Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012

Έγκαιρα φέτος οι ψεκασμοί για τα Κουνούπια στην περιοχή

Το Υπουργείο Υγείας  επισκέφτηκε την Παρασκευή αποστολή της Περιφέρειας ΑΜΘ για το θέμα των Κουνουπιών.
Την αποστολή  αποτελούσαν  ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης και ο  Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικού Τομέα Γιώργος Ούστογλου. Αντικείμενο της συνάντησης που είχαν με τον Υφυπουργό Μιχάλη Τιμοσίδη και τον Διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θ. Παπαδημητρίου,  ήταν ο έγκαιρός προγραμματισμός για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Περιφέρεια ΑΜΘ, το προσεχές καλοκαίρι.

Αμερικανοί αξιολογούν την Σόφια, ως την πιο φθηνή πόλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση


Ακολουθούν Κρακοβία, Βουδαπέστη, Βαρσοβία, Κων/πολη
 
 Η Βουλγαρική πρωτεύουσα, Σόφια, καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον κατάλογο των 40 πιο φθηνών ευρωπαϊκών πόλεων για το 2012, σύμφωνα με την αμερικανική δικτυακή πύλη "Price of Travel". Το δεδομένο αυτό το έχουν κατανοήσει πολλοί Βορειοελαδίτες που την επιλέγουν όχι μόνο ως τουριστικό προορισμό, αλλά και για σπουδές των παιδιών τους, ή για διαμονή όταν είναι συνταξιούχοι αφού η πόλη με τα δεκάδες τεράστια πάρκα προσφέρει πολλές προτάσεις για ποιοτική ζωή.

Αναβιώνει το Κουρμπάνι του Αγίου Αθανασίου

Την Τρίτη 17 και Τετάρτη 18 Ιανουαρίου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαΐστρου

Το κουρμπάνι του Αγ. Αθανασίου στο Μαΐστρο αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα λαϊκής λατρευτικής εκδήλωσης με βαθιές ρίζες και παλαιότατες θρησκευτικές παραστάσεις.
Όμως στη μακροβιότητα του εθίμου συνέτεινε και το ότι έχει και έναν ψυχαγωγικό-συμποσιακό χαρακτήρα.
Οι κάτοικοι της Μαΐστρου, από την Αίνο της Αν . Θράκης σύμφωνα με τις μαρτυρίες των πιο ηλικιωμένων κατοίκων, τιμούσαν τον Άγιο Αθανάσιο, με κουρμπάνι, σε παρεκκλήσι του Αγίου έξω από το χωριό τους.