Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Ο Γιώργος Ντόλιος ... και η υπόθεση του ζεόλιθου στην Ορεστιάδα

από το http://www.e-evros.gr

Πάλι απορίες αφέθηκαν να αιωρούνται στον «αέρα», στο νέο επεισόδιο Μανιάτη – Ντόλιου για την υπόθεση του ζεόλιθου στην Ορεστιάδα. Ο βουλευτής με συνέντευξή του στο aftodioikisi.gr απορεί για την «επίθεση» που δέχθηκε από τον υφυπουργό και προσθέτει χαρακτηριστικά:

«Εκείνο που θέτω ως ερώτημα είναι: γιατί αυτός ο περίφημος διαγωνισμός για το ζεόλιθο εδώ και αρκετά χρόνια δε γίνεται; Γιατί κολλάει μονίμως;
Δεύτερο ερώτημα -εγώ δεν έχω υπηρεσίες, δεν ασκώ διοίκηση για να μπορέσω να αντλήσω πληροφορίες: ο ζεόλιθος σήμερα στην Ελλάδα πού παράγεται; εισάγεται από το εξωτερικό; ναι ή όχι; και από ποια χώρα εισάγεται, εάν εισάγεται; Δεν έχω στοιχεία επαναλαμβάνω…

ΚΟΥΡΜΠΑΝΙ ΚΟΡΝΟΦΩΛΙΑΣ ... ΚΑΠΟΤΕ ...

Το έθιμο του «κουρμπανιού» στην Κορνοφωλιά ανήμερα της γιορτής του Αγίου Αθανασίου.

Μηνυτήρια αναφορά του δημάρχου Αλεξανδρούπολης για τις πλημμύρες στον Έβρο

«Εγκληματική αδιαφορία για την περιοχή»

Μηνυτήρια αναφορά για να διερευνηθούν οι ευθύνες και η αποτελεσματικότητα των οργάνων της Πολιτείας στο ζήτημα της αντιμετώπισης των πλημμυρών στην περιοχή του ποταμού Έβρου κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης.

Όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος, είχε συσταθεί ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας της κοιλάδας του ποταμού Έβρου και των παραποτάμων του η οποία δεν στελεχώθηκε και δεν λειτούργησε.

Δημοσυνεταιριστική: Καταγγελίες και απαντήσεις (ηχητικό)Το thraki Νεα, αναζήτησε την κ. Καλπούζου, χωρίς ωστόσο αυτό να καταστεί δυνατό.
Παράλληλα επικοινωνήσαμε με το Διευθυντή της Δημοσυνεταιριστικής κ. Κώστα Κουζούκο, ο οποίος απαντά στις καταγγελίες τις οποίες διαψεύδει κατηγορηματικά.

http://www.thrakinea.gr/archives/20550

Καταπέλτης κατά της Ελλάδας το Συμβούλιο της Ευρώπης για τους λαθρομετανάστες

Εσκεμμένη η πολιτική εξαθλίωσης τους

 

Την βεβαιότητα ότι οι ελληνικές αρχές φιλοξενούν τους παράνομους μετανάστες σε ελεεινές συνθήκες ως μέρος μιας εσκεμμένης πολιτικής για να στείλουν το μήνυμα «θα κακοπεράσετε» σε όσους φιλοδοξούν να μπουν λαθραία στην Ελλάδα εκφράζει το Συμβούλιο της Ευρώπης στην τελευταία έκθεσή του για την χώρα μας. Η έκθεση αυτή, που συντάχθηκε από την Επιτροπή για την Πρόληψη του Βασανισμού (CPT), χρησιμοποιεί πολύ πιο σκληρή γλώσσα από τις προηγούμενες, κατηγορώντας τις ελληνικές αρχές ότι επί χρόνια δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις για την μεταχείριση των παράνομων μεταναστών και ότι ψεύδονται προς το Συμβούλιο της Ευρώπης για τα μέτρα που έχουν λάβει.

Ο Δήμαρχος Σουλίου ανεβαίνει ο ίδιος στις κολόνες και αλλάζει τις λάμπες!

Κάνει αυτό που έπρεπε να κάνουν οι υπηρεσίες του δήμου Σουλίου!


Ο δήμαρχος στο Πολύδροσο του δήμου Σουλίου Γεώργιος Μαρτίνης ανεβαίνει ο ίδιος πάνω στις κολόνες και αλλάζει τις λάμπες. Αυτό, βέβαια, δεν είναι δουλειά δική του, αλλά της αρμόδιας δημοτικής υπηρεσίας.
Επειδή, όμως, οι υπηρεσίες του μεγάλου σε έκταση δήμου Σουλίου δεν επαρκούν και έτσι οι λάμπες έμεναν καμένες στις κολόνες, ο δήμαρχος, αψηφώντας τους κινδύνους, σκαρφαλώνει στις κολόνες.
Κάτοικος του χωριού λέει σχετικά:
«Δημοτικά τέλη πληρώνω, λάμπα δεν έχω…
Η αποστολή αυτού του sms από κάτοικο του χωριού σε πολλούς αποδέκτες και πολλές φορές μάλιστα… ανέβασε τον Δήμαρχο στα ύψη!

Διαγωνισμός στον Έβρο για την εκποίηση 18.000 τόνων παλαιού υλικού.

Αρκετές οι κλοπές που έχουν σημειωθεί και στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού Αλεξανδρούπολης. Σε χόμπι είχε εξελιχθεί για ορισμένους τους τελευταίους μήνες η κλοπή διάφορων υλικών που βρίσκονταν σε αδράνεια στους σιδηροδρομικούς σταθμούς του ΟΣΕ σε όλη τη χώρα και στην Αλεξανδρούπολη.

Στα ΚΕΠ η καταγραφή των δικαιούχων επιδόματος αναπηρίας

Συγκεκριμένα, καλούνται να καταγραφούν οι δικαιούχοι επιδόματος αναπηρίας (τυφλότητας, κωφαλαλίας, τετραπληγίας, παραπληγίας, ακρωτηριασμού σε ασφαλισμένους του Δημοσίου και ανασφάλιστους, βαριάς νοητικής καθυστέρησης, εγκεφαλικής παράλυσης, βαριάς αναπηρίας, συγγενoύς αιμολυτικής αναιμίας, συγγενούς αιμορραγικής διάθεσης, ΣΕΑΑ, νόσου του Χάνσεν και επιδόματος κίνησης), επιδόματος απροστάτευτων ανηλίκων, επιδόματος ομογενών, επιδόματος στεγαστικής συνδρομής συνταξιούχων υπερηλίκων ΟΓΑ και διατροφικού επιδόματος νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων.
Η καταγραφή θα πραγματοποιηθεί, μεταξύ άλλων και για τον εντοπισμό όσων λαμβάνουν κάποια από τα παραπάνω επιδόματα παρανόμως, όπως κατά καιρούς έχει αποκαλυφθεί.

Ο Συνασπισμός για τις πλημμύρες

Ανακοίνωση για το θέμα των πλημμυρών

Στο ίδιο έργο θεατές. Για άλλη μια χρονιά η ευλογία του νερού γίνεται κατάρα για την περιοχή μας. Για ακόμα μια χρονιά βρισκόμαστε πάλι μπροστά στο χείλος της καταστροφής. Και η πολιτεία απούσα. Και υποσχέσεις για έργα, συσκέψεις επί συσκέψεων, δήθεν προγραμματισμός, διαβεβαιώσεις για ετοιμότητα, συντονιστικά, αποζημιώσεις, κατασπατάληση χιλιάδων ευρώ, αποκατάσταση δήθεν αναχωμάτων, εργολάβοι όλα αυτά συνθέτουν το ίδιο επαναλαμβανόμενο σκηνικό.

Στους δήμους η ευθύνη για τις παράνομες χωματερές

Στους δήμους όλης της χώρας θα υπάρχει η ευθύνη για την λειτουργία παράνομων χωματερών, με βάση το νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες το βράδυ από το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Το νομοσχέδιο ενσωματώνει δύο κοινοτικές οδηγίες για την διαχείριση των αποβλήτων, προβλέπει ότι σε περίπτωση που επιβληθούν πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις παράνομες χωματερές, αυτά θα παρακρατηθούν από τους δήμους που θα έχουν την ευθύνη.

Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι η ρύπανση του περιβάλλοντος θα αντιμετωπίζεται ως σοβαρό ποινικό αδίκημα.

Άκαρπες οι έρευνες για τους αγνοούμενους λαθρομετανάστες στον Έβρο

Άκαρπες είναι προς το παρόν οι έρευνες των αστυνομικών αρχών της Ορεστιάδας για τον εντοπισμό ομάδας λαθρομεταναστών, που σύμφωνα με πληροφορίες, επιχείρησε να εισέλθει στη χώρα από την Τουρκία διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με βάρκα.

Τις πληροφορίες για τους αγνοούμενους, έδωσαν δυο Αφγανοί μετανάστες που μαζί με άλλους τέσσερις υπηκόους Μπαγκλαντές διασώθηκαν από τους αστυνομικούς, όταν η πλαστική τους βάρκα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού και ανετράπη.

Ποιές κοινωνικές θέσεις εργασίας με 625 ευρώ το μήνα εγκρίθηκαν ανά Νομό

Εγκρίθηκαν οι πρώτες 31.341 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στις Περιφέρειες  Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης, Βορείου  και Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου και Δυτικής  Ελλάδας. 
Συνολικά θα απορροφηθούν 57.400 άνεργοι του αστικού και αγροτικού τομέρα καθώς και ημιαπασχολούμενοι για διάστημα 5 μηνών και μισθό 625 ευρω.

Στόχος των  προγραμμάτων αυτών είναι αφ’  ενός η άμεση δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε τοπικό επίπεδο σε περιοχές και σε ομάδες πληθυσμού που πλήττονται ιδιαίτερα από την ανεργία  και τον κίνδυνο φτώχειας και  αφετέρου η αναβάθμιση της ποιότητας  ζωής των τοπικών κοινωνιών με την παροχή υπηρεσιών κοινωφελούς χαρακτήρα μέσω φορέων της κοινωνίας των πολιτών.
Στα Προγράμματα της  Κοινωφελούς Εργασίας περιλαμβάνονται  ενδεικτικά: