Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Ίμβρος: Κουδούνι σε ελληνικό σχολείο μετά από 47 χρόνια

Την επαναλειτουργία ελληνικού μειονοτικού σχολείου στην Ίμβρο ενέκριναν οι τουρκικές αρχές.
Την έγκριση του αιτήματος αδειοδότησης ελληνικού μειονοτικού σχολείου στην Ίμβρο που είχε υποβληθεί πέρυσι από μέλη των κοινοτήτων της Ίμβρου, γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος των Μειονοτικών Βακουφίων στην Κεντρική Διεύθυνση Βακουφίων της Τουρκίας, Λάκης Βίγκας, ο οποίος ενημερώθηκε σχετικά από το τουρκικό υπουργείο Παιδείας.
Σε ανακοίνωσή τους, ο Σύλλογος Ιμβρίων Αθήνας και η Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας – Θράκης, σημειώνουν ότι με την επαναλειτουργία ελληνικού σχολείου στον τόπο τους, θα δοθεί η δυνατότητα να επιστρέψουν στο νησί και οικογένειες με παιδιά από την Κωνσταντινούπολη, αλλά και την Ελλάδα. «Έτσι», προσθέτουν, «αναμένουμε να ενισχυθούν οι ανακάμπτουσες, τα τελευταία 10 χρόνια, κοινότητές μας και με νεότερους ανθρώπους, ώστε να ανασυσταθεί εκ νέου ο κοινωνικός ιστός».

Παπαδήμος προς δημάρχους: κόψτε τις δαπάνες

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ

 Να προχωρήσουν σε περαιτέρω περιστολή των δαπανών των δήμων και να επιταχύνουν τους ρυθμούς απορρόφησης χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, ζήτησε από τους δημάρχους ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος αποδέχθηκε ταυτόχρονα να διευρυνθεί η κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες.

Ο κ. Παπαδήμος που συνατήθηκε την Τετάρτη με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών κ. Τάσου Γιαννίτση και του υπουργού Επικρατείας κ. Παντελή Καψή, αναγνώρισε την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως σημαντικό παράγοντα για την κοινωνική ανάπτυξη και κοινωνική αλληλεγγύη στις σημερινές δύσκολες συνθήκες της κοινωνικοοικονομικής κρίσης.

Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ


Χιλιάδες φίλοι του χιονιού, χιονοδρόμοι αλλά και εκδρομείς, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν μετά από 2 χρόνια και πάλι το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού και να απολαύσουν το μοναδικής ποιότητας χιόνι του, μέσα σε ιδανικές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τις περισσότερες ημέρες.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες που δημιούργησε η έντονη χιονόπτωση κάποιων ημερών –ιδιαίτερα στην αρχή και το τέλος της εορταστικής περιόδου- το Χιονοδρομικό Κέντρο κέρδισε το στοίχημα της επαναλειτουργίας, μένοντας ανοιχτό τις περισσότερες ημέρες, με προτεραιότητα πάντοτε την ασφάλεια των εκδρομέων αλλά και του προσωπικού.

Απάντηση Αϊβαλιώτη για το "πλαστό" έγγραφο..

"...είμαι από τους ελάχιστους - δυστυχώς- βουλευτές που έχουν υπηρετήσει στον Εβρο..."

Στην αντεπίθεση πέρασε ο κ. Αιβαλιώτης για τις καταγγελίες σε βάρος του
Θα ανακοινώσω εγώ δημοσίως ποιοι είναι οι πραγματικά αστράτευτοι βουλευτές...
Κύριο Χ.Μουλίνο
Δ/ντή « Κυριακάτικης Δημοκρατίας» 9/1/2012
Κύριε Διευθυντά,
Ένα από τα πιο γραφικά «σήριαλ» των τελευταίων ετών ( αν και εντελώς ξεθυμασμένο) είναι εκείνο της στρατιωτικής θητείας μου. Είναι γνωστός , δε, ο ρόλος ατόμου......

Καταγγελία για τη «Δημοσυνεταιριστική» ΕΒΡΟΥ


Και τον Διευθυντή  περί άλλα τυρβάζει με τις τσέπες γεμάτεςΑλήθεια τι πραγματικά γίνεται και ποιός ελέγχει τα δρώμενα και τη γενικότερη λειτουργία της αναπτυξιακής εταιρεία Δημοσυνεταιριστική Έβρος Α.Ε. ιδιαίτερα σε μια περίοδο οικονομικής στενότητας αλλά και περικοπών. Με βάση τα δεδομένα φαίνεται ότι κανείς δεν έχει μπεί ακόμη στην λογική της χρηστής και ορθής  διαχείρισης της εταιρείας καθώς οι υψηλοί μισθοί παραμένουν χωρίς ουσιαστικά να ...
υλοποιεί η συγκεκριμένη εταιρεία κανένα πραγματικό πρόγραμμα-έργο. Πραγματικό διότι τυπικά υφίσταται και ως ομάδα τοπικής δράσης για το πρόγραμμα LEADER στον Νομό Έβρου.

Από το Σουφλί στην Αλεξανδρούπολη η υπηρεσία για τις πλημμύρες


Ο κ. Μαγκριώτης δεν υπέγραψε και έστειλε το έγγραφο μετακίνησης της υπηρεσίας για τις πλημμύρες (ΕΔΥΕ), από το Σουφλί στην Αλεξανδρούπολη, στον υπουργό Υποδομών κ. Βορίδη, ο οποίος δεν υπογράφει αφού την εγκατάσταση της υπηρεσίας είχαν συναποφασίσει όλοι οι φορείς του Έβρου. Αυτό τόνισε, μιλώντας στον Sferikos 99,3, ο δήμαρχος Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός, προκαλώντας τους ίδιους φορείς να πουν αν επιθυμούν την μετακίνηση της υπηρεσίας. Πάντως, ο κ. Πουλιλιός είπε ότι η παραμονή της ΕΔΥΕ στο Σουφλί έχει κύρια ψυχολογικό αντίκτυπο στον τοπικό πληθυσμό, αναφέρθηκε ωστόσο σε ενέργειες πουν θα μπορούσαν να αποδώσουν στο θέμα αντιμετώπισης των πλημμυρών.


sferikos