Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Αστυνομική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μη νόμιμων μεταναστών στον ποταμό Έβρο

Αστυνομική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μη νόμιμων μεταναστών στον ποταμό Έβρο.
Οι μετανάστες στην προσπάθεια τους να διασχίσουν τον Έβρο με βάρκες
παρασύρθηκαν από τα νερά του ποταμού.
Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί έξι άτομα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη διάσωση άλλων έξι.
Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μη νόμιμων μεταναστών, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στη χώρα μας διασχίζοντας τον Έβρο με πλαστικές βάρκες, παρασύρθηκαν από τα νερά του ποταμού. Από τις μέχρι στιγμής έρευνες, έχουν ανευρεθεί και διασωθεί έξι (6) αλλοδαποί, ενώ αναζητούνται άλλοι έξι (6), οι οποίοι παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά του ποταμού.
Ειδικότερα, χθες (11-1-2012) το πρωί, η Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, ενημερώθηκε ότι ακούγονται φωνές επίκλησης βοήθειας στην ελληνική πλευρά του ποταμού Έβρου. 

20+12 πράγματα να κάνεις αυτή τη χρονιά

1. Πρόσεξε ιδιαίτερα αυτό το χρόνο. Όταν το ρολόι του κόσμου χτυπήσει 12, όλα αλλάζουν. Έχει έρθει η ώρα για μια καινούργια ζωή.
2. Μηδένισε το κοντέρ. Οι πιο τυχεροί άνθρωποι είναι αυτοί που έζησαν 2-3 ζωές στη διάρκεια μίας.
3. Το πρώτο εξάμηνο θα ’ναι το πιο κρίσιμο, ίσως να καθορίσει όλη τη συνέχεια. Ζήσε αυτούς τους μήνες σαν να είναι οι πιο σημαντικοί της ζωής σου. Έτσι κι αλλιώς κάθε χρονιά που περνάει δεν πρόκειται να την ξαναζήσεις. 
4. Διάβασε πάλι τι ευχόσουν πέρυσι. Δεν είναι κακό αν ισχύουν ακόμα, δεν σημαίνει ότι δεν τα κατάφερες. Μπορεί να σημαίνει απλώς ότι είσαι σταθερός χαρακτήρας.
5. Ξανακόψε το κάπνισμα. Είναι εύκολο, μπορείς να το κόβεις κάθε χρόνο.

Εγνατία Οδός: σύντομα η Σύμβαση για το τμήμα Μάνδρα-Ψαθάδες

Στην αρχή της επόμενης εβδομάδας ολοκληρώνεται η διαδικασία και η ΑΕΓΕΚ παίρνει τη θέση της ΒΙΟΤΕΡ, (της αναδόχου εταιρείας που έχει κηρυχθεί έκπτωτη από την Εγνατία Οδό) στον κάθετο άξονα Άρδάνιο- Ορμένιο και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα Μάνδρα- Ψαθάδες.

Όπως είναι γνωστό, το σημείο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, αφού έχουν προκληθεί πάνω από ενενήντα τροχαία και η περιοχή έχει θρηνήσει θύματα τα τελευταία χρόνια. Το τμήμα Μάνδρα-Ψαθάδες είχε ξεκινήσει το 2004 όμως η κατασκευή του δεν ολοκληρώθηκε ποτέ με αποτέλεσμα το 2011 η Εγνατία Α.Ε να κηρύξει εκτυπωτή τη ΒΙΟΤΕΡ ανάδοχό του έργου. Σύμφωνα με τη σύμβαση στόχος είναι το έργο να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2012.
«Να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις»
Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης μιλώντας στην εφημερίδα ΓΝΩΜΗ είπε πως τα δημοσιεύματα για το συγκεκριμένο τμήμα του οδικού δικτύου είναι πολλά, αλλά ο ίδιος περιμένει την υπογραφή με την οποία θα κλείσει η υπόθεση και θα συνεχίσει το έργο να εκτελείται με ασφάλεια:

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ...

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ, ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ:
 

Προς όλους όσους κατα την διάρκεια του 2011 μου έστελναν emails, λέγοντας ότι άν τα προωθούσα θα γέμιζα τύχη, πλούτη, θα γινόμουν εκατομμυριούχος...
ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ!!!

Ετσι λοιπόν για το νέο έτος (2012) , παρακαλώ, στείλτε λεφτά.

Ευχαριστώ πολύ!!


Επέλαση "προς Ανατολάς" των LΕΟ2Α4 στον Βόρειο Έβρο (βίντεο)


Με μια εντυπωσιακή άσκηση, η οποία καταγράφηκε σε βίντεο, έστειλε μια πρώτη "απάντηση" το ΓΕΣ στην απόκτηση ακτοδρόμων διάβασης αρμάτων που απέκτησε η Τουρκία και εφοδίασε άμεσα τις τεθωρακισμένες μεραρχίες της στην Ανατολική Θράκη, αλλά και στην επικείμενη απόκτηση γεφυρών ταχείας ζεύξεως κωλυμάτων.
Το βίντεο (το πρώτο του είδους) δείχνει επέλαση ελληνικών αρμάτων μάχης Leopard-2A4 στην Περιοχή Ευθύνης της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού στον βόρειο Έβρο, μια περιοχή που ήταν το κέντρο επίθεσης της "Βαριοπούλας" και λόγω γεωγραφικής διαμόρφωσης θεωρείται ακόμα μέχρι σήμερα "αχίλλειος πτέρνα" της ελληνικής διάταξης.