούσαν το βασικό πρόβλημα της περιοχής και πως αναπόφευκτα οι κάτοικοι και οι φορείς θα ήταν καταδικασμένοι. Όμως τα … φαινόμενα απατούν και η πολιτεία έχει και πάλι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης.

Φάτε ξηρούς καρπούς και μειώστε την χοληστερίνη…

Προσοχή όμως μην το παρακάνετε !


Σε 25 μελέτες που διεξήχθησαν με τη συμμετοχή περίπου 600 ανθρώπων που κατανάλωναν καθημερινά για τρεις έως οκτώ εβδομάδες κατά μέσο όρο 67 γραμμάρια ξηρών καρπών, δηλαδή μια μικρή σακούλα, τα επίπεδα χοληστερίνης μειώθηκαν κατά 7,4%.


Όπως αναφέρει το BBC, η κατανάλωση ξηρών καρπών είναι ιδιαίτερα ευεργετική και προτείνεται για μια ισορροπημένη διατροφή, ωστόσο οι ειδικοί συνιστούν την αποφυγή αλατισμένων ή ζαχαρωμένων ξηρών καρπών.

Οικοδόμοι και Δημοσιογράφοι για σεμινάρια...

Επιταγή κατάρτισης σε 5.000 οικοδόμους και 2.000 δημοσιογράφους οι οποίοι έμειναν άνεργοι προσφέρει το υπουργείο Εργασίας.
Πρόκειται για τους πλέον πληγέντες κλάδους από την οικονομική κρίση και οι εν λόγω άνεργοι θα έχουν την δυνατότητα επανακατάρτισης σε παρεμφερείς ειδικότητες.
Οσιαστικά όμως θα ενισχυθεί το οικογενειακό τους εισόδημα που είναι και τα μέγα ζητούμενο.

Ακολουθεί το αναλυτικό Δελτίο Τύπου για τις δύο νέες δράσεις.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερομηνία: Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

Θέμα: Συνεργασία Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με Κοινωνικούς Εταίρους για την Ενίσχυση της Απασχόλησης

Τεχνικό Πρόγραμμα Δήμου Σουφλίου Οικ. Έτους 2012

Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Σουφλίου για το έτος 2012 το οποίο με την πρώτη ανάγνωση, μας δίνει την εντύπωση ότι στην περιοχή μας  δεν υπάρχει οικονομική κρίση.

Τελικά μήπως είχε δίκιο κάποιος πρώην που έλεγε : "λεφτά υπάρχουν !" 

Κάποια από τα έργα  :

''ΑΔΙΑΒΑΣΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ''

της Παγώνας Καράκη


(ΓΙΑ ΤΗΝ  ΟΜΙΛΙΑ  ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ)
Μεσημέρι  Σαββάτου και ο ήχος από έκτακτο δελτίο ειδήσεων ιδιωτικού καναλιού καθήλωσε πολλούς τηλεθεατές μπροστά στους δέκτες τους  με την αγωνία κοινοποίησης άλλης μιας συμφοράς που ίσως έκρυβε η καθημερινότητα τους.
Η διακοπή του προγράμματος ευτυχώς ή δυστυχώς κατ΄ άλλους αφορούσε την επί 1,5 ώρα περίπου ομιλία του Προέδρου του Πασόκ Γιώργου Παπανδρέου στη  12η Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος. Η απορία που μας γεννήθηκε ήταν αν ....
από στην αρχή της ομιλίας του μιλούσε σαν υποψήφιος ή απερχόμενος Πρόεδρος του Κινήματος του Πασόκ     ( ακόμη έτσι αρέσκετε να το αποκαλεί) ή σαν Πρωθυπουργός ακόμη της χώρας.

Προσπάθειες για την επίλυση του προβλήματος των επισιτιστών και καφετεριών που αφορά το τέλος του 2% και 5%

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών για την επίλυση του προβλήματος που αφορά το τέλος του 2% & 5% και  στα πλαίσια εξεύρεσης φόρμας για την καλύτερη επίλυση αυτού του τεράστιου προβλήματος  που αφορά τους επαγγελματίες της Δράμας και γενικότερα της χώρας.
Στην συνάντηση αυτή  συμμετείχαν από πλευράς Δήμου Δράμας  ο Αντιδήμαρχος  Παύλος Ζαχαριάδης από πλευράς επαγγελματιών οι πρόεδροι των επαγγελματιών  της Δράμας όπως ο Νίκος Λατσίσταλης  Ηλίας Ηλιάδης Χαράλαμπος Μπουραζάνης  και από πλευράς Επιμελητηρίου ο Στέφανος Γεωργιάδης σε προγραμματισμένο ραντεβού που κανονίστηκε από την Βουλευτή Δράμας  Χαρά Κεφαλίδου με τον κ. Γιαννίτση και κ. Γεννηματά. Η πρόταση του Δήμου  Δράμας και των φορέων  έχει να κάνει με την χρήση του 2005 – 2010 που παραμένει εκκρεμείς με οφειλές πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ (2.000.000) με αποτέλεσμα …